EXCLUSIV Dezvăluiri în premieră ale văduvei lui Dan Spătaru: „Nu mai credeam în Dumnezeu”

dan_spataru.jpg

Dan Spătaru a fost unul dintre cei mai mari artişti români
Dan Spătaru a fost unul dintre cei mai mari artişti români
Foto Facebook
Citeste tot despre: 

În ziua în care se fac zece ani de la moartea lui Dan Spătaru, văduva acestuia vorbește în premieră despre suferința sufletească prin care a trecut. Dispariția fulgerătoare a soțului ei i-a clătinat încrederea în Dumnezeu. Nu a mai intrat în biserică luni de zile și a refuzat să se mai roage. La zece ani de la moartea lui Dan Spătaru, văduva acestuia, Sida, a găsit puterea să vorbească despre suferința prin care a trecut.

Bărbatul în jurul căruia își construise întreg Universul a plecat de lângă ea mai devreme decât s-ar fi așteptat. Când a murit, Dan Spătaru avea doar 64 de ani. Soția lui, Sida, a fost răvășită de pierderea omului pe care-l iubea mai presus de sine. Doar apropiații au știut prin ce a trecut atunci. La zece ani de la moartea marelui artist, care s-a stins din viață pe data de 8 septembrie 2004, Sida Spătaru și-a găsit resursele sufletești pentru a putea vorbi despre cea mai tulbure perioadă din viața ei. A reușit să treacă cu greu peste dispariția fulgerătoare a soțului ei. Deși o femeie evlavioasă, l-a contestat pe Dumnezeu și nu a mai trecut pragul bisericii luni de zile. ”Nu mai credeam în Dumnezeu, nu mai mergeam la biserică, deși eu mă duceam mereu. Pur și simplu, nu puteam intra in biserică. Mi-a luat ceva timp să îmi revin, iar cel care m-a ajutat a fost preotul meu, care a remarcat că nu mai merg la biserică. M-a ajutat să înțeleg că nu e bine ce fac”, ne-a povestit Sida Spătaru. I se întâmplă să-l mai viseze pe soțul ei și o intrigă faptul că acesta nu-i vorbește niciodată. ”Ultima dată l-am visat că eram împreună în Germania, la niște prieteni la care obișnuiam să mai mergem în vizită și unde el se simțea foarte bine”, ne-a mai spus văduva lui Dan Spătaru, care astăzi merge la Medgidia, orașul în care Dan Spătaru a copilărit, pentru a-i aduce un omagiu. ”Vom depune coroane de flori la bustul care i-a fost ridicat aici. Sunt deranjată că autoritățile nu îi acordă atenția cuvenită. Dacă era vreun manelist, i-ar fi acordat-o”, ne-a mărturisit Sida Spătaru, pe care o doare sufletul la gândul că oamenii l-ar putea uita pe Dan Spătaru.

dan_spataru_6.jpg

Sida şi Dan Spătaru au fost căsătoriţi vreme de 30 de ani
Sida şi Dan Spătaru au fost căsătoriţi vreme de 30 de ani
Foto Facebook

A murit în locuința lui

Născut la 2 octombrie 1939 în Aliman, Constanța, Dan Spătaru s-a stins din viață în locuința lui din București, pe data de septembrie 2004, în urma unui stop cardiac. Artistul a lăsat în urma lui o soție îndurerată, Sida, o fiică, dar și o nepoată, care i-a moștenit pasiunea pentru muzică.

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1