EXCLUSIV Mihai Trăistariu tună și fulgeră după ce a aflat noutățile de la Eurovision: «Câștigătorul se știe deja»

12-13-vedete-1.jpg

Mihai Trăistariu intenţionează să reprezinte altă ţară, anul acesta, la Eurovision

Mihai Trăistariu (40 ani), solistul care în 2006 a obţinut locul patru cu piesa ”Tornero”, la marea finală din Grecia, a pregătit degeaba piesa pentru Eurovision, visul său de a aduce României marele trofeu năruindu-se brusc. Va reprezenta altă ţară, iar colegii lui vor să facă o plângere către conducerea ţării.

Mihai Trăistariu este foc şi pară pe organizatorii competiţiei Eurovision din acest an, după ce aceştia au schimbat regulamentul, care nu îi mai permite să concureze. Ei vor alege un solist, apoi piesa, deşi el îşi pregătise deja o piesă, cu un compozitor din străinătate.

Mihai urma să concureze anul acesta pentru a 11-a oară la selecţia naţională a concursului Eurovision, organizat de TVR. ”Pentru mine, Eurovision nu înseamnă doar România. E o «joacă» care a devenit un crez, un ţel, şi mi-am propus să-l câştig cândva. Piesa mea e pregătită minuţios, e muncită la milimetru. S-a lucrat la ea o lună de zile şi nu am nicio problemă să mă înscriu în altă parte. Mi-am găsit ţara, nu spun care. Anul trecut am spus că merg în Belarus şi m-am trezit cu 100 de artişti români acolo”, a declarat Mihai Trăistariu pentru Click! 

Mihai Trăistariu, supărat pe organizatorii Eurovision România

mihai_traistariu_eurovision_2006.jpg

mihai traistariu eurovision 2006
2006. A câştigat în Grecia locul 4, cu piesa “Tornero”

 

El îi taxează pe organizatori pentru modul în care au procedat, anunţând prea târziu toate aceste schimbări: ”Cert este că TVR nu procedează bine deloc, face gafe incomensurabile de ani de zile. Gafează neanunţând la timp. Nu-mi spui tu mie că se scrie o piesă în câteva zile ca să fie gata pe 1 martie în finală. Piesa se ştie deja, artistul e ales, cred că are şi videoclipul, aşa spun toţi colegii mei de breaslă cu care am vorbit. Compozitori şi colegi mă sună, sunt supăraţi şi indignaţi. Îmi spun artişti de la X Factor şi Vocea României sau la început de carieră că aveau melodii pregătite din noiembrie-decembrie, în care au investit mii de euro. Şi dacă tu anunţi pe 1 februarie că avem artistul şi că e piesa. E foarte nedrept pentru aceşti tineri! Nu se face aşa! Parcă şi-au bătut joc de munca lor. Unii vor să facă scandal, eu nu mă bag în asta, eu mă detaşez şi mă înscriu în altă ţară. Oricum eu nu mai cred că în România mai e ceva cinstit. Personal nici nu-mi pasă ce artist reprezintă România, că îl alege TVR sau Global, dar părerea generală e clară: că piesa se ştie şi totul e apă de ploaie! Abia aştept să mă duelez cu românul care reprezintă România şi să-i arăt cum se cântă de-adevăratelea”, a mai punctat Mihai.

Mihai Trăistariu vrea să reprezinte altă țară la Eurovision 2020

Acesta s-a resemnat şi vrea să participe pentru altă ţară: ”Aşa cum i-a obişnuit TVR pe români, Eurovision e o mare tâmpenie, din ce în ce mai mare, încât audienţa se va pierde. S-a pierdut în ultimii ani. A ajuns un fâs în ultimii ani, încât nu vor mai organiza când vor vedea că aruncă 100. 000 de euro pe taxa aia şi pierd. Vor vedea că nu mai e o prioritate şi o să renunţe la el. Păcat! Din câte ştiu la ora asta sunt artişti care vor să facă o petiţie şi să o depună la Guvern şi la Klaus Johannis, dar ei nu ştiu că doar televiziunea de stat organizează Eurovision şi e atât de nedrept. Îşi bat joc de artişti, nu sunt trataţi aşa cum se cuvine. Le-am zis că nu mă bag, să facă un fel de plângere. Eu cred că-i târziu demersul, dar nu-i rău, să fie zguduiţi de branşa artiştilor. Le urez succes. Eu merg pe drumul meu, mă înscriu  pentru altă ţară că, mi-am propus de mult timp şi iată că a venit ocazia. O să câştig pentru orice ţară, aşa cum Celine Dion, canadianca, a câştigat Eurovision pentru Elveţia. Deci se poate!”

12-13-vedete-10foto-epa-efe-2.jpg

2006. A câştigat locul al patrulea, cu piesa ”Tornero”, la marea finală din Grecia

 

Noul regulamentul Eurovision România

Selecţia Naţională Eurovision 2020 se va face după o nouă procedură.TVR colaborează anul acesta împreună cu casa de discuri Global Records. ”Televiziunea Română a decis asupra unei noi abordări în selectarea vocii şi, ulterior, a pieselor care vor intra în Finala Naţională din data de 1 martie 2020”, precizează TVR. Selecția în vederea Finalei Naționale se concentrează, într-o primă fază, pe identificarea celei mai reprezentative voci, evaluată de către o comisie de specialitate pe baza unor criterii precum abilităţile vocale, interpretarea, empatia muzicală, expresivitatea ş.a. După selectarea respectivei voci, se vor compune, pe specificul acesteia, al timbrului și personalității artistului, un număr de piese, dintre care cele mai bune 5 vor ajunge în Finala Națională. Eurovision Song Contest 2020 va avea loc la Rotterdam, sub sloganul „Open Up”, cu semifinalele pe 12 şi 14 mai şi finala pe 16 mai. România va intra în concurs în cea de-a doua parte a primei semifinale. 

 

Loading...

Citește și

  • La 39 de ani, solistul Mihai Trăistariu are cam tot ce și-ar fi putut dori: în urmă cu 13 ani a câștigat locul patru la Eurovision, cu piesa ”Tornero”, a strâns un sac de bani din muzică, melodiile lui sunt difuzate în mai multe țări și, mai nou, s-a mutat într-un apartament de fițe, la malul mării.

  • eurovision 2020

    Global Records a acceptat anul acesta propunerea TVR de a colabora, fără niciun fel de compensație financiară, pentru participarea României la cea mai importantă competiție de muzică din lume, Eurovision, și pune la dispoziție toate resursele sale de creație, de la artiși, producători, compozitori, songwriters, până la studiouri și tot ce înseamnă echipamente tehnice și echipă de specialiști în domeniu.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1