"Gust zeci de feluri de mâncare într-o zi"

I-a trebuit multă ambiţie ca să-şi schimbe stilul alimentar, să renunţe la prăjeli, grăsimi, dulciuri. Astfel, a dat jos aproape 50 kg şi şi-a promis să se menţină. E destul de greu, totuşi, în perioada filmărilor pentru „Chefi la cuţite”, când trebuie să guste zeci de preparate pe zi.

Îţi imaginezi câte bunătăţi, ce nebunie de mirosuri şi gusturi se găsesc în platoul unei emisiuni culinare? Crezi, cu siguranţă, că juraţii sunt nişte norocoşi că mănâncă pe săturate numai preparate de cinci stele, în timp ce ţie-ţi plouă-n gură numai când le priveşti la televizor. Ei bine, în platoul „Chefi la cuţite” (Antena 1), lucrurile nu sunt chiar aşa cum se văd din exterior. De multe ori, cei trei chefi – Scărlătescu, Dumitrescu şi Bontea – îşi pun stomacul la grea încercare din cauza ciudăţeniilor şi a combinaţiilor de reţete ale concurenţilor, iar pe parcursul unei zile de filmare li se face şi foame.  Astfel, în pauze, îşi prepară singuri mâncăruri cât se poate de simple. „Gustăm zeci de preparate într-o zi. Unele sunt gătite corect, sunt savuroase, altele nu. Filmările durează de dimineaţa până seara şi nu avem o pauză de masă propriu-zisă, doar sesiunea de degustări. Astfel că, atunci când ni se face foame şi mai ales în zilele în care avem multe farfurii prost gătite, mergem în culise şi ne gătim ceva. Nimic sofisticat, lucruri simple, cum ar fi brânză cu roşii, ouă ochiuri, carne pe grătar sau chiar scoici. Desigur, dacă un preparat al concurenţilor e mai gustos, poate să se transforme în masa noastră de prânz”, explică chef Cătălin Scărlătescu. 

10-bucatarie-2.-2col-chefilacutite-5-2.jpg

În pauzele de filmare, Gina Pistol şi cei trei juraţi mănâncă roşii cu brânză

Celebrul jurat are acum un regim alimentar mult mai organizat şi mai sănătos, după ce a reuşit să dea jos aproape 50 kg. A renunţat la mâncărurile grase cu care era obişnuit, la prăjeli, pâine sau băuturi acidulate. „Înainte de această schimbare mâncam zilnic o friptură şi fiecare masă se termina cu un desert savuros. Nu mă gândeam niciodată la alegerile alimentare pe care le fac, eram mai interesat de gust decât de orice altceva, dar acum este diferit. Acum am un stil de viaţă sănătos, deoarece ştiu ce alegeri să fac şi ce trebuie să evit dacă vreau să mă menţin”, ne povestea Scărlătescu. Dar să combini zilnic peste 20 de feluri de mâncare, una mai bogată în calorii decât alta, nu corespunde întocmai cu noul lui stil alimentar. 

„Într-adevăr, nu este deloc simplu să jurizezi în acest show, mai ales că programul de filmare impune şi o schimbare a programului alimentar. În mod evident, regimul este puţin dat peste cap în sesiunea de degustări, dar noi nu mâncăm în totalitate preparatele primite, doar luăm câteva guri”, mai spune Cătălin Scărlătescu. 

 

Horia Vîrlan ţine mâncarea pe cerul gurii

Şi Horia Vîrlan, simpaticul jurat de la “Mama mea găteşte mai bine” (Prima TV), gustă zilnic, în timpul filmărilor, o mulţime de feluri de mâncare. Nici lui nu-i e uşor, în perioadele acestea, să-şi respecte dieta. Are, totuşi, metodele lui. “Înainte să gust o mâncare, în primul rând îmi fac cruce în cerul gurii, ca să nu mă vadă nimeni, după care mă mai închin o dată, că poate prima oară nu am făcut-o bine, după aia gust. Puţin din ce nu-mi place şi mai mult din ce îmi place. De-aia nici nu mă îngraş foarte tare. Că, dacă ar fi mâncarea atât de bună, m-aş face cât un elefant. Până la urmă sunt puţine preparate de gustat. După prima îmbucătură îmi dau seama ce merge şi ce nu merge. Atunci când ţineam cura de slăbire, ca şi acum, de altfel, gustam şi ţineam pe cerul gurii. Dar din când în când îmi mai dădeam voie să trişez pentru că aşa e în viaţă, mai trişezi: dacă era bun, înghiţeam şi îmi spuneam «aoleu, am uitat că nu trebuie să înghit»”, ne povesteşte, râzând,  Horia Vîrlan.

 

 

Loading...