Ilinca Obădescu, de la Kanal D: «Îmi place să am mereu ceva verde în farfurie»

o111-bucatarie-1.jpg

Ilincăi îi place să încerce tot felul de reţete sănătoase

Pasiunile nu se nasc peste noapte, ci se construiesc treptat. Aşa a apărut şi pasiunea Ilincăi Obădescu pentru gătit. Încă din copilărie, bucătăria era, pentru ea, cel mai fascinant loc de joacă. Acum a învăţat şi a evoluat.

„Declar cu lipsă de modestie că ambiţia, curiozitatea şi nevoia m-au făcut, în timp, să transform joaca de-a gătitul din copilărie în bucate delicioase. Mi-am cumpărat cărţi cu reţete, m-am documentat de pe internet, am urmărit multe emisiuni culinare şi acum pot spune că am trecut la un alt nivel al gastronomiei. Secretul meu? Principalul ingredient din preparate e iubirea şi plăcerea”, mărturiseşte prezentatoarea ştirilor de weekend de la Kanal D.

Într-adevăr, gătitul este hobby-ul ei preferat, o relaxează şi o face fericită. Mai ales atunci când are pentru cine să gătească şi cei care îi gustă preparatele rămân impresionaţi. 

o211-bucatarie-2.jpg

Prezentatoarea tv Ilinca Obădescu e foarte pricepută şi pasionată de gătit

 

Totuşi, e evident că plăcerea de a găti poate fi periculoasă pentru siluetă. Aici, Ilinca recunoaşte că trebuie să fie atentă.

„E foarte periculos. Dar am trucurile mele prin care scap de problema kilogramelor în plus. Nu sunt de acord cu dietele drastice, în schimb, cred foarte mult într-un stil de viaţă sănătos. Sunt atentă la ce mănânc, când şi în ce combinaţii. Iar de 2-3 ori pe săptămână îmi permit să-mi satisfac orice poftă, în orice cantitate”, explică ea. 

Ca să vă faceţi o idee despre stilul alimentar al unei pasionate de gătit, aflaţi că Ilinca are grijă să aibă, la fiecare masă, un aliment verde – broccoli, spanac, avocado...

La micul dejun mănâncă, de obicei, avocado cu ouă benedict sau cu somon, la prânz îşi comandă ceva în oraş, iar seara recuperează cu „verdele”: „Mănânc peşte cu broccoli, sparanghel, pui cu salată... orice, numai verde să fie”. 

Dimineaţa mănâncă avocado cu ou şi somon

 

Dacă vrei să încerci şi tu reţeta sănătoasă a Ilincăi, ai nevoie de: 2 avocado, 2 fâşii de somon afumat, 4 ouă, sare, piper negru şi chili. Se taie avocado pe jumătate şi se îndepărtează sâmburii, se mai scobeşte cu o lingură pentru a face mai mult loc.

În spaţiul astfel creat se pun fâşii de somon afumat, peste care se aşează câte un ou crud. Se dă totul la cuptorul preîncălzit (175 de grade) pentru 15-20 de minute. Când sunt gata, se adaugă condimente după gust. 

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1