Jean Paler: «Speram că Arşinel să-mi întindă o mână de ajutor». Bunul prieten i-a întors însă spatele

p113-vedete-jenicaf.jpg

Jean Paler susţine că în străinătate este solicitat foarte rar

Cândva buni prieteni şi colegi de scenă, Jean Paler şi Alexandru Arşinel îşi dau acum replici usturătoare, prin intermediul Click! Arşinel susţine că nu e cazul să-l angajeze pe Jean, la ”Tănase”, pe motiv că acesta ar susţine show-uri în străinătate, pe alte ”gajuri”. În replică, Paler, care a suferit un infarct în 2014, zice că de-abia face rost de bani pentru medicamente.

Ghinioanele se ţin lanţ de capul lui Jean Paler (55 de ani). În 2014, doctorii i-au montat mai multe stenturi la inimă, în urma infarctului suferit, iar la spectacole este chemat din ce în ce mai rar. Comediantul locuieşte singur la Sinaia, iar medicamentele îl costă lunar în jur de 500 de lei, astfel că spera să revină în Capitală, la Teatrul ”Constantin Tănase”, dovadă stând şi declaraţiile sale de acum doi ani. Numai că dorinţa lui e departe de a prinde contur, nu de alta, dar Alexandru Arşinel, directorul vestitului teatru de revistă, nu intenţionează să-l ia.

“Nu cred că Jean se poate angaja ferm undeva şi să poată să presteze mereu. El merge pe alte «gajuri» mai bune, salariul la teatrul nostru este mic. Trebuie să respecţi un anumit program, iar el este solicitat şi în alte părţi. Am fost în Israel şi cineva îmi spunea că a avut mare succes acolo. Chiar îmi ziceau «Noroc că a fost Paler aici!»”, ne-a povestit Arşinel.
La aflarea veştii, Jean s-a întristat brusc: ”Nu mă aşteptam ca maestrul Sandu să-mi dea o replică atât de usturătoare, m-am întristat amarnic. Eram convins că îmi va întinde o mână de ajutor. Ciudat este că, atunci când mă aflam pe patul de spital, la Braşov, Arşinel a declarat la o emisiune tv că eu rămân al Teatrului «Tănase», şi că oricând sunt binevenit, cu atât mai mult cu cât mai lucrasem acolo, după Revoluţie. Poate că cineva i-a spus că o duc foarte bine cu banii, dar nu este deloc aşa, joc peste graniţă doar când şi când, şi nu pe bani mulţi”.

p212-13-vedete-arsinel.jpg

Alexandru Arşinel a jucat, vinerea trecută, în premiera spectacolului ”Euro Savoy”, al Teatrului ”Constantin Tănase”
Foto : Dorin Constanda

Jean este cu atât mai necăjit cu cât, de câţiva ani încoace, de-abia reuşeşte să facă rost de bani. “Medicamentele pentru inimă mă costă în jur de 500 de lei lunar, m-au cam uitat toţi impresarii, nici pe Litoral, unde zeci de ani am fost în spectacole, nu prea mai sunt băgat în seamă. Mi se spune să-mi caut cazare şi să-mi plătesc singur transportul şi masa, dar cu ce iau din spectacole nu pot acoperi toate aceste cheltuieli”. Jean este convins însă că Alexandru nu ştie exact cum stau lucrurile.

“Eu ştiu că Arşinel are suflet bun, sper să se mai gândească, mai ales că noi am fost buni prieteni, dar şi colegi de scenă, am mâncat împreună, în turnee. El şi Vasile Muraru sunt speranţa mea. Chiar dacă salariul de la Teatrul «Tănase» este mic, de aproximativ 1.200 de lei, eu aş veni de la Sinaia, de câteva ori pe săptămână, şi pentru ei. E important să ai o sumă fixă de bani, pe care să contezi”, ni s-a mai confesat Jean.
Colac peste pupăză, actorul s-a căpătuit şi cu o răceală puternică: “Am răguşit, am făcut o laringită, dar peste câteva zile îmi revin. M-am grăbit să ies la cumpărături, a fost lapoviţă la Sinaia, şi m-a buşit”, a făcut el haz de necaz.

Actorul a văzut moartea cu ochii în 2014


Jean Paler este dependent de un pumn de medicamente, după ce, în urmă cu trei ani, a acuzat dureri atroce în piept. Medicii de la Spitalul de Urgenţă din Braşov l-au diagnosticat cu infarct şi, ca să-i salveze viaţa, au fost nevoiţi să-i monteze mai multe stenturi (n.r. - dispozitive care ajută la dilatarea vaselor de sânge): ”Am văzut moartea cu ochii, a fost foarte greu, noroc că doctorii şi asistentele au fost foarte grijulii cu mine. Chiar mi-au serbat ziua, pe patul de spital, aducându-mi un tort imens”, îşi aminteşte artistul.

 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1