Fata Ilenei Şipoteanu duce mai departe visul tatălui! Cu ce se ocupă acum

ileana.jpg

Ileana Sipoteanu, Dumitru Lupu, comemorare, fiica Ileana Sipoteanu, vaduva, doliu, solista, generatia de aur
Dumitru Lupu își iubea familia nespus
foto: arhivă personală

Frumoasa Dumitrana, fata regretatului Dumitru Lupu și a interpretei Ileana Şipoteanu, a intrat la Master. La două luni și jumătate de la moartea tatălui, tănâra a găsit motive să zâmbească.

La doar 20 de ani, Dumitrana a primit în iulie un şoc care i-a răsturnat lumea cu susul în jos. Tatăl ei iubit, compozitorul Dumitru Lupu, a murit pe 22 iulie, la 65 de ani, în urma unui infarct, culmea, chiar în ziua în care Ileana Şipoteanu împlinea 50 de ani. Dumitrana e în doliu, însă a decis să îşi ţină mintea ocupată cu o activitate care nu i-a displăcut niciodată: învăţatul. Astfel, tânăra a anunţat ieri (2 octombrie) că a intrat la Master, la Actorie, și a şi început cursurile. Dumitrana a absolvit Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din Bucureşti, iar acum este fericită să-și îndeplineasă un vis mai vechi de-al ei și, totodată al tatălui, care voia să o vadă realizată în domeniul pe care şi l-a ales. Dumitrana a pus pe Facebook și un mesaj emoționant, în dreptul unui colaj video cu etapele prin care a trecut din copilărie, până în prezent. ”Anul ăsta, tatăl meu ar fi adăugat în montaj și a treia întrebare: <Unde te duci, Dumi?>, iar eu spuneam <La Master!>. Succes tuturor în noul an universitar!”, a scris fata compozitorului. Dumitru Lupu, care anul acesta, pe 25 mai, a împlinit 65 de ani, s-a stins dimineața zilei de 22 iulie, în brațele fiicei. Familia a chemat ambulanța, însă inima compozitorului nu a mai rezistat.

A compus şlagăre pe bandă rulantă

Născut în Giurgiu, Dumitru Lupu a urmat cursurile Liceului de muzică din Piteşti, apoi pe cele ale Conservatorului Ciprian Porumbescu, secţia canto-operă. De-a lungul anilor, a fost dirijor la Teatrul Alexandru Davilla din Piteşti, apoi a poposit la Teatrul Fantasio din Constanţa. Este autorul a sute de cântece aflate în fonoteca radio-difuziunii române, a participat și a realizat sute de emisiuni TV, este autorul muzicii a numeroase spectacole și filme de lungmetraj pentru copii. Printre şlagărele compuse de Lupu se numără „Mă-ntorc la tine mare albastră”, „Hai vino iar în gara noastră mică” sau „Ce mult te-am iubit”.

Loading...

Citește și