EXCLUSIV Se chinuiesc la filmări, ca să vă prăpădiţi voi de râs

garcea112-13-vedete-1.jpg

Leana, Axinte şi Urinela s-au odihnit oleacă şi au făcut o poză de familie, pentru Click!
Foto: Gheorghe Chelu
Citeste tot despre: 

Cine crede că realizarea unui serial de comedie e floare la ureche se înşală amarnic. Reporterii Click! au asistat la filmările unor cadre din episoadele 12-13, în câmp, la Baloteşti, iar ca fiecare secvenţă să iasă impecabil, se trag mai multe duble, căci ba actorii mai uită textul, ba e prea cald, ori zgomotul avioanelor care brăzdează cerul bruiază sunetul.

Curios să-i văd pe membrii trupei ”Vacanţa mare” din nou la muncă, după o pauză în tv de şase ani, am asistat, luni, la filmările unor secvenţe din serialul difuzat sâmbăta, de la 21.30, la Kanal D. 

garcea2untitled-1.jpg

Florin Petrescu, speriat de scenariu, iar Mugur, prea concentrat să-l memoreze
Foto: Gheorghe Chelu

Astfel, luni, în jurul orelor 15.00, am ajuns la Baloteşti, acolo unde echipa îşi instalase reşedinţa încă de la 6 dimineaţa. Am dat cu ochii de Ani Creţu, alias nebunatica Urinela, aflată într-o rulotă special amenajată. Repeta în gând textul şi se machia singură, cu multe culori, ca să arate, conform scenariului, nu ca o divă, ci ca o ”coţohârlă” sau ca o piţipoancă, mai pe înţelesul oricui. În cealaltă maşină i-am găsit pe Mugur Mihăiescu (Leana) şi pe Florin Petrescu (Axinte), cu a lui căciulă cât o găleată.

garcea312-13-vedete-4.jpg

Mugur Mihăescu este curios să vadă cum au ieşit cadrele trase în câmpul de la Baloteşti
Foto: Gheorghe Chelu

Primul îşi dăduse jos baticul Lenei şi, cu ochii închişi, şi cu paginile pe picioare, se concentra la replici. Axinte îl imita perfect, ambii fiind extrem de serioşi, de parcă intraseră în transă. Lângă ei, ceşti de cafea golite pe jumătate şi pachete de ţigări, aproape neîncepute, căci rar îşi permit luxul unei pauze. Radu Pietreanu, alias Costel, îşi terminase treaba şi plecase cu puţin timp în urmă. Liniştea mormântală a fost spartă de vocea cuiva din echipa de filmare, care a dat startul unor noi cadre. Conform scenariului, Leana, Axinte şi Urinela trebuie să ajungă la Craiova şi, amuzanţi nevoie-mare, se prefac că fac autostopul.

garcea4untitled-1.jpg

Ani Creţu, alias Urinela, s-a “boit” singurică apoi, după filmări, s-a odihnit la umbră, într-o dubiţă
Foto: Gheorghe Chelu

Leana îşi ridică poalele în cap şi-şi arată nădragii. Toată echipa e cu gura până la urechi, semn că Mugur a fost convingător. Este atât de cald,  iar el are trei rânduri de haine pe el. Actorii  îşi fac aer cu evantaie încropite din hârtii. E sfârşitul lui septembrie, însă soarele nu se predă, sunt în jur de 30˚C. E mult praf.

garcea512-13-vedete-7.jpg

Cabluri, camere, trepiede, tocuri în ţărână, oboseală şi nervi. Aşa a fost la filmările “Vacanţa mare”
Foto: Gheorghe Chelu

Urinelei i-au intrat tocurile în ţărână, era să-şi rupă picioarele. Mugur, care s-a ocupat şi de regie, mai scapă câte o înjurătură, când avioanele bruiază filmarea: “Trecem şi de căldură şi de zgomote, ne facem meseria şi ne place enorm”, a povestit el, pentru Click! Reluările emisiunii transmise de Kanal D, pe timpul verii, au înregistrat audienţe atât de bune, încât şefii turci au decis să-i cheme înapoi pe cei de la “Vacanţa mare”, după o pauză de şase ani. Vechea gaşcă s-a reunit rapid, iar pe 29 august s-a difuzat primul episod. Românii le duceau dorul, astfel că s-au clasat pe locul al doilea, ca audienţe, după Antena 1, cu 5,8 rating. În minutul de aur, de la ora 21. 49, la serial s-au uitat 1.452.000 de telespectatori. Iar în 2000, când se aflau în ograda PRO TV, aveau peste două milioane de fani.

Loading...

Citește și

  • Radu Pietreanu și Mugur Mihăescu

    Fanii personajelor Leana şi Costel îşi freacă palmele de bucurie. Emisiunea „Vacanţa Mare” revine sâmbătă (29 august) pe micul ecran, după o pauză de şase ani. Cei doi protagonişti, Mugur Mihăescu şi Radu Pietreanu, au trăit în tot acest timp din afaceri şi mici proiecte umoristice.

  • Radu Pietreanu  și Mugur Mihăescu

    Au făcut pauză de televiziune timp de 6 ani, dar fanii nu i-au uitat. Mugur Mihăescu și Radu Pietreanu s-au întors cu „Vacanţa mare” sâmbătă, la Kanal D, iar audiențele înregistrate îi fac pe șefi, dar și pe protagoniști, să-și frece palmele de bucurie.