George Rotaru, trubadurul lui Ceaușescu, și-a refăcut viața în America

r12-3-1.-4col-poza-mare-foto-videodj.ro_.jpg

Va susţine un concert în America, alături de Jeff Lewis, fostul trompetist al lui Michael Jackson
Foto: videodj.ro

George Rotaru (65 ani) şi-a lansat, zilele trecute, albumul ”Romanţe de dor şi de voie bună”, pe care a inclus şi două dintre piesele lui de succes, ”Ochii tăi” şi ”Frumoasa mea cu ochii verzi”. Artistul, care era nelipsit de la chefurile fostului dictator Nicolae Ceauşescu, se pregăteşte acum de concertele din America, unde s-a stabilit de aproape trei decenii.

Celebrul solist de romanţe ne-a povestit despre perioada în care era chemat de Nicolae Ceauşescu la chefuri: ”Lui îi plăcea cel mai mult să-i cânt romanţele «Ochii tăi» şi «Frumoasa mea cu ochii verzi». De câte ori mă chema la seratele lui îmi era teamă să nu cumva să greşesc vreun vers, pentru că el le ştia pe toate. I-am cântat şi când venea la Braşov, în perioada 1985-1987. Apoi se retrăgea la Predeal, unde i-am cântat de trei ori. Aici am fost invitat alături de soliştii de la Filarmonica din Braşov, eu pe atunci fiind angajat la Casa de Cultură din Făgăraş. Pe vremea aceea, nu era zi de naştere a lui Nicolae Ceauşescu sau a Elenei Ceauşescu, ori Revelioane,  la care să nu mă cheme televiziunea să cânt o romanţă sau o melodie de petrecere. Am fost susţinut de Florentina Satmari şi de regretatul Tudor Vornicu. Ei au crezut în talentul meu”, ne-a dezvăluit George Rotaru. 

r22-3-2.-2col-.jpg

Zilele trecute, George Rotaru şi-a lansat un nou album de romanţe

 

Solistul s-a stabilit în America în 1990, iar în ultimii ani a făcut zeci de drumuri Las Vegas - Bucureşti, pentru a le cânta fanilor. Recunoaşte că prima dată a avut emoţii la Ambasada SUA din Bucureşti.

r32-3-4.-2col-.jpg

În anii tinereţii, era nelipsit de la petrecerile nomenclaturiştilor

 

”Am riscat venind din America după 3 ani. Aşa era pe vremea aceea, trebuia să te întorci după 3 ani, dacă voiai să revii legal. Toţi mi-au spus să nu fac asta că nu îmi vor mai da voie să plec. Am făcut o nebunie. Lăsasem toată munca mea de 3 ani peste Ocean. Eu am plecat în ‘90 şi am rămas ilegal acolo. Am cântat la restaurantul Mignon de la Hollywood cu Corina Chiriac, pe care am găsit-o acolo, dar au venit să cânte pe parcurs şi Dan Spătaru, Loredana, Gabriel Dorobanţu, Ion Dichiseanu cu Simona Florescu. Revenit în ţară, am fost să cer viza. La ambasadă, o doamnă m-a întrebat la ghişeu la interviu, dacă sunt solist şi dacă ştiu să cânt în limba ţigănească. Şi uite-mă pe mine cum cântam în gura mare la ghişeu în ţigăneşte ”Jelem, Jelem”. Dar am luat viza. Pe atunci puteai pleca dacă erai solist etnic, bucătar etnic sau dansator etnic. Mă întreb dacă spuneam că sunt bucătar mă punea să fac sarmale? Sau trebuia să dansez o învârtită de Făgăraş? Ar fi fost de râs”. 

r4untitled-1.jpg

De-a lungul timpului, a urcat pe scenă alături de Loredana sau de Florin Piersic

 

Artistul, care toată vara a cântat la localul ”Cireşica”, din Olimp,  va susţine un recital în perioada 2-4 noiembrie, în Texas, iar pe 25 noiembrie va fi prezent la Hollywood, unde va evolua alături de Jeff Lewis, fostul trompetist al regretatului Michael Jackson.

r52-3-8.-2col-.jpg

Artistul e stabilit de aproape 30 de ani în America, dar susţine concerte şi în România

 

Sala în care va avea loc show-ul este a unei bateriste a lui Prince. Dar nici de Sărbători cântăreţul nu va sta acasă: ”De Crăciun voi cânta în New Mexico, de Revelion la Palm Springs, în California, iar pe 1 ianuarie, de Sf. Vasile, voi fi în Las Vegas”, a mai adăugat George Rotaru, unul dintre cei mai buni solişti de romanţe din ţară.

Loading...
 
 

Citește și