FOTO Alexandru Ciucu a muncit două luni la bradul lui! Află de ce

alexandru_ciucu_brad_2014.jpg

Alexandru Ciucu brad Monte carlo
Alexandru Ciucu a muncit mai bine de două luni la brad
Foto: Arhivă personală
Citeste tot despre: 

Bradul designerului Alexandrun Ciucu nu este unul oarecare! Ciucu a fost singurul designer roman care a participat la ediţia din acest an a Festivalului Brazilor de Crăciun de la Monte Carlo. Creaţia lui, un brad în miniatură, din cupru şi argint laminat, a fost licitat în scop caritabil.

Bradul lui Alexandru Ciucu s-a vândut cu 3.200 de euro, la Monte Carlo. Designerul român de costume premium a fost invitat să participe din nou la Festivalul Brazilor de Crăciun de la Monte Carlo, alături de mari case de modă internaţionale. Dacă în urmă cu doi ani creaţia lui, (un tablou din catifea pe care erau ataşate globuri aurii şi o cheiţă ce reproduceau forma unui brad), a fost cumpărată de Principele Albert de Monaco, anul acesta, bradul lui a fost licitat cu preţ dublu. Designerul român a participat la eveniment cu un brad în miniatură, realizat din cupru şi argint laminat.

brad_alexandru_ciucu_2014.jpg

Alexandru Ciucu brad Monte carlo
Bradul lui Alexandru Ciucu, vândut cu 3200 de euro, la Monte Carlo
Foto: Arhivă personală

Bradul a necesitat două luni de muncă şi migală şi a impresionat audienţa nu doar prin design, ci şi prin povestea expusă de creatorul român. Sumele obţinute în urma licitaţiei au fost donate în scop caritabil.

alexandru-ciucu-principele-albert-monaco-2014.jpg

Alexandru Ciucu brad Monte carlo
La Monte Carlo, Alexandru Ciucu s-a reîntâlnit cu Principele Albert de Monaco
Foto: Arhivă personală

„Titlul lucrării este «A winter story of the twisted silver», în traducere aproximativă, «Povestea argintului răsucit». Am pornit această poveste de la ideea că, în tradiţia creştină, bradul de Crăciun simbolizează tinereţea, viaţa veşnică şi fericirea reunirii familiei. Am ales argintul pentru a sugera aceasta energie unică şi pură pe care o regăsim în fiecare an, în Ajunul Crăciunului, când ne strângem cu toţii în jurul bradului. Cuprul, celalalt element al creaţiei mele, simbolizează permanenţa căutare a acestei energii în tot restul anului”, a declarat designerul.

Si anul trecut Alexandru Ciucu a fost invitat să participe la eveniment, însă nu a putut fi prezent. „A trebuit să refuz invitaţia pentru că momentul evenimentului era foarte aproape de momentul când trebuia să vină pe lume fetiţa mea şi a Alinei, Elena Carolina”, a adăugat designerul de costume premium.

loading...
Loading...

Citește și