Fură imaginea vedetelor ca să vândă produse de slăbit. Solista Navi e terorizată: „Atenție, sunt niște șarlatani!”

navi-inainte-dupa.png

Navi poze înainte și după slăbit
Navi a slăbit 36 kg după operația de micșorare a stomacului, care a avut loc în iulie 2018

Ați văzut pe internet cum vedete cu siluetă perfectă povestesc ce pastile minune au dat rezultat în cazul lor și ați vrea să le încercați și voi? Nu comandați așa ceva! E o înșelătorie. Firme dubioase care comercializează produse neaprobate au furat imaginea respectivelor vedete, au scos-o din context, le-au pus vorbe-n gură, păcălind, astfel, publicul. Solista Navi, Carmen Brumă, Teo Trandafir sau Gabriela Cristea s-au trezit în situația de a face, fără voia lor, reclamă la niște produse despre care nu știu nimic. Multe procese sunt pe rolul instanțelor.

Navi a depus plângere la Poliție

În iulie 2018, după o lungă perioadă de luptă cu kilogramele în plus, cântăreața Navi își făcea operație de micșorare a stomacului. A povestit tuturor cum a decurs intervenția aceasta care i-a schimbat viața și cum a reușit să dea jos, într-un an, 36 de kilograme. Nu mică i-a fost mirarea la începutul lui 2020 când a început să primească mesaje de la prieteni sau necunoscuți care îi spuneau că au văzut-o promovând picături și pastile de slăbit, cerându-i detalii despre experiență. „Atenție, înșelătorie! Pe internet au apărut în ultimele săptămâni reclame cu mine în care se promovează produsele de slăbit Idealica, Black Latte și Harmonica. NU am folosit niciodată aceste produse, nu le recomand și nu am nicio legătură cu șarlatanii care le vând în România, folosindu-se ilegal de numele și de imaginea mea. Încă din martie am depus plângere la Poliție și la Asociația pentru Protecția Consumatorilor, sper ca acești escroci fără scrupule să fie prinși. Îmi fac griji că, pe lângă sutele de fete care mi-au scris și m-au întrebat dacă e adevărat, multe altele au făcut deja comandă de aceste produse dubioase, care nu sunt aprobate de Ministerul Sănătății. Sunt furioasă că nu știu ce să fac mai mult decât să vă spun tare și răspicat că nu aș promova așa ceva nici într-o mie de vieți. Urmează să îi dau în judecată, de îndată ce aflăm numele firmei care importă mizeriile acestea în România ”, a anunțat Navi.

A încercat să dea de firma care le vinde sau le importă, însă a avut parte de o adevărată aventură. Pe site-urile unde se comercializează produsele de slăbit nu există un număr de telefon, o adresă. „Ei au și un sistem dubios. Pe site-ul lor nu există un număr de telefon, o adresă, au doar un formular de comandă unde îți dai tu numărul de telefon, urmând să fii sunat de un așa-zis specialist în nutriție. Am urmat și acești pași, am comandat un astfel de produs, tot în ideea de a da de firmă și a vedea de unde vin. Nu am reușit. Era o adresă din Giurgiu, care de fapt e un centru de curierat al firmei de curierat prin intermediul cărora vin produsele dubioase din străinătate. Practic, ei au un fel de mini call-center, mini adunătură în România prin intermediul cărora păcălesc oamenii, iar dubioșeniile sunt importate din străinătate”, povestește Navi. Unul dintre aceste produse a ajuns chiar să fie vândut pe Emag.

navi1.jpg

Imagini cu știri false despre Navi
Aceste imagini au început să apară pe diverse site-uri și pagini de Facebook din martie 2020

Carmen Brumă i-a dat în judecată

Și Carmen Brumă a pățit exact același lucru, cu aceeași firmă. A reușit să afle că cea care s-a folosit de imaginea ei este compania Mulberry Corp. Limited, înregistrată în Malta, care comercializează produse pentru slăbit și pentru îngrijirea pielii. I-a dat în judecată, însă a pierdut procesul, la începutul acestui an. „Soția lui Mircea Badea a fost reclamant într-un dosar înregistrat pe 21 noiembrie 2019 la Tribunalul București. A pierdut procesul pe care ea l-a inițiat”, a anuțat Wowbiz la sfârșitul lunii martie 2020.

Oana Cuzino, Andra și Teo și-au atenționat fanii

Oana Cuzino se luptă și ea cu firme dubioase care încearcă să-și vândă produsele de slăbit folosindu-se de imaginea ei: „Asocierea mea cu branduri care promit slăbirea miraculoasă reprezinta o reclamă falsă! Nu le recomand, nu știu ce conțin și dacă nu cumva sunt, de fapt, chiar dăunătoare sănătății, mai ales că acestea folosesc în mod ilegal imaginea mea, prin interviuri sau articole care cuprind informații înșelătoare”, a scris prezentatoarea emisiunii „Ce se întâmplă, doctore?” de la PRO TV.

oana-cuzino-fake-news.jpg

Oana Cuzino a arătat mesajele false
Oana Cuzino a prezentat mesajele false în care ea ar promova respectivele produse

Victimă a șarlatanilor a căzut și Andra. Artista a postat un mesaj pe blogul ei în care spune că nu consumă și nu face reclamă la produsul Black Latte: „Scriu aceste lucruri nu neapărat gândindu-mă că imaginea mea are de suferit, ci pentru că mă gândesc că cei care citesc despre acel supliment pot fi ușor induși în eroare și nu știu care sunt eventualele efecte adverse. Nu vreau să aveți de suferit. Eu nu cunosc acest produs, nu l-am văzut niciodată și lucrurile care sunt scrise în aceste materiale nu au nicio legătură cu viața mea”, a scris Andra, citată de fani pe weloveandra.wordpress.com.

teo.png

Teo s-a dezis și ea de reclama mincinoasă
Teo s-a dezis și ea de reclama mincinoasă

De același produs încearcă să „se scuture” și Teo: „Bună, dragii mei! Vreau să vă mulțumesc că mi-ați supus atenției faptul că pe rețelele sociale circulă informația că am folosit produsul de slăbit Black Latte. Nu am auzit despre acest produs și nu l-am folosit niciodată. Asocierea acestui produs cu numele meu și imaginea mea NU dispune de acordul meu”, a anuțat Teo pe pagina ei de Facebook în vara anului trecut.

Pe un site obscur, cu o traducere proastă de text, apare și Gabriela Cristea, alături de suplimentul Harmonica Linea, ce promite slădere miraculoasă în greutate în schimbul unui preț „mic”.

gabriela-cristea-fake.jpg

Poze de-ale Gabrilei Cristea
Două poze de-ale Gabrielei Cristea, furate și puse pe un site obscur
Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1