EXCLUSIV Ce nu se știe despre Andrada Precup, câștigătoarea X Factor. Dana Bartzer, dezvăluiri tulburătoare despre eleva ei

andrada-precup-finala-x-factor-dana-bartzer.jpg

Andrada Precup face canto cu Dana Bartzer

Finala X Factor 2020, sezonul 9, a fost un spectacol de emoție, culoare și neprevăzut. Câștigătoarea Andrada Precup ne-a lăsat muți de încântare în toate edițiile de până acum, iar în finală s-a întrecut pe sine. Andrada nu vede, însă are auz absolut și o voce ca o gură de Rai. Tehnica vocală i se datorează însă și Danei Bartzer, celebra solistă a anilor '90, care îi este Andradei profesoară de canto. Vă invităm să o cunoașteți pe Andrada așa cum nu ați văzut-o la televizor.

Fanii muzicii ușoare de dinainte de Revoluție o țin minte pe solista Dana Bartzer, care împreună cu soțul ei, compozitorul și interpretul Dan Creimerman, a format un îndrăgit cuplu muzical. Acum cei doi lucrează în publicitate, pe Dana o auziți în reclame și este profesoară de canto. Iar una dintre elevele ei este nimeni alta decât Andrada Precup, fata cu voce de înger, câștigătoarea "X Factor", din echipa lui Ștefan Bănică. Click! a stat de vorbă cu profa Andradei și iată ce am aflat.

Dana Bartzer: "Andrada are o ureche și un auz absolut"

Simpatica Andrada Precup, puștoiaca nevăzătoare de la X Factor, a mărturisit în emisiunea de la Antena 1 că face canto cu Dana Bartzer (54 de ani), fostă solistă de succes, alături de soțul ei, Dan Creimerman, în anii '90. De ceva vreme, Dana Bartzer pune voci pentru reclame și este profesoară de canto. Am luat legătura cu ea și iată ce am aflat despre eleva ei, detalii pe care ni le-a povestit cu amabilitate și emoție în glas.

 • Andrada Precup, acasă, cu toată familia în jurul mesei
  foto: arhivă personală
 • Andrada Precup, alături de sora ei și de cuplul Cătălin Rizea - Adda
  foto: arhivă personală
 • Andrada Precup, alături de sora ei și de Ștefan Bănică
  foto: arhivă personală
 • Andrada Precup, mândră de familia ei
  foto: arhivă personală
 • Cu Adda și cu sora ei
  foto: arhivă personală
 • Dan Creimerman și Dana Bartzer
  foto: arhivă personală
 • Părinții, sora și nepoțica
  foto: arhivă personală
 • Maximize

1/7

"Andrada învață la Colegiul George Enescu de anul trecut, al doilea an la secția specială de jazz pop. A fost acceptată prin examene și am preluat-o eu. Am fost un pic temătoare la început, pentru că eram fără experiență cu o elevă nevăzătoare. Însă este eleva ideală, un om minunat, foarte caldă, un muzician extraordinar, un om talentat, dornică să facă muzică, dornică de a învăța lucruri noi. Nu spune niciodată NU, ci doar «să vedem, să încerc». Ce-și dorește un profesor mai mult decât atât? Are o ureche și un auz absolut, o acuratețe vocală, o memorie fantastică. Pentru noi, cei care vedem, e greu de înțeles cum procedează ei, nevăzătorii. Ea reține piesele ascultând, are programe speciale, este pricepută în tehnologie. Trebuie să știți că ea este la un liceu normal, nu la un liceu pentru nevăzători. Ea ține pasul cu toată lumea", povește Dana Bartzer pentru Click!

Andrada a fost cooptată într-un proiect al Antenei 1, «Ajut eu» și acolo i s-a spus că va primi o pereche de ochelari care au în margine un dispozitiv, care în loc de lentile are un suport de camere cu memorie și va putea lucra cu acești ochelari, căci poate descifra texte, fotografii și poate citi. De curând și-a făcut primul power point și se poate descurca singură în multe privințe. Este o fată foarte muncitoare și are o înțelegere muzicală și un simț desăvârșit", ne-a povestit Dana Bartzer. Am vrut să aflăm cât timp pe săptămână studiază și ne-a spus că de când cu pandemia, orele sunt online. "Dar noi ne întâlnim și fizic când putem, însă înainte ne vedeam de două ori pe săptămână. Însă mai face încă o oră, separat, deci trei ore pe săptămâna", ne-a spus profa de canto.

"Andrada nu este un caz social"

Am vrut să aflăm cum o vede Dana Bartzer pe Andrada, ea fiind mamă de doi băieți mari, Boris și Robert Creimerman. "Îmi lipsește o fetiță și Andrada este foarte lipicioasă, e un om cald. Avem o relație de prietenie, stăm de vorbă, chiar locuiește aproape de noi, într-o garsonieră cu sora ei, ea nefiind din București", ne-a mai povestit Dana Bartzer. "Andrada nu e un caz social. Are o puritate în ea, e specială, cu o voce deosebită", ne-a mai spus Dana Bartzer.

Andrada Precup a participat și la "Românii au talent"

Andrada Precup este originară din Slatina, acolo unde locuiește familia ei, are 17 ani, și a impresionat juriul nu doar cu vocea ei, ci și cu povestea. Andrada și-a pierdut vederea la naștere. "M-am născut prematur și, din cauza faptului că ochii nu mi-au fost acoperiți cu ceva, s-a ars retina. Dar eu cred că așa trebuia să se întâmple, ca să fiu aici și ca să fac asta acum și să fiu mai puternică", spune Andrada. În urmă cu cinci ani, Andrada Precup participa la concursul "Românii au talent", unde a interpretat melodia Memories a lui Nicole Cherry. La scurt timp după emisiune, Andrada a fost invitată în platoul "Happy Hour", iar Cătălin Măruță i-a făcut o surpriză de proporții! Andrada s-a aflat față în față cu cea a cărei melodie o cântase la "Românii au talent". Mai mult decât atât, Nicole Cherry a susținut un mini duet alături de Andrada!

Citește și:

Cine este Andrada Precup, solista nevăzătoare care a amuțit juriul la X Factor

Surprizele din finala X Factor. Florin Salam, pe scenă cu nepotul lui. Cu ce artiști vor cânta ceilalți concurenți


 

Loading...
 
 

Citește și

 • Astăzi vom afla câștigătorul X Factor 2020, iar finaliștii, dar și jurații, au pregătit un adevărat spectacol pe scenă. Ștefan Bănică, Loredana, Delia și Florin Ristei au concurenți puternici în lupta premiul de 100.000 de euro: Adrian Petrache, Andrada Precup, Sonia Mosca și Super 4. Iată primele imagini din finala X Factor!

 • sonia mosca

  Vineri, 11 decembrie, a avut loc cea de-a două etapă a semifinalei X Factor 2020. Duelurile au fost acerbe, iar concurenții au încercat să îi impresioneze pe jurații exigenți pentru a obține un loc în finala din 18 decembrie și a fi mai aproape de premiul de 100.000 de euro. Iată cine sunt concurenții pe care îți vei vedea în ultima etapă a competiției!

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1