Gianina din «Las Fierbinţi», aşa cum n-o ştiai

g19-act-mkv_9571.jpg

Gianina, personajul adorabil din serialul difuzat de Pro TV

Ce transformare! Actriţa Anca Dumitra (31 de ani), celebră în România mai ales datorită personajului naivei Gianina din serialul de televiziune ”Las Fierbinţi”, difuzat de Pro TV, este de nerecunoscut pe scenă. Ea joacă pe scena teatrului ploieştean rolul unei femei malefice.

O actriţă desăvârşită! Anca Dumitra face parte din distribuţia piesei ”Vrăjitoarele din Salem”, după Arthur Miller, în regia lui Vlad Cristache şi pusă în scenă la Teatrul “Toma Caragiu” din Ploieşti. Ea o interpretează pe Abigail Williams, o tânără ”posedată de diavol”, un personaj total diferit faţă de cel cu care actriţa şi-a obişnuit publicul în serialul de televiziune. 

Textul dramei se bazează pe o poveste reală de la sfârşitul secolului al XVII-lea, în mica localitate Salem din Massachusetts (SUA). Câteva sute de persoane au fost acuzate de practicarea vrăjitoriei, iar 20 dintre acestea au fost executate. Abigail Williams, interpretată de Anca Dumitra, este nepoata pastorului din Salem. Şi ea intră în jocul copilelor posedate de diavol, cu un comportament bizar ce sperie comunitatea locală. 

”Este un spectacol greu de dus, apăsător, care te ţine cu sufletul la gură. Este un spectacol care ţine foarte mult de actori, iar publicul are ocazia să-i vadă şi în alte roluri decât cele cu care s-a familiarizat. Mă gândesc acum la Anca Dumitra, care interpretează rolul uneia dintre vrăjitoare”, detaliază Mihaela Rus, directorului teatrului ploieştean.

“Este cu totul altceva decât puteţi vedea în «Las Fierbinţi». La teatru nu vii doar să râzi, pentru că teatrul îţi arată realitatea, chiar dacă vorbim despre cea de acum trei sute de ani, referindu-ne la acest spectacol ”, adaugă Rus. 

g29-act-1-gianina1-2col.jpg

Anca Dumitra face un rol de excepţie: vrăjitoarea Abigail Williams

Interpretarea plină de dramatism a Ancăi Dumitra surprinde publicul, care se aştepta să o regăsească pe scenă tot pe prostuţa satului. ”Mie nu mi se pare complicat pentru public să mă vadă acum într-o altă ipostază. Oamenii înţeleg foarte bine că este actorie, ceea ce presupune să te desfăşori artistic, credibil într-un anumit rol”, explică Anca Dumitra pentru adevarul.ro. “Dacă tu mă crezi naivă sau malefică, înseamnă că-mi fac bine rolul. Eu nu sunt Gianina, aşa cum nu sunt nici Abigail Williams. Nu cred că va fi o surpriză pentru oameni, întrucât ei ştiu foarte bine ce înseamnă actoria şi actorul”, mai spune actriţa.

g39-act-3-gianina3-2col.jpg

Biletele la piesa în care joacă actriţa de 31 de ani sunt epuizate

Conştientă că rolul Gianinei este un reper pentru public, ea mărturiseşte că este în primul rând actriţă de dramă, nu de comedie. Mai degrabă rolul din serial este atipic pentru ea, decât ceea ce putem vedea pe scenele teatrelor din Ploieşti şi Bucureşti, unde e distribuită în piese clasice. ”Nu m-am gândit niciodată că pot să fac comedie, pentru mine a fost o surpriză. În facultate jucam numai în roluri dramatice. Să devin cunoscută publicului, după absolvire, cu o comedie a fost uau”, zâmbeşte Anca Dumitra.

Piesa ”Vrăjitoarele din Salem” a avut premiera pe 8 martie şi s-a jucat cu casa închisă. Pentru următoarea reprezentanţie, programată pe 30 martie la teatrul din Ploieşti, biletele s-au epuizat deja.

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1