A fost abandonat şi la naştere, şi de familia adoptivă. Ce a vrut să demonstreze acum tânărul

anton_banaghan_2.jpg

Anton Banaghan cântă mâine seara la X Factor
Anton Banaghan cântă mâine seară la "X Factor"
Citeste tot despre: 

Anton Banaghan, un român de 23 de ani care locuieşte acum în Gran Cannaria, are o poveste de viaţă impresionantă. A fost abandonat de două ori, a locuit mai mult prin orfelinate, dar are ceva ce nu-i poate lua nimeni: vocea. Şi a vrut să şi-o facă auzită atât de către părinţii biologici, cât şi de cei adoptivi, care l-au alungat pe străzi. Astfel, a venit în România special pentru a participa la "X Factor".

Pentru Anton Banaghan, participarea la ”X Factor” (Antena 1) nu a însemnat doar curajul de a urca pe o scenă și de a deveni vulnerabil în fața celor patru jurați, ci şi asumarea trecutului prin decizia de a reveni în România. A apărut în faţa camerei de filmat vese şi pus pe glume, încât ai crede că participarea la concurs e doar o distracţie sau o experienţă a vieţii pentru el. "Sunt OK că nu e nimeni aici cu mine, abia nu există presiune. Nu mă știe nimeni, cu cunosc pe nimeni, mi-e OK. Aș putea să cunosc dragostea vieții mele”, glumește Anton, înainte ca povestea lui să iasă la iveală.

Zâmbetul începe însă să i se stingă încet, pe măsură ce începe să spună că s-a născut la Suceava, în urmă cu 23 de ani, iar primii ani i-a petrecut într-un orfelinat din Iași, după ce mama sa l-a abandonat în spital. O a doua șansă i s-a oferit abia la vârsta de trei ani, când au fost gata procedurile de adopție internațională, iar Anton a început o nouă viață în Irlanda, alături de părinții săi adoptivi.

Aşa arăta Anton când a fost adoptatZoom
Aşa arăta Anton când a fost adoptat

”Lor li s-a spus că nu pot avea copii, iar în anii 1990 o adopție dura câțiva ani. În timp ce ei începuseră demersurile, s-a născut și sora mea... Cred că acest lucru a schimbat ceva pentru ei. Pe la 12 ani mi s-a spus să plec de acasă, iar de atunci am trăit în case de copii”, povestește Anton viața lui din Irlanda.

În prezent, tânărul locuiește în Gran Cannaria, iar pasiunea sa este muzica, așa că și-a luat inima în dinți și s-a înscris la ”X Factor”, după ce, mai întâi, a încercat să își încheie ”afacerile” din trecut. ”Sunt fericit acum şi asta mă ajută să fiu mai puternic. Am acceptat ceea ce mi s-a întâmplat, folosesc totul ca un imbold să merg mai departe. Anul trecut am încercat să îmi găsesc mama biologică, dar a fost rău... De aceea aveam și mari emoții să vin aici...”, a explicat Anton, care și-ar fi dorit ca familia sa să îi fie alături în această încercare importantă pentru cariera pe care și-o dorește în muzică.

”Aș vrea ca părinții mei adoptivi să fie mândri de ceea ce am devenit. Recunosc, am făcut greșeli, dar nu meritam așa ceva... Le scriu, îi sun, le trimit cadouri în fiecare an, dar nu primesc nimic înapoi. Pentru mine e ca și cum alerg fără direcție... Voi avea și eu familia mea într-o zi și vreau să fiu ceea ce ei nu au fost pentru mine”, a încheiat tânărul.

Ce i-au spus Delia, Horia Brenciu, Ștefan Bănică jr și Carla’s Dreams după ce i-au urmărit prestația puteţi afla vineri, de la ora 21.15, la Antena 1, într-o nouă ediție a emisiunii ”X Factor”.

loading...