EXCLUSIV Fiul lui Leo Iorga, cele mai emoționante declarații după tragedie: «Tata voia să știe unde va fi înmormântat»

edi-iorga-inmormantare-site.jpg

Edy Iorga, fiul cel mare al lui Leo Iorga, fostul solist al trupei Compact, care s-a stins din viaţă pe 2 noiembrie, face dezvăluiri emoţionante

Celebrul cântăreţ Leo Iorga s-a stins din viaţă pe 2 noiembrie, la doar 54 de ani, după o luptă dură cu cancerul pulmonar. La începutul acestui an, artistul, vizibil slăbit, şi-a presimţit sfârşitul. A avut o singură mare dorinţă: să fie înmormântat în Cimitirul Bellu, unde adesea se plimba admirând monumentele funerare, alături de fiul său cel mare, Edy.

Leo Iorga, fostul solist al trupei Compact, va rămâne în amintirea milioanelor de fani cu emoţionantele sale piese de dragoste. Ultima sa apariţie pe scenă a fost pe 20 septembrie, la Arenele Romane. Aflat în scaun cu rotile, Leo şi-a adunat ultimele forţe pentru a interpreta câteva piese. Spectatorii au cântat cu el, savurându-i fiecare vers. Au fost momente emoţionante pentru artistul căruia i se extirpase un plămân şi fusese operat pe creier şi la glandele suprarenale. Soţia Paula şi cei doi băieţi ai săi, Edy (29 de ani) şi Paul, în vârstă de  23 de ani, sunt acum un munte de durere.

 • Paula Iorga, susținută de cei doi băieți, își conduce soțul pe ultimul drum
  foto: Click!
 • Paula Iorga a fost alături de Leo până în ultima clipă
  foto: Click!
 • Ovidiu Ioncu, alias Kempes
  foto: Click!
 • Adi Ordean (stânga), răvășit de moartea prietenului Leo Iorga
  foto: Click!
 • Leo Iorga a fost înmormânat la Cimitirul Bellu din București
  foto: Click!
 • Edi Petroșel și Romeo Dediu de la Holograf
  foto: Click!
 • Connect-R a venit și el să îi aducă un omagiu lui Leo Iorga
  foto: Click!
 • Fratele lui Leo Iorga este cel care a ținut crucea în timpul ceremoniei
  foto: Click!
 • foto: Click!
 • Maximize

1/9

5.jpg

Soţia lui Leo Iorga, alături de cei doi fii ai lor, la înmormântarea cântăreţului
Foto:Click!

Edy ne-a povestit despre ultimul an de viaţă al celebrului său tată, dar şi despre marile lui dorinţe: ”Tata a fost înmormântat la Cimitirul Bellu pentru că aşa şi-a dorit el. Când eram mic mă ducea mereu în acest loc, îmi arăta monumentele. La un moment dat a apărut administratorul locului şi tata se întreba: «Oare, mi-or da şi mie un loc aici?» La începutul acestui an, când tata a început să se simtă din ce în ce mai rău, ne-am luptat să cumpăram aici un cavou, pe Aleea Scriitorilor. L-a văzut, voia să ştie unde va fi înmormântat”. Leo Iorga fusese diagnosticat cu cancer în 2011,  însă boala îşi făcuse culcuş în trupul lui cu doi ani înainte: ”A dus boala pe picioare, nu avea simptome, nu tuşea, nu avea febră. Până într-o zi când a făcut pneumonie şi, în urma analizelor, a aflat că un plămân era deja măcinat de cancer, din cauza fumatului. Nimeni nu se aştepta ca Leo Iorga să trăiască atât de mult. Am înţeles că dosarul lui medical se studiază şi în străinătate, căci cei care suferă de cancer pulmonar trăiesc doar vreo 3 ani”, a mai adăugat Edy.

2.jpg

Leo Iorga, alături de fiul său, Edi
Foto:Arhivă personală

Paula, văduva regretatului artist, se află acum la Eforie Nord: ”Mama încearcă să se adune, a trăit pentru tata, a fost mereu lângă el, în lupta cu boala, îl supraveghea în culise, la concerte, se temea să nu i se facă rău pe scenă. În ultimele zile de viaţă, medicii l-au trecut pe perfuzii, căci el refuza mâncarea. Nu a fost pus la aparate, a respirat singur până în ultima clipă. Ştiu doar că cerea să meargă acasă, dar nu-l puteam duce în starea în care se afla”, a mai completat fiul cel mare al cântăreţului.

1.jpg

Leo Iorga a fost diagnosticat cu cancer în anul 2011, iar familia i-a fost alături pe parcursul cumplitei lupte
Foto:Arhivă personală

Paula a postat ieri un mesaj de suflet, pe conturile sociale: ”Acum ştii că niciodată nu ai fost şi nu vei fi singur, puiul meu drag. Bunul Dumnezeu cu suita Îngerească sunt cu tine acolo sus unde nu este suferinţă, nici durere, nici suspin. Dumnezeu să te odihnească, tare mult ţi-ai dorit să mergi acasă!”. 

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1