Gheorghe Turda, văduv de 10 ani, după ce o boală cumplită i-a ucis soția. Elisabeta a fost o balerină superbă

12-13-vedete-gheorghe-turda.jpg

gheorghe turda
Anul acesta s-au împlinit 10 ani de când Gheorghe Turda este văduv

Gheorghe Turda este văduv de 10 ani. Din 2009, de când și-a pierdut soția, nu s-a mai recăsătorit, chiar dacă a făcut câteva încercări. Elisabeta Turda, fostă balerină a ansamblului Rapsodia, a fost răpusă de leucemie, la vârsta de 61 de ani. ”În urma vizitei la Hiroshima a apărut boala, probabil din pricina climei și a radiațiilor care au persistat încă din 1945!”, spune artistul.

Gheorghe Turda (71 ani) este văduv de 10 ani. Fosta soție a interpretului de muzică populară, Elisabeta Turda, ex-balerină a ansamblului Rapsodia, i-a dăruit două fete, pe Anca și pe Voichița. Elisabeta a fost femeia care i-a fost alături lui Gheorghe Turda timp de 37 de ani. A murit de leucemie în anul 2009, la vârsta de 61 de ani, după 20 de ani de luptă cu această maladie. A fost înmormântată la Câmpina. "În timpul unui turneu în Japonia, în 1987, soţiei mele, prim-balerină solistă a Ansamblului Rapsodia, i s-a declanşat o boală teribilă, leucemie cronică trombocitară. Acel turneu a fost extrem de solicitant, în 35 de zile am avut 32 de concerte şi foarte puţin timp de odihnă. În urma vizitei la Hiroshima a apărut boala, probabil din pricina climei şi a radiaţiilor care au persistat încă din 1945, chiar şi astăzi fiind urmări ale bombei atomice. Din păcate, după o luptă de mai bine de 20 de ani, Dumnezeu nu a mai vrut s-o ţină lângă mine. După moartea soţiei a trebuit să-mi continuu drumul vieţii, deşi nu a fost deloc simplu”, mărturisea Turda in revista "Taifasuri".

Gheorghe Turda nu s-a mai recăsătorit niciodată

Gheorghe Turda și-a iubit, respectat și ajutat soția atâția ani. Timp de 22 de ani, cântărețul de muzică populară s-a sacrificat pentru a avea grijă de soția lui bolnavă. A suferit enorm când o vedea cum se chinuie, iar pierderea ei a fost și mai grea.

gheorghe-turda-sotie.jpg

gheorghe turda sotie
Elisabeta Turda a fost balerină a ansamblului Rapsodia
foto: arhiva personală

”Am trecut peste multe oferte că să mă ocup îndeaproape de sănătatea ei. Atât a vrut bunul Dumnezeu, atât s-a putut”, spunea artistul. După ce a murit soția lui, Gheorghe Turda avut mai multe relații însă cu nici o femeie nu și-a mai oficializat iubirea. "Am fost căsătorit o singură dată şi soţia mea nu va fi înlocuită cu nimeni. Nicoleta seamănă foarte mult cu soţia mea, ca poziţie artistică, şi fetele mele o iubesc. Nu are sens să ne căsătorim, nici ea nu vrea, nici eu", spunea solistul în urmă cu un an, înainte să se despartă de ultima lui iubită oficială, Nicoleta Voicu, mai tânără decât el cu 23 de ani.

Primul disc solo la Electrecord, la 20 de ani

Gheorghe Turda are o activitate bogată în muzica populară. A susținut concerte în peste 42 de țări și a participat în peste 80 de turnee. Este singurul artist care a fost de cele mai multe ori în SUA. ”Din anul 1974 am fost în SUA de 24 de ori”, ne spune Gheorghe Turda. S-a lansat de tânăr. Primul disc la Electrecord l-a înregistrat cu George Vancu și Orchestra Radio la vârsta de 20 de ani. Următorul a fost imprimat cu frații Petreuș.

gheorghe_turda_si_anne_marie_ionescu_2.jpg

gheorghe turda
Gheorghe Turda a lipit pe pereții studioului Electrecord primele sale discuri, ajutat de Anne Marie Ionescu

Zilele trecute, cântărețul de muzică populară s-a aflat în studioul de înregistrări al celebrei Case de discuri Electrecord, unde a filmat pentru emisiunea ”Acasă la Electrecord”, în care a fost serbat tenorul Dragoș Cicu, odată cu lansarea albumului ”Micul Pris”, într-o ediție ce se va difuza în data de 14 octombrie, la Etno Tv. Cu această ocazie, Turda a lipit pe pereții studioului amintit primele sale discuri, ajutat de solista și prezentatoarea emisiei, Anne Marie Ionescu, pentru a rămâne în amintirea tuturor care trec pe aici.

Citește și:

Iubita lui Gheorghe Turda: «Mă bucur că viaţa mi-a dat şansa să-l întâlnesc»

Gheorghe Turda a învins cancerul! Interpretul de folclor s-a vindecat fără risc de recidivă

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1