Exclusiv! Tatăl lui Irinel Columbeanu a murit la azilul de bătrâni

irinel si ion columbeanu.jpg

irinel si ion columbeanu
Tatăl lui Irinel Columbeanu a murit la azilul de bătrâni joi, 15 septembrie
foto: arhiva Click!

Tatăl lui Irinel Columbeanu a murit joi dimineață, 15 septembrie, la azilul de bătrâni de la Ghermănești (Snagov), unde fusese internat de fiul său anul acesta. Ion Columbeanu avea 90 de ani.

Ion Columbeanu a murit la azilul de bătrâni din Snagov în dimineața zilei de 15 septembrie. Patronul azilului, Ion Cassian, a confirmat vestea pentru reporterii Click! ”Am aflat în această dimineață că a murit. Eu sunt în vacanță în Grecia. Știu doar că a făcut infarct”, a declarat Ion Cassian pentru Click! Ion Columbeanu a fost șeful protocolului în toate guvernele, de la Gheorghe Gheorghiu-Dej până la Adrian Năstase. Mai exact, din 1961 până în 2002.

ion columbeanu.jpg

ion columbeanu
Ion Columbeanu a murit la vârsta de 90 de ani. Fiul lui Irinel Columbeanu era internat la un azil de bătrâni
foto: arhivă personală

 

Copleșit de durere, Irinel Columbeanu a evitat să dea prea multe detalii. ”Într-adevăr, tata a murit. Trecem prin clipe grele și aș vrea să ne respectați durerea”, a spus Irinel Columbeanu pentru Click!

ion irinel columbeanu.jpg

ion columbeanu
Ion Columbeanu, alături de fiul său și de fosta sa noră, Monica Gabor
foto: arhiva Click!

 

Tatăl lui Irinel Columbeanu fusese internat în luna mai de către fiul său. "După mult timp în care am încercat să-i explic că e mai bine să stea într-un loc unde are ajutor specializat, am reușit să-l conving pe tata să meargă la azilul din Snagov. Cu Ion Cassian, patronul casei de bătrâni, mă știu din copilărie, am toată încrederea. Tata are o problemă la picioare, are nevoie de recuperare. Până la urmă, cu chiu cu vai, a acceptat și a înțeles, iar de mai bine de o lună l-am adus aici. Știți foarte bine că pentru un bătrân e greu să-l scoți din «cuibul» lui, nici la mine la Izvorani nu a vrut să vină. Am mai avut câteva încercări, însă au eșuat", a declarat la vremea respectivă Irinel Columbeanu pentru Click! La azilul de bătrâni din Ghermănești, Ion Columbeanu era coleg cu creatoarea de modă Zina Dumitrescu.

ion columbeanu.jpg

ion columbeanu zina dumitrescu
Ion Columbeanu și Zina Dumitrescu la azil
foto: arhivă personală

 

Cum l-a ajutat Ion Columbeanu pe Irinel să-și salveze averea

Irinel Columbeanu a fost ani la rând în topul milionarilor Forbes cu o avere impresionantă, însă o decizie riscantă în afaceri l-a dus la sapă de lemn. Înainte ca averea lui Iri să se ”topească” din cauza datoriilor la bănci, tatăl omului de afaceri a făcut totul ca să salveze ce mai putea fi salvat. Vila din Izvorani, palatul în care s-a consumat căsătoria lui Iri cu Moni, a fost trecut pe numele lui Ion Columbeanu, iar seniorul și-a dat propriul fiu în judecată pentru a recupera niște terenuri executate silit de bănci. este vorba despre 56 de terenuri din Ciolpani, care au devenit garanţie la Marfin Bank, banca de la care Columbeanu a luat un credit de 5,1 milioane de euro, pentru a-şi susţine afacerea cu „columbeanit”, lansată în 2007.

După mai multe termene de judecată, magistraţii Judecătoriei Sectorului 1 au respins însă, anul trecut, ca ”lipsită de interes”, contestaţia făcută de Ion Columbeanu, aşa că Irinel nu şi-a văzut terenurile înapoi.

 

 

loading...
Loading...

Citește și

  • irinel si ion columbeanu

    Irinel Columbeanu a împlinit vineri, 27 mai, 59 de ani, zi în care a și mărturisit public că și-a dus tatăl la azilul de bătrâni de la Ghermănești, în apropiere de Snagov, acolo bătrânul de 92 de ani stă de aproximativ o lună.

  • De mai bine de o lună, Ion, tatăl lui Irinel Columbeanu, se află la un azil de lux din Snagov. Acesta este coleg cu Zina Dumitrescu şi s-a integrat repede în colectiv. În plus, programul şi atmosfera veselă i-au descreţit fruntea bătrânelului.

  • Face orice pentru a-şi salva averea din mâinile executorilor. După ce şi-a pus la adăpost ”palatul” de la Snagov, Irinel Columbeanu încearcă să-şi ia înapoi şi cele 56 de terenuri pe care i le-a luat banca la care era dator. Iar pentru asta a fost de acord să fie dat în judecată chiar de tatăl său.

  • monica-gabor

    Fost secretar general al guvernului, octogenarul Columbeanu recunoaşte că nu a avut-o niciodată la inimă pe Moni, iar declaraţiile la adresa ei nu fac altceva decât să întărească acest lucru. Ruptura definitivă s-a produs însă când fotomodelul a părăsit domiciliul conjugal de la Izvorani, a plecat în SUA şi în peisaj a apărut Mr Pink.