Eurovision 2016: 3 prezentatori pentru Selecţia Naţională

cornel-ilie-si-ioana-voicu.jpg

Cornel Ilie şi Ioana Voicu vor prezenta show-urile Selecţiei Naţionale Eurovision 2016
foto: TVR
Citeste tot despre: 

Cele două show-uri ale Selecţiei Naţionale Eurovision 2016 vor putea fi urmărite în direct de la Baia Mare, la TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi online, pe TVR+, vineri, 4 martie şi duminică, 6 martie.

Cornel Ilie (Vunk) şi Ioana Voicu vor fi gazdele semifinalei şi finalei naţionale Eurovision 2016, care se vor desfăşura pe 4 şi 6 martie, la Sala Sala Sporturilor din municipiul Baia Mare.

Alături de ei, Jo, care a reprezentat România la Eurovision Jurnior 2009 la Kiev, va însoţi concurenţii în Camera verde, de unde va trasmite emoţiile artiştilor şi primele impresii la cald. Anunţul a fost făcut de Iuliana Marciuc, şefa delgaţiei României şi producător al Selecţiei Naţionale, în direct la Radio România Actualităţi, partener în cadrul evenimentului Eurovision România 2016.

Compozitor, textier şi producător al trupei VUNK, Cornel Ilie are deja şi experienţă în prezentarea unor show-uri importante. În 2013, a fost prezentator al Romanian Music Awards, iar în 2014, al Premiilor Radio România. Cornel Ilie a participat cu trupa VUNK la concursul Eurovision în 2002, când s-a clasat pe locul al doilea cu piesa All Too Young (obtinând maximum de puncte de la juriu şi la preselecţie, şi în finală) la Selecţia Naţională. În 2009 a înregistrat o participare la Eurovision cu Tina Geru, cu piesa Pleacă (maximum de puncte la juriu la preselecţie şi semifinală) şi o alta cu cu Alexa, cu piesa One last night. În 2010, tot pentru Eurovision a pariat pe Dalma, cu piesa I’m running. Compozitorul Cornel Ilie a mai scris pentru Gabriel Cotabiţă, Loredana, Alexandra Crişan, Valentin Dinu, AG Weinberger, Keo.

Dacă anul trecut, în finala de la Craiova, Ioana Voicu s-a aflat în culise pentru a ne transmite emoţiile concurenţilor Eurovision, anul acesta ea va fi partenera lui Cornel Ilie pe scena Sălii Sporturilor din Baia Mare. Ioana Voicu a mai prezentat la TVR 1 seria de emisiuni dedicate concursului Eurovision în 2015.

jo.jpg

Ioana Anuţa, alias Jo
foto: TVR

Reprezentantă a României la Eurovision Junior, dar şi concurentă la Selecţia Naţională Eurovision România, Jo este cea care se va afla în mijlocul emoţiilor şi evenimentelor din Camera verde. Artista va sta cu ochii pe artişti, încurajându-i înainte de momentul lor din concurs, le va cunoaşte susţinătorii şi va interacţiona cu galeriile fiecăruia.
Prima participare a Ioanei Anuţa, alias Jo, la Eurovision a fost în 2009, an în care ea a fost reprezentanta României la finala Eurovision Junior, desfăşurată la Kiev, în Ucraina. La doar 15 ani, ea a câştigat preselecţia naţională organizată de TVR cu piesa Ai puterea în mâna ta, compoziţie proprie, cu care a concurat şi la Kiev. Încurajată de acest succes, Ioana s-a înscris în 2012 şi la selecţia Naţională Eurovision, devenind astfel singurul artist român care a participat la ambele categorii de vârstă (juniori şi seniori) ale acestui prestigios concurs. Selecţia Naţională Eurovision din 2012 a fost câştigată de trupa Mandinga iar Ioana, cu piesa Girls Don’t Cry, s-a clasat pe un onorabil loc 4 în clasamentul final. Pe lângă o carieră muzicală de succes, Jo a încercat şi experienţa de prezentator de emisiuni tv, ea colaborând cu TVR.

Pe scena Sălii Sporturilor din municipiul Baia Mare, la semifinala naţională Eurovision 2016 din 4 martie vor concura Jukebox, Mihai Trăistariu, Ovidiu Anton, Florena, Doru Todoruţ şi Irina Baianţ, Dream Walkers, Hayley Evetts, Andra Olteanu, Irina Popa, Vanotek feat. The Code & Georgian, Xandra şi Mihai Băjinaru. Dintre cele 12 piese, şase vor accede în finală: patru vor fi alese de un juriu de specialitate, iar două de către public, prin televot.

Eurovision 2016: publicul decide cine merge mai departe

În finala Selecţiei Naţionale, publicul este singurul care va alege reprezentantul României pe scena de la Stockhom, dintre piesele rămase în concurs, prin televot.

Concursul cântecului european se va desfăşura, în 2016, la Stockholm, Suedia, în 10, 12 şi 14 mai. În competiţie s-au înscris 43 de ţări, cu trei mai multe decât la ediţia precedentă. România va participa în a doua semifinală a concursului, cea din 12 mai, alături de Albania, Bulgaria, Danemarca, Georgia, Slovenia, Norvegia, Ucraina, Belgia, Letonia, Belarus, Irlanda, Elveţia, Macedonia, Australia, Lituania, Polonia, Israel şi Serbia. Pe eurovision.tvr.ro, se găsesc toate informaţiile despre concurs, inclusiv Regulamentul oficial, dar şi noutăţile din ţară şi din străinătate pe subiectul Eurovision.

Loading...

Citește și

  • eurovision 2016 iuliana marciuc

    Selecția Națională pentru Eurovision din acest an va fi organizată de TVR mult mai transparent. Juriul va vota, în premieră, în timpul transmisiunii live. În plus, fiecare membru va fi obligat să-și justifice nota. O altă mutare surpriză este votul publicului. Românii vor avea pentru prima dată 1000% decizia finală în privința desemnării reprezentantului Eurovision 2016.

  • Eurovision Romania 2016 selectia nationala

    Televiziunea Română anunță că luni (18 ianuarie) încep înscrierile pentru Selecţia Naţională a Concursului Eurovision 2016. Anul acesta, competiția se va desfășura după reguli noi. Pentru prima dată în istoria participării României la Eurovision, câştigătorul Selecţiei Naţionale va fi desemnat exclusiv de public, prin televot.

  • Joi (11 februarie) au fost anunţate cele 12 melodii finaliste care vor intra în Selecţia Naţională Eurovision 2016. În cursă, au fost înscrise 94 de piese, din care juriul a ales doar 12 . Câştigătoarea selecţiei naţionale va ajunge pe scena de la Stockholm,.

  • La selecţia pentru Eurovision din acest an au fost înscrise până în acest moment aproape 90 de piese. Vedete autohtone, dar şi compozitori din Germania, Spania, Statele Unite, Polonia speră să reprezinte România la concursul de la Stockholm, din luna mai 2016.