Glumeţul de la “Vouă” știe să fie și serios. Ce carte frumoasă i-a dedicat fiicei!

Puţini sunt cei care ştiu că Adrian Fetecău, cel care a fondat grupul de umor “Vouă”, are o fiică, jucătoare de tenis, despre care tatăl ei tocmai a scris o carte. Umoristul, care pe 19 noiembrie a împlinit 60 de ani, consideră acest volum cel mai frumos cadou pe care și l-ar fi putut face de ziua lui.

“Aceasta este prima carte despre o jucătoare de tenis din România”, şi-a început povestea actorul din “Vouă”, trupă care a împlinit recent 35 de ani de activitate. Şi tot recent, liderul grupului de umor, Adrian Fetecău, a împlinit 60 de ani de viaţă, pe care i-a sărbătorit împreună cu familia şi cu prietenii. Poate cel mai frumos cadou pe care şi l-a făcut este cartea scrisă de el pentru fiica sa, Irina Fetecău (21 de ani), jucătoare de tenis, care în 2016 a fost campioană națională la simplu. Volumul se numeşte “Tenis. Sportul inventat de diavol”, iar lansarea oficială va avea loc sâmbătă, 25 noiembrie, ora 14.30, la Târgul de Carte Gaudeamus (Romexpo, pavilionul central), la standul Editurii Corint.

fb_img_1511247931505.jpg

Adrian Fetecau
Adrian Fetecău are o relație specială cu fiica lui
foto: arhivă personală

Cartea este despre fica lui Adrian Fetecău, mai ales că acum toată lumea vorbeşte în această perioada despre marile succese ale Simonei Halep, dar si despre marile ei realizari...materiale! Cu alte cuvinte, iubitorii sportului şi nu numai ei şi-au format o părere despre lumea tenisului de "la vârf", puţini dintre ei, însă, neştiind cum este “la bază”, acolo unde doritorii de glorie şi... bani îşi pregătesc ascensiunea! Adrian Fetecau ne vorbeşte în această carte despre lumea tenisului "mic", afirmând că este un infern din care "evadează" doar cei foarte puternici din punct de vedere mental.

fb_img_1511247951398.jpg

Adrian Fetecau
Irina este și o domnișoară foarte frumoasă, nu doar o sportivă bună
foto: arhivă personală

Autorul îşi sprijină afirmaţiile pe experienţa sa de tată de jucătoare profesionistă, Irina Fetecau, vorbind cu sinceritate şi fără ipocrizie despre toate "caznele" trăite pe lângă terenul de tenis timp de mai bine de 16 ani... Cartea poate fi citită ca una de aventuri, multe pagini fiind mai mult decât surprinzătoare, cu tensiune şi răsturnări de situaţii, dar poate fi şi un “îndrumar” pentru cei care intenţionează să-şi dea odraslele la tenis, neştiind, însă, ce-i aşteaptă... Un consum nervos, un volum de muncă şi un efort finaciar incredibil.

coperta.jpg

Adrian Fetecau
Cartea va fi lansată la Gaudeamus și se găsește în librării la prețul de 30 de lei

“La începutul anului am fost incitat de un coleg de presă să scriu ceva despre tenis. Am început să scriu cartea când fiica mea era în Antalya, la un turneu. Însă la primul meci, ghem, s-a accidentat şi ne-am întors. Am scris primele două capitol în ianuarie, apoi nu mi-a mai ars de nimic, însă ea s-a refăcut, iar în aprilie am reluat scrisul. Practic, cartea este scrisă până la sfârşitul lunii septembrie, pe genunchi. Am scris în bar, la masa clubului, cu mulţi jucători lângă mine. Este o carte scrisă în jumătate de an şi am fost sincer, fără ipocrizie, cu lumea tenisului mic. Am scris având-o eroină pe fiica mea, pentru că lângă ea am trăit 17 ani de experienţă. E o lume fascinantă, dar cu cât intri mai mult în ea trebuie să treci prin partea întunecată ca să ajungi la partea luminoasă. Pentru că totul costă şi trebuie să ai un sponsor”, ne-a povestit Adrian Fetecău.     

m214-vedetete-foto-2-2-col-.jpg

Adrian Fetecău este liderul grupului "Vouă"
Loading...

Citește și