Horaţiu Mălăele împlinește azi 66 de ani. Tot pe scenă şi de ziua lui

14_foto-4-3-col.jpg

Imagine rară, cu Horaţiu şi Gabriela Mălăele. Cei doi sunt căsătoriţi de mai bine de 3 decenii
fotografii: adevarul.ro
Citeste tot despre: 

Are o familie superbă, o carieră impresionantă şi a reuşit să se împartă între cele două cu multă iscusinţă. Mai mult, ambii băieţi îi calcă pe urme, moştenindu-i, fiecare, câte o bucăţică din talentul uriaş. În 1 august, Horaţiu Mălăele îşi aniversează ziua de naştere. Unde altundeva decât pe scenă?

Actor, regizor, caricaturist şi scriitor român, Horaţiu Mălăele a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică în 1975, la clasa marelui Octavian Cotescu. De atunci, ne-a încântat cu roluri magistrale, iar în această seară îl putem vedea la lucru, chiar în ziua în care împlineşte 66 de ani, pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti. Horaţiu Mălăele joacă în “Fierarii”, alături de George Mihăiţă şi Maia Morgestern, piesa fiind regizată chiar de el. Anul acesta, mai exact în luna noiembrie, Horaţiu Mălăele va avea şi premiera peliculei “Moromeţii 2”, în care joacă alături de Dana Dogaru, Iosif Paştina, Răzvan Vasilescu etc.

 

Şi, dacă legat de carieră actorul este foarte deschis, în ceea ce priveşte viaţa personală, Horaţiu Mălăele a preferat mereu discreţia. De mai bine de trei decenii, actorul e căsătorit cu Gabriela Mălăele, având împreună doi băieţi, pe Cristian (30 de ani) şi pe Bogdan (32 de ani), amândoi pasionaţi de actorie. Horaţiu Mălăele a avut ocazia de a juca alături de amândoi fiii, în filmul “Poker”, însă mai des lucrează cu Bogdan, cu care a fost coleg atât în filmul „Nunta Mută”, dar şi în multe alte piese de teatru, printre care “Jocul vieţii şi al morţii”, „La Pulce”, „Shylock” sau „În valea cu parfum de flori şi zumzet de albine”, care se joacă la TNB.

Loading...

Citește și

  • Nu știu niciodată exact când e ziua ta de naștere… că de nume este clar: de Sf Horațiu… Am găsit, zic, că de pildă, după unii ești născut pe 1 iulie. După alte surse, data nașterii e 30 iunie… Cum o fi, eu îți transmit de pe pământ nord-american un sincer și cald ”La mulți ani!”. Mai cald nu cred că poate fi ceva, devreme ce aici, unde mă aflu, nu am ieșit din casă din 30 iunie de presupusa ta aniversare… stând baricadat - jur! - într-o casă cu aer condiționat.

  • Bogdan, fiul cel mare, i-a moștenit talentul actoricesc al lui Horațiu Mălăele. Peste patru zile, tatăl și fiul vor urca pe scenă în sepctacolul ”Ediție specială”.