EXCLUSIV Vasile Șeicaru, dezvăluiri amare despre bani și prieteni răpuși de Covid: ”Sunt foarte supărat”

vasile-seicaru.jpg

Vasile Șeicaru
foto: Radio România Actualități
Citeste tot despre: 

Vasile Șeicaru a trăit o viață de poveste, a călătorit în lume și s-a bucurat de succes. În Epoca de Aur, albumul ”Aruncarea în valuri” s-a vândut într-un milion de exemplare. Acum spune că nu se poate trăi din drepturile de autor și susține un concert la Festivalul ”Om Bun”, ce va avea loc la finalul lunii pe internet.

Pandemia a dat peste cap și planurile artiștilor de muzică folk. După numeroase evenimente anulate, Vasile Șeicaru (69 ani) va cânta la Festivalul ”Om bun”, eveniment ce are loc în perioada 29-31 martie, de această dată, online. Timp de trei seri, 30 de artiști sărbătoresc cei 30 de ani de Festival!

”Evenimentul va fi online, din păcate, fără spectatori. Anul acesta are loc cea de-a treia ediție a Festivalului ”Om bun”. În mod normal, dacă s-ar fi ținut la Sala Palatului, în 3 zile erau peste 4000 de bilete zilnic, dar așa… Au venit 150 de milioane de lei vechi de la UCMR-ADA, dar nu e suficient. Noi pentru concertul acesta nu luăm mare brânză. Avem nevoie de sponsori. Suntem 30 de artiști în cele trei seri. Anul acesta se fac 30 de ani de la primul festival. S-au stabilit două puncte de lucru, unul în București, în Amzei, la Teatrul Ion Creangă. Fiind online, nu contează unde ești. Festivalul este prezentat de Andrei Partoș. Îți iei bilet sau abonament. 35 lei biletul, abonamentul 90 lei. Eu o să cânt în ultima seară, o să închei evenimentul”, ne-a mărturisit Vasile Șeicaru.

Vasile Șeicaru: "Nu se poate trăi numai din drepturile de autor!"

Pentru că era nemulțumit de faptul că acele case de discuri la care avea contract nu îl plăteau, artistul s-a judecat cu acestea, iar azi, albumele sale sunt trecute pe numele asociației sale. Vasile Șeicaru spune că nu se poate trăi în ziua de azi din drepturile de autor și că primește sume mici și de la CREDIDAM, și de la UCMR-ADA. ”Casele de discuri nu plătesc nimic. Nici cei de la UCMR-ADA nu plătesc cine știe ce pentru drepturile de autor. Nu se poate trăi numai din drepturile de autor! Piesele mele sunt toată ziua la radio și nu e normal să primesc 75 de lei drepturi de autor. Am scris la un moment dat pe Facebook acest lucru și apoi mi-au dat 1500 lei. Mai primesc lunar de la Youtube, pentru că am canal oficial la Dublin, dar nu primesc mulți bani”, ne-a declarat Vasile Șeicaru.

A susținut doar 5 concerte de când a venit pandemia

”Pe vremuri de la Electrecord am primit pentru ”Aruncarea în valuri” 2000 de lei, un salariu de profesor de pe atunci, iar albumul s-a vândut cu 26 de lei bucata, intr-un milion de exemplare. Și un leu dacă primeam la fiecare disc vândut, dar așa eram noi plătiți pe vremuri și uite cât câștigau casele de discuri cu noi! Dacă eram în altă țară, aș fi fost bogat la câte discuri am vândut!”, mai spune cantautorul nostru care, de când a venit pandemia, a susținut doar 5 concerte.

"Anul acesta mi-au murit foarte mulți prieteni de Covid"

”Eu nu merg să cânt în cluburi, pentru că nu se merită. Am cântat în vară la Teatrul Ion Besoiu din Sibiu și s-au vândut toate biletele, dar așa, în condițiile impuse de pandemie, cu distanțare. Însă, cei de acolo nu au vrut să lase cu nimic din suma pentru închirierea sălii, dar o să ținem minte și nu o să mai călcăm pe acolo”, își mai spune of-ul Vasile Șeicaru. Anul acesta, cântărețul a pierdut foarte mulți prieteni. ”Sunt foarte supărat. Sunt supărat că anul acesta mi-au murit foarte mulți prieteni de covid”, mai spune acesta.

Alături de Ștefan Hrușcă a susținut numeroase concerte în țară și peste hotare. ”Am cântat în doi pe stadioane pline. Am ajuns în China, în Cuba la Havana, în Coreea, am văzut tot globul acesta… Am trăit o viață fantastică! Lumea nu a uitat nici astăzi!”, afirmă Șeicaru. Totuși, acum trei ani el a răbufnit pe Facebook cu o declarație șocantă la adresa lui Ștefan Hrușcă. ”Mulţi mă întreabă de colaborarea mea cu Hruşcă! Da, a fost în anii ‘80, dar nu mai poate fi vorba acum! Trăim alte vremuri, lumea nu mai ştie ce era pe-atunci, nu-şi mai aduce aminte sau nu-şi mai doreşte! Eu reprezint altceva acum, Hruşcă, desigur, altceva! Nu cred că mai interesează pe cineva aşa ceva, azi! Pe de altă parte, Hruşcă n-a mai dat bună ziua de zeci de ani... şi asta nu numai mie!”, a scris Vasile Şeicaru pe Facebook, în 2018.

Loading...
 
 

Citește și