Fiul solistului Nelu Bălășoiu, mort de coronavirus, s-a refugiat în muzică: "A fost o onoare să colaborez cu tatăl meu"

ionut-nelu-balasoiu.jpg

Ionuț și Nelu Bălășoiu
Ionuț era cel mai mic dintre copiii lui Nelu Bălășoiu
foto: Facebook

La aproape două luni de la decesul celebrului său tată, solistul de folclor Nelu Bălășoiu, fiul cel mic al acestuia, Ionuț, a vorbit despre drama prin care a trecut, dar și despre planurile muzicale. El recunoaște că a prins dragoste de muzică de la tatăl său și este decis să meargă pe acest drum.

Ionuț Bălășoiu, pe numele lui de scenă Jon Brian, își amintește cu dor de celebrul lui tată, despre care spune că este cel care l-a inspirat în carieră. Tânărul a vorbit despre perioada de după dramă, într-un interviu pentru publicația online bravonet.ro. "Într-adevar, pentru mine această perioada a fost extrem de grea. Împreună cu tata, am lansat trei piese, ce se bucură de mult succes pe YouTube. Pentru mine a fost o onoare să colaborez cu tatăl meu, ce a fost, este și va rămâne o legendă a folclorului românesc. Am mai multe piese în lucru, în momentul de față, și le voi lansa dupa ce voi finaliza atât producțiile audio, cât și pe cele video. Le veti auzi în curând", spune Jon Brian pentru sursa citată. Tânărul și-a petrecut perioada de izolare în liniște, în doliu. "Am încercat să mă odihnesc cât mai mult posibil, să îmi încarc bateriile. Nu sunt genul care sa fie pasionat de jocuri pe computer. Odata cu relaxarea de la 15 mai, mi-am cumpărat o bicicletă și încerc să fac cât mai multa mișcare".

Nelu Bălășoiu a murit infectat cu coronavirus

Solistul de muzică populară Nelu Bălăşoiu a murit infectat cu coronavirus pe 21 aprilie. Îndrăgitul interpret avea 71 de ani și era internat la spitalul din Suceava. La scurt timp după confirmarea diagnosticului, artistul a suferit un atac vascular cerebral și a intrat în comă. Nelu Bălășoiu era unul dintre cei mai iubiți artiști de folclor și a făcut pereche și pe scenă, și în viața reală, cu solista Maria Cornescu. Cei doi au o fiică, Mirela, născută în iunie 1974.

Îndrumat în carieră de Maria Lătărețu

Nelu Bălășoiu s-a născut pe 25 iulie 1948, la Rogova, Mehedinți. Și-a petrecut copilăria în satul natal și încă din tinerețe și-a manifestat înclinația către muzică, domeniu spre care a fost îndrumat de tatăl său, dar și de marea cântăreață Maria Lătărețu. A activat la Taraful din Vânju Mare, la Casa de Cultură din Drobeta-Turnu Severin și la Casa Armatei din același municipiu, apoi în cadrul Rapsodiei Române. O perioadă de succes din cariera sa a constituit-o colaborarea cu Maria Cornescu, care ulterior i-a devenit soție. Printre melodiile care l-au făcut celebru sunt „Pentru măicuța bătrînă”, „Leliță cu flori pe conci”, „Mân­druța cu ochii verzi”, „Mândra mea din deal de șură”, „Dra­gostea-i un lucru mare”, „Te caut, mândro, de mult”, „Leliță de la Tismana”, „Dusei calul pe islaz”, „Plecai să mă plimb pe luncă” și „Aseară fusei la moară”. După retragerea din activitate, cântă doar ocazional și în 1996 se mută la Jegălia, Călărași, unde întemeiază o fermă agricolă.

Citește și:

Nelu Bălășoiu a fost înmormântat. Fiul lui este distrus: "Din păcate, doar 8 oameni au putut participa"

Cine este Nelu Bălășoiu, solistul mort de coronavirus. Și-a acuzat soția că îl înșela cu Benone Sinulescu

Loading...
 
 

Citește și