Fiica lui Moculescu, în pragul sinuciderii. ”Nu înțelegeam de ce ar trebui să trăiesc”

nidia.jpg

Nidia Moculescu a cerut ajutor atunci când a simțit că lucrurile scapă de sub control
FOTO: Arhiva personală

A avut o adolescență rebelă, marcată de certurile dintre părinți, eșecuri în dragoste, dar și de probleme medicale. Nidia, fata Marianei și a lui Horia Moculescu, a ajuns de multe ori să se întrebe pentru ce mai trăiește. A cerut ajutor de la psiholog și de la medicul psihiatru, iar acum urmează un tratament medicamentos.

Nidia (27 de ani), fiica celebrului compozitor Horia Moculescu, poate spune că are o experiență de viață bogată. Problemele au maturizat-o, însă au venit la pachet cu un consum psihic care a obligat-o să ceară ajutor specializat.

Tânăra vorbește într-un mesaj pe pagina personală pe Facebook despre problemele cu care se confruntă și din cauza cărora a ajuns să ia medicamente. ”Mergând aseară la doctor, am văzut un tânăr cu o tulburare anxioasă depresivă care prefera să stea așa, decât să încerce să rezolve ceva. Eu mă confrunt cu o tulburare anxioasă depresivă de câțiva ani. Neștiind simptomele și astfel neputând să îmi pun singură, un rezultat, am început prin a mă izola de lume, de prieteni, de spații închise sau deschise. Nu înțelegeam de ce ar trebui să mai trăiesc, cu un puls de 220 și o tensiune 18.

Nu înțelegeam de ce totul era negru. Aveam o frică iminentă de ceva. Nu de moarte. De ceva! De orice! Nu mă mai bucuram de nimic, ca să nu îmi mai urce cumva tensiunea. După ce am auzit că mai mult de jumătate din populația globului se confruntă cu anxietate și atacuri de panică, am hotărăt să mă duc la psiholog. Cred că a fost cea mai bună decizie a vieții mele. Primul sfat a fost să mă las de cofeină, pentru că accelerează pulsul și tensiunea. Un sfat pe care îl urmez și acum cu sfințenie. După lungi discuții, am decis să merg la psihiatru. Mi-a prescris medicamente și am reînceput să trăiesc. Vreau să se știe clar: de la anxietate nu se moare!”, a scris Nidia pe Facebook.

loading...
Loading...

Citește și

  • Veste dură primită de Horia Moculescu (79 de ani) din partea fiicei sale, Nidia (26 de ani). Tânăra artistă și-a anunțat tatăl că nu poate să îi dăruiască un nepoțel. Singura șansă este doar dacă face înseminare artificială.

  • nidia moculescu scandal cristi marin

    După ani întregi în care mulţi au condamnat-o pe Mariana Moculescu că îşi târăşte fiica în noroi afirmând despre ea cu lejeritate că s-a drogat, Nidia a recunoscut că a încercat substanţele interzise. Invitată la o emisiune tv, fiica celebrului compozitor a povestit că a renunţat cu greu la acest obicei total nesănătos, dar continuă să fumeze.