EXCLUSIV Jean Paler a ajuns la limita sărăciei

24-vedete-jean-paler.gif

Jean Paler e trist că umoriştii nu mai au căutare

Cu buzunarele goale, Jean Paler a ajuns la o măsură extremă: îşi schimbă meseria, ca să aibă din ce trăi! Comicul vrea să dea actoria pe pictat şi să vândă tablouri pe la hotelurile din Sinaia, acolo unde locuieşte de 10 ani.

Trist, dar adevărat! Jean Paler (53 ani) vrea să se reprofileze. Nu mai are din ce trăi şi a ajuns la fundul sacului. Nu, nu va reveni la munca pe care o efectua în tinereţe, cea de bijutier, întrucât nu a mai lucrat o bijuterie de 35 de ani. Însă actorul nostru vrea să picteze tablouri şi să le vândă pe la hotelurile din staţiunea Sinaia. ”O să-mi iau trei şevalete şi pensule. O să-l rog pe prietenul meu de suflet, Ştefan Popa-Popas, să mă ajute cu nişte rame cu pânză, să mă apuc de pictat, să le scot la vânzare la hotelurile din Sinaia, să mai scot şi eu un ban. Cu teatrul nu mai ţine. E dureros! Vara mai ciuguleam şi eu ceva din spectacole. Şi încă acesta a fost un an bun, în comparaţie cu ceilalţi, de după infarctul suferit în 2012”, ni s-a plâns Jean Paler.

Şi, cum teatrele de vară de la mare sunt în paragină, actorul a rămas şi fără spectacolele de pe Litoral, care-i mai umpleau buzunarele cu câteva sute de lei pe seară. “Acum nici şuşele de la mare nu mai merg. Nu avem pentru cine să jucăm. Nu sunt oameni, nu vin la mare decât în weekend. Dacă nu sunt «martori» pentru cine să jucăm?”, mărturiseşte actorul pentru Click! Tot ca o măsură de supravieţuire, pe Jean Paler îl bate gândul şi să-şi vândă casa din Sinaia, pentru a reveni în Bucureşti, în speranţa că se va pricopsi cu mai multe contracte. Însă agenţii imobiliari i-au zis că nu ia mai mult de 100.000 de euro, aşa că ar ieşi în pierdere cu mult faţă de cât a investit. Şi în tinereţe, umoristul a avut zile grele. ”Dormeam pe gresie. Aveam o garsonieră, a fost prima mea căsuţă. Desenam pe linoleu o canapea şi fotolii. Luam capacul de la borcanul cu gogoşari şi îl foloseam pe post de glastră cu flori”, îşi aminteşte Jean. 

Loading...

Citește și