EXCLUSIV Dezvăluiri incredibile! Cum s-a născut piesa din „Liceenii”

oana_sarbu_stefan_banica_liceenii.jpg

oana sarbu stefan banica
Oana Sârbu şi Ştefan Bănică jr., adică Dana şi Mihai, într-un cadru emblematic din "Liceenii"

La 30 de ani de la lansarea filmului „Liceenii”, solista Stela Enache (66 de ani) ne-a povestit cum s-a născut melodia de pe coloana sonoră a peliculei. Despre trecut, prezent şi viitor, cântăreaţa ne-a povestit într-un interviu exclusiv.

Melodia care a făcut carieră împreună cu seria ”Liceenii”, interpretată de Stela Enache și Florin Bogardo, a cunoscut mai multe variante. Stela Enache a vorbit despre ”Ani de liceu”, o piesă care face și acum furori în cluburi, după 30 de ani.

stela enache.jpg

stela enache
Stla Enache (centru), alături de colegii de trupă
foto: arhivă personală

 

 • Click!: Ce mai face Stela Enache? În ultima vreme aţi fost prezentă la lansările de albume ale colegilor de breaslă.

Stela Enache: Stela Enache... „aleargă”. Da. Îmi face plăcere să merg, când sunt invitată, la Magazinul „Muzica”, unde colegii mei îşi lansează albumele, întrucât şi ei sunt prezenţi la evenimentele mele profesionale.

 • Anul acesta s-au împlinit 30 de ani de cand s-a lansat piesa “Ani de liceu”, de pe coloana sonoră a filmului “Liceenii”, pe care o cântaţi împreună cu Florin Bogardo. Ne puteţi povesti cum s-a născut piesa?

Piesa „Ani de liceu” s-a născut datorită filmului „Liceenii”. Regizorul, Nicolae Corjos, şi-a dorit, ca generic, o melodie de început şi sfârşit. Iniţial, a existat o singură variantă, interpretată de Stela Enache-Florin Bogardo. După noi, protagoniştii filmului, Oana Sârbu - Ştefan Bănică Jr., au inclus această piesă în concertele lor. A mai fost o variantă... nereuşită.

 • Melodia încă e cerută şi ascultată de tineri, chiar şi în cluburi şi discoteci la 30 de ani de la lansarea ei. Cum vă explicaţi acest lucru?

Toţi absolvenţii de liceu, mai tineri sau mai în vârstă, se regăsesc în acest cântec. Normal! Viaţa de licean este cea mai frumoasă.

 • O altă melodie de-a dumneavoastră este coloană sonoră a unei reclame. Cum a ajuns să fie folosită?

Cred că vă referiţi la cântecul "Dorul, flacără nebună”. Piesa a fost difuzată la mai multe televiziuni, de-a lungul anilor, le-a plăcut, m-au contactat şi au primit acceptul meu.

 • De ce credeţi că e un interes aparte pentru piesele vechi care au devenit de-a lungul anilor şlagăre?

Pentru că era un produs elaborat, nu pentru consum, fiind un act artistic ce tinea cont și de melodie, și de text.

 • Ascultaţi muzica artiştilor din noua generaţie? Vă place cineva anume sau e o piesă care v-a rămas în memorie?

Sigur că ascult! Delia, Andra, Elena Gheorghe, Smiley. „Eu vara nu dorm” – Connect-R, „Cine m-a făcut om mare” - Delia etc.

 • Cu ce soliste din generaţia dumneavoastră sunteţi prietenă?

Cu toate.

 • Cum veţi petrece de Crăciun şi Revelion? Veţi avea concerte?

Ani de zile am fost plecată în turnee, acum încerc să petrec sărbătorile cu prietenii şi familia. Propuneri sunt, dar...

 • Ce gătiţi de sărbători? Aveţi o reţetă specială?

Am gătit ani de-a rândul pentru familie. Singură fiind, acum, gătesc mai rar şi mai... "uşor". Nu am, îmi plac cele tradiţionale.

 

Loading...

Citește și

 • oana sarbu cesonia postelnicu

  Filmul ”Liceenii” se apropie de vârsta de 32 de ani, însă continuă să facă fani în rândul tinerilor telespectatori. Aventurile eroilor interpretați de Oana Sârbu, Cesonia Postelnicu, Ștefan Bănică Jr. sau Mihai Constantin fascinează și acum, deși lucrurile s-au schimbat radical în viața liceenilor din zilele noastre. Cât despre actrițele care au jucat rolurile principale, popularitatea adusă de film le-a ajutat în carieră, însă în viața personală au fost urmărite de ghinion.

 • stefan banica jr. liceenii

  Nimic nu este întâmplător în viaţă, iar de asta s-a convins şi Ştefan Bănică jr. Actorul a povestit cum a ajuns să joace în seria „Liceenii”, film care l-a făcut celebru.

 • Anul acesta se împlinesc fix trei decenii de la premiera peliculei ”Liceenii”, film pe care televiziunile continuă să-l difuzeze în draci. Actorii Ştefan Bănică Jr, Oana Sârbu şi Mihai Constantin, protagoniştii producţiei care a isterizat o ţară întreagă, sunt astăzi de nerecunoscut. Fotoreporterii Click! i-au surprins, zilele trecute, pe stradă, dar şi pe terenul de tenis.

 • oana sarbu liceeni

  La 30 de ani de când s-a lansat celebrul film „Liceenii”, Oana Sârbu (48 de ani) ne-a dezvăluit câteva amănunte despre cum a obţinut rolul, cum a fost pe platourile de filmare şi ce mai face zilele acestea. În continuare puteţi citi un interviu sincer cu una dintre cele mai iubite actriţe cântăreţe din România.