Eurovision 2019. Horia Moculescu: «Ratam finala și cu Ester Peony, și cu Laura Bretan»

m118-19-cap-moculescu.jpg

Celebrul compozitor explică de ce România stă iar pe tușă la Eurovision

Românii sunt revoltați că Ester Peony, reprezentanta României la Eurovision 2019, nu s-a calificat în finala concursului de la Tel Aviv, ce va avea loc în această seară.

E al doilea eșec la Eurovision după ce trupa “The Humans”, cu piesa „Goodbye”, a ratat finala concursului din 2018. Compozitorul Horia Moculescu (82 de ani) a menționat pentru Click! că a văzut un potențial bun în Laura Bretan, fosta câștigătoare în 2017, la ”Românii au talent” (PRO TV), și care în finala națională a ratat la mustață să ne reprezinte la Eurovision 2019.

m218-19-3.jpg

Ester Peony a ratat joi finala la competiția din Israel

„Un concurs nu este previzibil. Dacă pleca Laura Bretan, ar fi fost în situația concurentei care a deschis a doua semifinală (Srbuk, reprezentanta Armeniei – n.r.). Și armeanca e talentată, dar nu a reușit să treacă în etapa următoare. Îmi pare rău că nu ne-am calificat în marea finală”, a declarat compozitorul pentru Click!. În plus, nici Republica Moldova nu a reuşit să strângă anul acesta suficiente voturi pentru a ajunge în finala Eurovision 2019.

m318-19-4.jpg

Laura Bretan a ieșit pe loc secund la finala națională Eurovision

TVR a cheltuit cu Eurovision 2019 peste 250.000 de euro

Participarea României la Eurovision costă bugetul de stat, de unde este finanțată TVR, sute de mii de euro. Doar în acest an, TVR a plătit taxa de participare de 150.000 de euro către organizatorul EBU plus 100.000 de euro pentru momentul lui Ester Peony la Tel Aviv. TVR are 2.400 de angajați și un buget de venituri și cheltuieli de peste un miliard de lei.

Loading...