EXCLUSIV Radu Mazăre, interviu de colecție: ”Orice om vrea s-o ducă mai bine!”

radu-mazare-main-click.jpg

Radu Mazăre, într-un interviu de colecție
foto: arhivă

Numele lui este din nou viral, chiar şi aşa, în postura de rege decăzut în care-l găsim acum. Iar cea mai recentă ştire despre Mazăre este aproape nostimă: fostul primar al Constanţei, încarcerat la Penitenciarul Rahova, acolo unde-şi ispăşeşte pedeapsa de 9 ani de închisoare în dosarul retrocedărilor plajelor, vrea să se însoare.

Chiar şi aşa, după gratii. Vestea vine de la fratele lui Radu Mazăre, Mihai, care a declarat presei că deţinutul de lux şi-a cerut în căsătorie iubita, pe Roxana Valentina Mihalache, şi urmează să se căsătorească în penitenciar luna viitoare.

În 2011, când redactorul OK! Radu Buzăianu avea acest dialog halucinant cu Radu Mazăre, cel din urmă era încă edilul Constanţei şi-şi trăia viaţa ca un nabab al plajelor. Noi vă invităm să vă întoarceţi în timp, în vremurile bune ale lui Mazăre şi să recitiţi acest text cu ochii celui care cunoaşte prezentul fostului edil. Un interviu citit din viitor, cum ar veni…

„E tipologia omului de care îţi aduci aminte vara. A făcut o artă din a trăi viaţa într-un tip de fericir fericire spectaculoasă, spectaculoasă, greu imitabilă. Ne-am întâlnit cu el prima dată pe la ora 13.00. Era cu zmeul pe mare. Zbura. Apoi l-am aşteptat, până la 15.00, să termine de mâncat. Era în mijlocul unei mese mari de oameni care-i păreau prieteni. Femeile îi zâmbeau frumos. Cea de lângă el, cel mai convingător. Am stat apoi de vorbă la o masă, la soare, vreo oră. Despre el, despre femei, despre maşini şi femei şi, în final, despre Paradis. Apoi a mai plecat să zboare pe mare o oră, ca pe la 18.00 să se urce în jeep şi să plece. Trebuia să intre în direct la o televiziune. Iată un fel superb de-a trăi.“

Cum te defineşti?

Radu Mazăre Mă defineşte o bună înţelegere a mea şi a vieţii.

Cine ai vrut să fii?

N-am vrut să fiu nici ceva, nici cineva. Când am plecat eu în viaţă, pe la 20 de ani, pe vremea lui Ceauşescu, într-o ţară de comunişti, credeam că o să navighez, o să citesc şi o să scriu. Asta îmi propusesem până în ‘90. După aia, restul a venit de la sine.

Ai devenit bogat întâmplător?

Orice om vrea s-o ducă mai bine. Una e s-o duci mai bine, alta e să trăieşti cum trăieşti tu. Nu sunt bolnav nici după bani, nici după putere. Îmi place, ai văzut, să stau pe apă, apoi relaxat, picior peste picior. Nu sunt gomos.

Nu banii te-au făcut fericit?

Nu-mi pierd timpul vieţii mele nici pentru bani, nici pentru putere.

Citește continuarea acestui interviu aici.

Loading...