Ieri - elev năzdrăvan în «Liceenii», azi - tată model

14-vedete-1-ionica.jpg

Maria şi Mihai Constantin se duceau la repetiţii, la Teatrul Metropolis
Foto: Blitz

Un tată mândru şi discret! Aşa este Mihai Constantin, având în vedere că de puţine ori şi-a scos familia la evenimente mondene. Click! l-a surprins pe celebrul “Ionică” din „Liceeni” aşa cum nu-l vezi în fiecare zi, în ipostaze de tătic.

Taţii de fete sunt protectori şi aşa e şi Mihai Constantin (51 de ani), celebrul “Ionică”, pe care o ţară întreagă îl ştie din filmul “Liceeni”. Actorul a fost surprins de fotoreporterii Click! luni seara, în timp ce se îndrepta spre Teatrul Metropolis, însoţit de fiica sa, Maria (13 ani). Grijuliu, Mihai a fost tot drumul numai ochi şi urechi la poveştile adolescentei. Înaltă şi suplă, Maria probabil îi seamănă mai mult mamei, Luminiţa Constantin, însă de la tatăl ei a moştenit cu siguranţă talentul actoricesc, căci fata deja joacă în spectacole, alături de nume mari, precum Răzvan Vasilescu şi Irina Movilă. Acesta era şi motivul vizitei la teatrul de pe strada Mihai Eminescu.

 

“Fata mea are un rolişor în piesa «O femeie drăguţă cu o floare şi ferestre spre nord», un spectacol pe care-l regizez eu. E o distracţie pentru ea, îi place foarte mult. Îi place şi stepul, practică acest dans”, a declarat Mihai pentru Click! Şi fiul Matei (15 ani) îi calcă pe urme, căci e coleg de scenă cu tatăl său. Chiar luni a jucat la Bulandra, în spectacolul “Însemnările unui necunoscut”, în care îl interpretează pe Iliuşa, fiul colonelului Egor Ilici Rostanev (Mihai Constantin).

Profa «Isoscel» e mătuşa lui Ionică

 

Actorul Mihai Constantin se trage dintr-o familie de oameni care iubesc arta. Tatal său e regretatul actor George Constantin, decedat în 1994, iar mama sa, chiar mezzosoprana Iulia Buciuceanu, nimeni alta decât sora actriţei Tamara Buciuceanu (86 de ani). Aceasta din urmă a făcut un cuplu genial pe marele ecran cu nepotul ei, în pelicula “Liceeni” (1986), în care Mihai Constantin l-a interpretat pe năzdrăvanul elev Ionică, iar Tamara Buciuceanu pe exigenta profă Isoscel.

 

 

Loading...

Citește și

  • mihai constantin copii

    Gala Premiilor Gopo din 28 martie a avut loc la Teatrul Național din București și a adunat toată floarea cea vestită a cinematografiei românești. Evenimentul prezentat de Alex Bogdan, cunoscut pentru rolurile comice din show-ul televizat "Mondenii", a strâns laolaltă actori și regizori celebri.

  • oana sarbu cesonia postelnicu

    Filmul ”Liceenii” se apropie de vârsta de 32 de ani, însă continuă să facă fani în rândul tinerilor telespectatori. Aventurile eroilor interpretați de Oana Sârbu, Cesonia Postelnicu, Ștefan Bănică Jr. sau Mihai Constantin fascinează și acum, deși lucrurile s-au schimbat radical în viața liceenilor din zilele noastre. Cât despre actrițele care au jucat rolurile principale, popularitatea adusă de film le-a ajutat în carieră, însă în viața personală au fost urmărite de ghinion.