EXCLUSIV Chef Foa dă sfaturi despre cum să faci faţă unui maraton

masterchef_522.jpg

Juratul Masterchef va alerga la Maratonul Internaţional Bucureşti
Juratul Masterchef va alerga la Maratonul Internaţional Bucureşti

Dacă cei mai mulţi dintre noi s-au obişnuit deja să-l vadă pe chef Foa în juriul de la Masterchef, îngăduitor sau nemilos cu concurenţii care îşi încearcă norocul în popularul show culinar difuzat de Pro Tv, pe data de 5 octombrie acesta va putea fi văzut într-o ipostază mai puţin obişnuită. Chef Foa va face parte din Team Hope, proiectul caritabil al Hope and Homes for Children şi va alerga la Maratonul Internaţional Bucureşti, la proba de ştafetă.

Juratul Masterchef va alerga la Maratonul Internaţional Bucureşti! După cum mărturiseşte chiar Foa, parţial „vinovat” de situaţie este chef Adrian Hadean, colegul şi prietenul său, care participă şi el la maraton. Insa juratul Masterchef recunoaşte că a fost sedus şi de ideea de a alerga pentru o cauză umanitară: „Imi plac provocările, iar faptul că voi alerga pentru o cauză nobilă face ca satisfacția maratonului să fie de două ori mai mare”.

Prieten dintotdeauna cu mişcarea, Foa mărturiseşte că a făcut sport de mic.

„La început a fost fotbalul, apoi fitness, apoi alte sporturi precum tenis sau squash și mai nou îmi voi încerca ambiția și la alergat. Recunosc, nu alerg de foarte mult timp, dar îmi place foarte mult pentru că îți poți împinge limitele cu fiecare alergare”, spune Foa.

Despre alegerea meniului din seara premergătoare maratonului, Foa e de părere că „decizia este foarte importantă și poate afecta rezultatele destul de mult. Cu o seară înainte este bine să mânănce bogat în carbohidrați complexi, cu eliberare lentă, ceva cereale precum orezul integral cu legume și o proteină ca pieptul de pui, sunt o alegere bună. Iar dimineață aș opta pentru niște „power balls” din curmale cu cacao, cocos, nuci și scorțișoară... de exemplu. În special pentru cei ce vor alerga întregul maraton, nu este bine să riște cu un preparat nou, ci să meargă pe ceva testat, care a funcționat în trecut, pentru a-și putea asigura energia necesară”, mai spune Foa.

Loading...
 
 

Citește și

  • A părăsit „MasterChef" tunând şi fulgerând că mâncarea lui e cea mai bună, dar tot n-a reuşit să demonstreze că e aşa, chiar dacă au trecut luni bune de la terminarea concursului. Gabriel Godeanu, cel mai gălăgios concurent al show-ului culinar de la PRO TV, şi-a deschis rotiserie, în Capitală.

  • Cătălin Scărlătescu, juratul cu greutate al emisiunii Masterchef de la Pro Tv, este pasionat de călătorii pe mare, lucrând în trecut pe un vapor.

  • După ce a câştigat primul sezon al super show-ului "MasterChef", Petru Buiuca şi-a văzut visul împlinit: a putut să-şi ajute familia, şi-a deschis o afacere culinară online, photobites.ro, a mers la numeroase evenimente şi demonstraţii culinare şi, în plus, şi-a luat bilet până în Franţa, unde vrea să "fure" toate secretele gastronomiei locale.