EXCLUSIV! Cazul Toni Tecuceanu, proces internațional

Toni Tecuceanu 5.jpg

Avea un chip foarte expresiv
foto: arhiva personală

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

De patru ani și jumătate, familia lui Toni Tecuceanu se luptă în instanță pentru a afla cauza exactă a morții actorului. Rudele acestuia nu cred că fostul „cârcotaș” a fost răpus de gripa porcină. Obosită psihic de procesele interminabile, familia actorului își va căuta dreptatea în afara țării.

Rudele lui Toni Tecuceanu au așteptat cu sufletul la gură ziua de miercuri, 3 septembrie. În cel de-al doilea proces deschis de familia actorului împotriva Institutului „Matei Balș”, magistrații Judecătoriei Sectorului 2 urmau să desemneze expertul care să analizeze actele medicale de la spital în perioada în care Toni Tecuceanu a fost internat acolo.

Paul Tecuceanu, frate Toni Tecuceanu.jpg

Paul Tecuceanu este fratele regretatului actor Toni Tecuceanu
foto: Click!

Familia speră ca acest expert să faca lumină în povestea morții lui Toni Tecuceanu. Surpiză, însă! Acest lucru nu s-a întâmplat, fapt care l-a revoltat pe fratele actorului, Paul Tecuceanu. „Judecătoria Sector 2 evită efectuarea expertizei IML asupra dosarului medical al lui Toni. După ce, inițial, a dispus această expertiză, judecătoarea Mihaela Dorina Ivan nu mai pare la fel de hotărâtă. Este o nedreptate uriață. O nedreptate care nu ne privește doar pe noi, ci pe toți cetățenii acestei țări. Spitalele nu apăra pacientul, ci greșelile medicilor. Totul cu concursul legii pacientului și al justiției”, a spus, în exclusivitate pentru Click!, fratele lui Toni Tecuceanu.

După patru ani și jumătate de luptă în instanță, familia actorului pare să fi ajuns la capătul puterilor, așa că a luat în calcul și varianta de a-și căuta dreptatea în afara țării. „Vom face toate demersurile legale, conform legii, inclusiv un proces internațional. Dacă lucrurile vor continua așa, ne vom adresa Curții Europene pentru Drepturile Omului”, a mai spus, pentru Click!, Paul Tecuceanu.

Actorul a murit în ianuarie 2010

În cel de-al doilea proces deschis de familia lui Toni Tecuceanu împotriva Spitalului „Matei Balș” și a managerului institutului, dr. Adrian Streinu-Cercel, rudele acestuia vor ca magistrații să constate prejudiciul adus familiei, ca urmare a faptului că medicii au divulgat diagnosticul actorului, fără acordul rudelor. Dr. Streinu-Cercel a declarat că Tecuceanu a murit de gripă porcină, dar familia nu a crezut niciodată în acest diagnostic, considerând că Toni a luat un virus în spital. Mai mult, familia fostului „cârcotaș” consideră că moartea lui Toni a fost un pretext de care medicii s-au folosit, pentru a manipula populația să se vaccineze împotriva gripei porcine. În acest proces, tatăl și fratele lui Toni cer daune de 4.000.000 de euro. Toni Tecuceanu a murit la 5 ianuarie 2010, în Spitalul „Matei Balș” din Capitală.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

  • În curând se împlinesc cinci ani de când actorul Toni Tecuceanu s-a stins, potrivit medicilor, de gripă porcină. Dar rudele lui nu se dau bătute. După trei ani, se redeschide procesul intentat de familia actorului conducerii Spitalului „Matei Balș”, în care se cer daune morale de 4 milioane de euro.

  • Fratele actorului Toni Tecuceanu, care ar fi decedat din cauza gripei porcine, a acţionat în judecată Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş" şi cere daune morale de 4 milioane de euro. Paul Tecuceanu consideră că diagnosticul dat publicităţii nu este cel care ar figura în fişa medicală şi crede că actorul nu a murit din cauza gripei porcine.

  • Acţiunea intentată de familia actorului Toni Tecuceanu împotriva Institutului Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş" prin care se cerea ca acesta să comunice dosarul medical complet al defunctului a fost respinsă, definitiv, ca neîntemeiată de Curtea de Apel Bucureşti relatează corespodentul Mediafax

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5

Adevarul