Elena Pădure, prima ieșire după ce s-a vindecat de Covid. Solista a fost să se reculeagă la Mănăstirea Caraiman

elena-padure.jpg

Elena Pădure se reface după ce a avut coronavirus
foto: Facebook

La o luna de la externare, interpreta de muzica populară Elena Pădure a fost să se reculeagă la Mănăstirea Caraiman din Bușteni. Cu acest prilej a vizitat și Palatul Cantacuzino și a făcut cumpărături în Sinaia.

Elena Pădure (70 ani), care a avut coronavirus și a stat internată în Spitalul de Neorologie din Brașov, orașul în care locuiește, încă se reface după această boală. Interpreta de muzică populară a ieșit pentru prima dată la plimbare de când s-a externat. A ales o destinație tot la munte, mai precis la Bușteni, unde a petrecut o zi de vis de sărbătoarea Înălțarea Sfintei Cruci, hramul unei mănăstiri din Bușteni.

manastirea-caraiman.jpg

Mănăstirea Caraiman
foto: crestin-ortodox.ro

Aici, artista s-a recules la Mănăstirea Caraiman, ridicată de un mare duhovnic, părintele Gherontie Puiu, care s-a stins din viață în anul 2014. Povestea spune că, în urmă cu 20 de ani, Maica Domnului i s-a arătat părintelui și i-a spus să caute o poiană, unde este un brad cu 6 brațe, și acolo să construiască o mănăstire. Părintele era bolnav, paralizat, în spital la Sinaia. El i-a spus Maicii Domnului, că nu poate să facă acest lucru, pentru că este bolnav, dar a doua zi nu mai avea nimic, iar medicii se uitau la el ca la un sfânt. A căutat poiana și a găsit-o cu acel brad, care azi tronează în mijloc, de unde se vede foarte bine Crucea Caraiman, de pe Vârful Caraiman, care a dat și numele lăcașului de cult.

Mormântul părintelui a devenit loc de pelerinaj, iar artista noastră a fost impresionată de povestea celebrului duhovnic. După ce a stat la slujbă și s-a închinat, a vizitat Palatul Cantacuzino din Bușteni și a mers la Sinaia, pentru cumpărături.

Elena Pădure, despre Covid: "Trăgeam de mine de pe o zi pe alta"

Interpreta de muzică populară a luat virusul la Suceava, unde a fost în iulie să filmeze patru videoclipuri. Într-o zi s-a simţit foarte rău. Avea dureri de cap, stări de oboseală şi îşi pierduse mirosul. Şi-a făcut testul şi s-a dus la spital la îndemnul unei prietene. ”Mi-am dat seama că am luat virusul, când am văzut că, după o săptămână de zile, nu mă simt bine şi tot am luat tratament şi mergeam din rău în mai rău. Am văzut că nu e o gripă obişnuită pentru că îmi pierdusem mirosul, nu mai aveam putere, aveam dureri de cap mari şi senzaţie de vomă, dar şi lipsa poftei de mâncare. Nu îmi trebuia nimic şi aşa o stare de letargie, ciudată. Nu puteam să fac nimic, nici să gândesc, trăgeam de mine de pe o zi pe alta”, ne-a declarat interpreta, care a avut o formă medie a acestei boli.

elena-padure1.jpg

Elena Pădure s-a recules la mănăstirea Caraiman
foto: arhivă personală

"Și acum mai am dureri de cap"

Nici acum nu se simte complet restabilită, deşi s-a externat de 10 zile. ”În spital am stat 14 zile şi m-am externat după ce a ieşit testul negativ. Eu am avut o formă medie, nu am stat nici cu oxigen şi nici nu a fost nevoie să iau antivirale. Nu am tuşit. La plămâni mi-a ieşit ceva, dar nu foarte grav. Nu a fost nevoie să stau în izolare la externare şi nici nu mi s-a dat tratament acasă. Au spus să iau paracetamol, dar încă nu sunt perfect restabilită, deşi au trecut 10 zile de la externare. Aveam transpiraţii abundente, dar şi acum mai am, şi transpiraţii, şi dureri de cap. Deci, nu-i de glumit. La început mi s-a părut şi mie că e aşa ceva, nu ştiu cum, dar trebuie avut mare grijă, mai ales cei care au şi alte afecţiuni”, ne-a mai mărturisit Elena Pădure. Medicii I-au spus că se poate reinfecta după trei luni de zile.

Citește și:

Elena Pădure: «Medicii mi-au spus că mă pot reinfecta după trei luni»

Marcel Pavel, mărturii după infernul COVID-19: „Am tușit sânge, am făcut 45 de injecții, nu am mâncat 7 zile. Am fost șocat"

 

 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1