Ilie Năstase a fost la un pas să-şi piardă a patra nevastă. În urmă cu trei săptămâni, Brigitte a ajuns pe patul de spital VIDEO EXCLUSIV

nastasebrigitte678987.jpg

Brigitte (38 de ani) şi Ilie Năstase (68 de ani) au fost invitaţi de onoare la turneul de tenis de la Roland Garros. Acolo i s-a făcut rău timişorencei
Foto: guliver/ getty images

S-a îmbolnăvit muncind! Brigitte Sfăt este şefă de şantier la „Academia de Tenis Ilie Năstase”, însă efortul peste măsură aproape că a dus-o în pragul morţii.

La jumătatea lunii iunie, soţia fostului tenisman Ilie Năstase a ajuns de urgenţă la spital, după ce a acuzat dureri la nivelul spatelui şi a scuipat sânge. Medicii i-au pus un diagnostic crunt: embolie pulmonară! Investiţia de 1,5 milioane de euro a lui Ilie Năstase (68 de ani) este aproape gata. Academia de tenis care-i poartă numele trebuia să fie inaugurată luna trecută, însă din cauza unor probleme, a fost amânată până-n toamnă. Motivul? Cel mai important pion care a coordonat timp de trei ani lucrările acestui proiect, Brigitte Năstase (38 de ani), a trecut milimetric pe lângă moarte.

Cum era să moară Brigitte

Astfel, în iunie, la câteva zile după terminarea turneului de la Roland Garros unde au fost invitaţi, Brigitte a început să se simtă foarte rău şi să scuipe sânge. „M-am speriat foarte tare. Nu am avut niciodată probleme de acest gen. În a patra zi de la Roland Garros, am simţit o durere puternică în spate. Mă aşteptam să treacă, însă am început să scuip sânge. Am luat calmante, dar nu au avut efect, aşa că am ajuns la un spital în Bucureşti, unde am făcut raze. Degeaba, că medicii nu au văzut nimic”, a declarat Brigitte Năstase pentru Click! În urma unui computer tomograf, aceasta a aflat că are embolie pulmonară. „Ambii plămâni erau afectaţi, însă mai mult cel drept. Am avut mai multe cheaguri de sânge pe artera care alimentează plămânul, plus apă la plămâni şi infarct pulmonar. Doctorii mi-au spus despre ce e vorba şi că riscam să mor. Am stat o săptămână în spital, unde am urmat un tratament cu anticoagulant şi antibiotic şi mi s-au făcut analize tot timpul. Timp de un an trebuie să iau medicamente pentru anticoagulare şi să merg la controale. În plus, nu am voie să zbor cu avionul, deci adio vacanţe!”, ne-a mai spus soţia lui Năstase.

Culmea, Brigitte s-a internat imediat după ce soţul ei a fost externat. Fostul mare jucător de tenis Ilie Năstase s-a internat la o clinică privată, pe 9 iunie, după ce a acuzat dureri puternice în zona inghinală, respectiv între abdomen şi coapse. Medicii l-au diagnosticat cu hernie inghinală şi au decis să-l opereze laparoscopic chiar a doua zi. “Starea lui este foarte bună. Era o hernie inghinală minoră”, au explicat medicii atunci.  Hernia inghinală este o afecţiune în care organele intra-abdominale sau o parte a intestinului subţire apar la suprafaţa peretelui abdominal, sub piele, printr-o zonă slabă a muşchilor abdominali. 

Năstase, în uniformă de general la Wimbledon

iliemilitar34.jpg

În timp ce soţia se ocupă de lucrări, Ilie se distrează la turneul de la Wimbledon

Ilie Năstase a fost prezent luni în tribune la Wimbledon, iar prezenţa lui nu a trecut neobservată, în special din cauza ţinutei. Primul lider mondial din istoria tenisului are o adevărată pasiune pentru hainele de inspiraţie militară. El însuşi general în rezervă, Ilie Năstase a venit îmbrăcat la meciurile de ieri de la Wimbledon într-o uniformă albă de general. Chiar dacă şi anul trecut a făcut la fel, dar culoarea era mai închisă, el a atras nu doar toate privirile, ci şi interesul comentatorului ESPN Chris Fowler. Acesta a spus că ”Năstase e gata pentru o bătălie navală din secolul trecut”.

Embolia pulmonară poate produce moartea

schita78689.jpg

În timp ce soţia se ocupă de lucrări, Ilie se distrează la turneul de la Wimbledon

Embolia pulmonară (EP) înseamnă o blocare bruscă a unei artere pulmonare cu un cheag de sânge care pornește, cel mai des, de la venele cu tromboză ale piciorului. Este o boală gravă, o urgenţă medicală care produce: 

  • distrugerea definitivă a unei părţi a plămânului prin blocarea circulaţiei către ţesutul pulmonar; 
  • scăderea nivelului de oxigen în sângele din organism; 
  • dereglarea altor organe care nu primesc suficient oxigen; 
  • dacă embolul este mare sau sunt mulţi emboli mai mici se poate produce moartea. 
Loading...

Citește și