Fundaţia Andreei Marin a câştigat procesul pentru banii victimelor din Colectiv

andreea-marin.jpg

andreea marin pretuieste viata tvr
Andreea Marin şi-a finanţat singură proiectul la TVR
foto: arhiva personală

Veste bună pentru Andreea Marin. La aproape şase luni de la tragedia din Colectiv, banii strânşi într-un eveniment caritabil orgaznizat de Fundaţia ''Preţuieşte viaţa'' a vedetei şi Angela Gheorghiu vor reveni victimelor. Andreea Marin a câştigat procesul cu firma care s-a ocupat de vânzarea biletelor pentru concertul umanitar.

Donaţiile care au fost strânse pentru victimele din tragedia de la Colectiv vor ajunge în sfârşit la acestea. La primul termen al procesului, instanța Tribunalului București a decis că Fundația „Prețuiește Viața”, aparținând Andreei Marin, e îndreptățită să primească de la SC Projectexpo Games & Sports SRL, cea care operează portalul de vânzări Biletoo.ro, echivalentul în lei a 51.450 de euro.

Disputa dintre fundaţia vedetei şi firma lui Sorin Săraru durează de mai bine de cinci luni. În acest timp, toate promisiunile de rezolvare au fost încălcate fără nicio justificare, inclusiv înainte de proces. Pe 11 aprilie, reprezentanții Biletoo.ro făceau, prin intermediul „Ring”, o nouă promisiune: „Ştim că e un termen de judecată pe 3 mai. Se fac toate demersurile pentru ca problema să fie rezolvată, respectiv să fie plătiţi banii. Conturile companiei au fost blocate de terţi”. Cum Biletoo.ro nu și-a achitat datoriile, Tribunalul București a admis, marți (3 mai) rată în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii.

„Fundația «Prețuiește Viața» a făcut un nou pas în eforturile de susținere a victimelor dezastrului de la clubul Colectiv. Având în vedere că, de mai bine de cinci luni de la data concertului organizat la Ateneul Român intitulat «Angela Gheorghiu – concert umanitar extraordinar în beneficiul victimelor Colectiv», societatea care a vândut biletele prin rețeaua Biletoo.ro și colaboratorii săi a refuzat să transfere către Fundația «Prețuiește Viața» și, implicit, către victimele Colectiv contravaloarea încasată după vânzarea acestora, fundația a recurs la justiție. Sperăm ca, măcar în acest moment, societatea și reprezentanții săi să dea dovadă că mai există un dram de moralitate și să-și îndeplinească obligațiile contractuale față de Fundația «Prețuiește Viața» și, implicit, obligațiile morale față de victimele din Colectiv, pentru care a fost făcut acest efort voluntar”, se arată în comunicatul Fundației „Prețuiește Viața”, conform sursei citate mai sus.

„Toți banii vor ajunge la victimele din Colectiv”

Andreea Marin s-a arătat încântată de victoria în justiție și a precizat că absolut toți banii se vor duce către cei care au avut de suferit în urma tragediei de la Colectiv. „Eram convinsă că vom câștiga, pentru că situația e prea clară și fără dubii. Încercarea părții adverse de a-și motiva inacțiunea a fost la limita ridicolului, orice om al legii ar fi fost convins de justețea cauzei noastre în această poveste. Important e să ducem toate donațiile acolo unde ne-am dorit: la familiile victimelor din Colectiv”, a mărturisit vedeta pentru ziarul Ring.

Vor fi executați silit sau vor plăti cauțiune

Vestea că fundația Andreei Marin a obținut executarea SC Projectexpo Games & Sports SRL l-a lăsat fără cuvinte pe patronul Sorin Săraru. „N-am primit încă nicio comunicare de la instanță. Așteptăm decizia și vedem ulterior cum procedăm”, a declarat Săraru pentru „ring”, lăsând de înțeles că va uza de posibilitatea de a tergiversa lucrurile. Potrivit hotărârii, în 10 zile de la comunicarea deciziei, debitoarea care operează Biletoo.ro poate depune cerere în anulare la Tribunalul Bucureşti Secţia a VI-a. Însă, spune legea, „cererea în anulare nu suspendă executarea; suspendarea va putea fi însă încuviinţată, la cererea debitorului, numai cu dare de cauţiune, al cărei cuantum va fi fixat de instanţă”.

 

 

Loading...

Citește și

  • andreea marin victime colectiv

    Au dispărut fără urmă o parte din donațiile făcute pentru victimele tragediei din Colectiv. Este vorba despre banii strânși într-un eveniment caritabil organizat de Andreea Marin și Angela Gheorghiu. Ultima oară, banii erau la firma care s-a ocupat de vânzarea biletelor, însă de două luni patronii nu mai sunt de găsit, iar victimele încă așteaptă ajutorul promis.

  • andreea marin

    Unul dintre supraviețuitorii Colectiv, Cătălin Scânteie, a pornit un adevărat război cu Andreea Marin (41 de ani) și Fundația ''Prețuiește Viața''.Tânărul susține că vedeta ar fi acordat numai jumătate din banii obținuți de pe biletele concertului caritabil victimelor.