Florin Chilian riscă pușcăria, după ce a acuzat un medic de abuz

florin_chilian.jpg

florin chilian ioan lascar colectiv
Artistul vrea ca prof. dr Ioan Lascăr să fie pedepsit
Foto: Arhiva personală

Florin Chilian a depus la Direcția Națională Anticorpuție o plângere împotriva doctorului Ioan Lască, chirug plastician la Spitalul Floreasca și unul dintre medicii care au avut grijă de răniții de la Colectiv. În denunțul său, artistul îl acuză pe doctor de abuz în serviciu, ucidere din culpă, neglijență în serviciu și deturnarea fondurilor comunitare.

Florin Chilian a precizat clar: „Solicit organelor judiciare să dispună efectuarea de cercetări specifice în vederea tragerii la răspundere penală a autorului faptelor. De asemenea, artistul a atras atenția șu cu privire la unitatea modernă pentru arși de la Floreasca, proiect ce a fost realizat cu fonduri de la Primăria Sectorului și Ministerul Sănătății, în valoare de aproximativ nouă milioane de euro și care „ nu a funcţionat niciodată, iar răniţii din clubul Colectiv nu au fost spitalizaţi în cele şase saloane noi, situaţie ce a dus la imposibilitatea tratării corespunzătoare a unor pacienţi, rezultând decesul acestora”.

medic_54666200.png

ioan lascar floreasca colectiv
Ioan Lascăr este medic la Spitalul Floreasca din Capitală
Foto: Arhiva Click!

 

Dacă se dovedește că acuzațiile sale nu sunt reale, artistul ar putea suporta consecințe grave. Avocatul Artin Sarchizian a declarat pentru ziarul Ring că Florin Chilian și-a asumat niște riscuri atunci când a făcut această plângere: “Dacă, în cadrul anchetei, se va stabili, cumva, că acuzaţiile nu se justifică, iar artistul ştia că acestea nu sunt reale, el poate fi acuzat de inducerea în eroare a organelor judiciare şi poate primi o pedeapsă cu închisoare între 6 luni şi 3 ani sau o amendă. Faptul că există plângerea înseamnă că se va începe urmărirea împotriva faptei şi doar dacă se constată că există probe şi indicii se trece la urmărirea persoanei. De asemenea, reclamatul poate cere despăgubiri de la domnul Chilian dacă va proba că i s-au adus prejudicii de imagine şi poate face şi plângere penală. Consider cam hazardat acest denunţ pentru că fapta este cam incertă. Poate fi o culpă a sistemului. Trebuie să ai dovezi clare ca să incriminezi direct o persoană”.

 

Loading...

Citește și

  • florin chilian ozana barabancea colectiv

    Tragedia de la Colectiv a luat 54 de vieție și a îndoliat o țară întreagă. În timp ce toată lumea era profund îndurerată de accidentul teribil, produs la 30 octombrie, Ozana Barabancea (46 de ani) îi numea pe tinerii care și-au pierdut viața niște „sataniști, care fac sex în toaletă și care vomită în taxi". Cu toate acestea, Antena 1 nu a concediat-o. Florin Chilian (46 de ani) crede că jurata de la „Te cunosc de undeva!” ar trebui dată afară.

  • mihai margineanu

    Mihai Mărgineanu (46 de ani), Emeric Imre, Florin Chilian (46 de ani) și, marea surpriză a spectacolului, Gabi Luncă, dar și alți artiști, vor concerta de Sărbători pentru persoanele mai puțin ajutate de soartă. Cântăreții vor urca pe scenă pentru bătrânii lăsați de familii în aziluri.

  • Doi dintre răniții din Colectiv, unul internat în București, celălalt fiind deja tratat în Norvegia și repatriat, vor fi transferați în străinătate, probabil în Belgia. Potrivit corespondentului Mediafax, decizia a fost anunțată miercuri de reprezentanții comisiei speciale care a reevaluat toți cei 17 pacienți care mai sunt internați în spitalele din Capitală

  • raniti colectiv externati bagdasar arseni

    După o lună și jumătate de chinuri, trei dintre răniții în „Colectiv” au fost externați, luni, din Spitalul Bagdasar-Arseni din Capitală. Este vorba de Alex Plângu, Andrei Bud și Andrei Trifu.

ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1