EXCLUSIV Scandal pe moștenirea lui Corneliu Vadim Tudor

vadim787.jpg

† Corneliu Vadim Tudor a murit în urmă cu un an

Averea lui Corneliu Vadim Tudor din Bran este pe cale să fie pierdută. Pământul şi cele două case ridicate prin munca lui şi a surorii lui, Magdalena, vor fi scoase la vânzare. Mezina familiei este cea care vrea să se îmbogăţească de pe urma lor.

Magdalena Dumitru are 75 de ani. Este sora lui Corneliu Vadim Tudor. Locuieşte în Bran de 17 ani, aici unde ”Tribunul” a cumpărat pământ şi a ridicat două case: una pentru el şi familia lui şi o altă casă pentru sora lui, Magdalena. Zilele aceastea femeia a aflat că va pierde totul: casa în care Vadim îşi petrecea vacanţele, dar şi pe a ei, pentru care a muncit ani de zile.

lidia-samson.jpg

Mezina familiei vrea să vândă casele de la munte şi să o dea afară pe sora cea mare cu executorul

Lidia Samson, sora mai mică, care locuieşte în Bucureşti, s-a hotărât să scoată totul la vânzare. Locuinţele se află ridicate pe aceeaşi proprietate, astfel că amândouă vor fi date la pachet.

mare87u.jpg

Magdalena Dumitru se plânge că sora ei vrea să o dea afară din casă
Fotografii: Rareş Stelea

“Casa asta este luată pe numele ei, căci fratele meu avea imunitatea luată. Avea procese şi ea fiind directoare la ziar i-a zis să o pună pe numele ei că nu are copii, n-are nimic. Şi ea acum, după moartea lui, s-a ridicat că vrea să vândă. Asta este iubirea de bani la sfârşitul vremurilor”, ne-a declarat, supărată, Magdalena Dumitru.

casa-bran.jpg

Politicianul îşi petrecea toate sărbătorile în casa din Bran

Casa în care stă Magdalena este una bătrânească, în schimb cea a lui Vadim este spectaculoasă. La parter este amenajat un salon mare cu zonă de relaxare, unde se află o masă de biliard. Tot aici se află expuse colecţia de icoane, dar şi mai multe ştergare tradiţionale româneşti cusute de mână şi tricolorul. La etaj sunt patru dormitoare, baia şi terasa.

living-plin-cu-icoane.jpg

Pe pereţii sufrageriei avea o colecţie de icoane

Până acum nici un expert nu a evaluat casa familiei Vadim, însă obiectele de artă din interior şi istoria pe care o are ridică preţul proprietăţii. Femeia se gândeşte cu groază la ziua când va trebui să părăsească locuinţa şi spune că-i va fi greu să se despartă de locurile în care a trăit alături de fratele ei, deşi a găsit acoperiş în casa fiicei sale, care locuieşte într-un apartament, în Braşov. Supravieţuieşte de la o zi la alta dintr-o pensie modestă de 1.200 de lei şi nu are bani ca să se lupte prin tribunal cu sora ei. Speră însă ca Dumnezeu să o ajute.

living-vadim.jpg

Printre ştergarele tradiţionale româneşti şi tricolorul, “Tribunul“ avea și o masă de biliard

”O să facă Domnul dreptate. Eu mă aşez înaintea Lui şi va lucra. Ea mi-a zis să eliberez locuinţa şi a anunţat la Zărneşti să vină executorul. Nu a venit încă. O să vorbesc cu el şi o să fixeze o dată”, şi-a spus oful femeia. Cumnata sa, Doina Vadim, nu a uitat-o însă, şi îi trimite bani lună de lună să poată întreţine cele două vile de la Bran. Câinii fratelui ei, pe care acesta i-a adunat de pe stradă şi i-a îngrijit, îi ţin acum companie Magdalenei. Sunt cinci la număr, iar femeia îi iubeşte ca pe ochii din cap.  

Cele mai valoroase obiecte, scoase la licitaţie de fiice

vadim787.jpg

† Corneliu Vadim Tudor a murit în urmă cu un an

Corneliu Vadim Tudor a murit la 14 septembrie 2015 la vârsta de 65 de ani, în urma unui infarct. La două luni distanţă, fiicele acestuia, Lidia şi Eugenia, au organizat o licitaţie, unde au scos la vânzare peste 300 de obiecte rare, ce i-au aparţinut ”Tribunului”. Atunci au câştigat 60.000 de euro. Vedeta colecţiei a fost un lot de trei semnături olografe ale lui Napoleon Bonaparte adjudecat la preţul de 7.000 de euro. Au fost însă şi multe scrisori, cărţi sau manuscrise vechi, pentru care cumpărătorii s-au întrecut în oferte. În februarie, a urmat a doua licitaţie, de unde familia s-a ales cu 105.000 de euro doar din cumpărarea drapelul de luptă al unei legiuni a lui Avram Iancu.

Lidia Samson a atacat-o pe soţia lui Vadim

inmorm879879.jpg

Doina a suferit mult la înmormântarea soţului ei

Imediat după moartea lui Cornelii Vadim Tudor, Lidia Samson, sora fostului preşedinte al Partidului România Mare, a ieşit la atac şi a acuzat-o pe soţia fratelui ei că i-a cheltuit toată averea, până la ultimul bănuţ. Ea a susţinut că Vadim a murit sărac lipit. Totul se datorează soţiei acestuia, Doina, şi celor două fiice, Lidia şi Eugenia. “Așa a fost să fie, așa a fost destinul lui, să ia nevastă pe cine nu trebuia. Nu a fost vina lui, a fost vina mamei mele, ea a vrut-o, noi ținând foarte mult la mama noastră. Și el mai ales, că era cel mai mic și era răsfățat. A făcut cum a zis mama. Mama a greșit, săraca de ea. A zis că face bine. Și greșeala mamei a fost până a intrat el în pământ”, a spus la vremea respectivă sora lui Corneliu Vadim Tudor.

Loading...

Citește și

  • La şase luni de la moartea lui Corneliu Vadim Tudor, fiicele sale, Lidia şi Eugenia, se luptă în continuare cu datoriile, însă afirmă că au învăţat să se descurce şi fără tatăl lor.

  • fete vadim masina

    Lidia (25 de ani) şi Eugenia (20 de ani) nu au muncit niciodată, pentru că Vadim Tudor le-a răsfățat toată viața. Deși s-au plâns că sunt sărace lipite și că vor vinde bolidul de lux al tatălui, fetele „Tribunului” se lăfăie în aceeași mașină scumpă. Automobilul este un Chrysler 300C, fabricat în 2010. Fotoreporterii Click! le-au surprins pe fetele lui Vadim, în timp ce își cumpărau mâncare de la un restaurant fast-food.

  • lidia vadim tudor

    La trei luni de la moartea lui Corneliu Vadim Tudor, familia politicianului seluptă cu datorii şi procese. Lidia, fiica „Tribunului”, a dezvăluit că au rămas fără bani după ce conturile au fost blocate.

  • Sute de ani de istorie zbuciumată a omenirii, strânşi laolaltă de ilustrul lor tată în lucrări rare şi documente-unicat, s-au evaporat în trei ore într-o seară de noiembrie, în sala de conferinţe a unui hotel de lux. Lidia şi Eugenia Vadim Tudor s-au ales cu 63.020 de euro după vânzarea la licitaţie a bunurilor pe care fostul politician le-a strâns într-o viaţă.