Ei se bat la cratiţă pentru 50.000 de euro!

Mult a fost, puţin a mai rămas. Trei luni au trecut de când competiţia culinară „MasterChef” ne ţine în priză la PRO TV, iar luni seară, 15 mai, de la 22.45, vom afla cine va pleca acasă cu premiul de 50.000 de euro. În finală au ajuns concurenţi atipici, cu profesii care nu au nici o legătură cu bucătăria. Ei ne-au răspuns la un chestionar-fulger.

Robert Petrescu (32 de ani) – stomatolog

„De la chef Răzvan Exarhu am învăţat că gătitul înseamnă şi smerenie, de la chef Samuel am învăţat să fiu generos, de la domnul Liviu Popescu am învăţat să gătesc inteligent şi de la toţi trei, să fiu modest, le mulţumesc pentru asta”, spune el. Întrebat cum se împacă bucătăria cu stomatologia, Robert ne-a răspuns cu umor: “Sunt geloase una pe alta, prin urmare mă epuizează. Cred că am ajuns în finală datorită faptului că am reuşit să inovez, să risc, să anticipez”.

Alexandra Hirtea (29 de ani) – manager

“Profesia de manager şi cea de bucătar presupun ambele multă atenţie, răbdare, stăpânire de sine şi dăruire. Bucătăria pentru mine e o evadare după o zi istovitoare de muncă. Cea mai importantă lecţie pe care am învăţat-o de la juraţi a fost că bucătăria nu e uşoară, dar dacă ai respect pentru ingrediente şi puţină imaginaţie, lucrurile ies bine. Cred că naturaleţea, sinceritatea şi talentul meu culinar sunt pricipalele calităţi care m-au adus în finală”, ne-a declarat Alexandra, considerată cea mai nesuferită dintre concurenţi.

Flavius Pop (29 de ani) - însoţitor de bord

“Aviaţia cu gătitul se pupă după cum îţi doreşti. Lucrez de 7 ani ca însoţitor de zbor la Wizzair, asta înseamnă că am călătorit destul de mult şi am avut contact cu diferite bucătării internaţionale. Am un program de lucru lejer şi asta îmi permite în timpul liber să gătesc ce doresc. În momentul în care m-am înscris în competiţie nu ştiam cine o să fie în juriu. Am avut parte de cea mai plăcută surpriză, văzând că jurat o să fie Samuel Le Torriellec, un chef care a lucrat în restaurante cu stele Michelin. Eu chiar îmi doream să încep o practică şi să lucrez într-un asemenea restaurant. Mă simt onorat că chef Samuel a gustat din mâncarea mea. Am învăţat multe de la el. În bucătărie trebuie să fie curăţenie, respect, creativitate şi trebuie să respecţi atât ingredientele cu care găteşti, cât şi persoanele pentru care găteşti”, ne-a spus Flavius. 

Ana Demian (24 de ani) – arhitect

“Arhitectura şi bucătăria sunt două domenii care pot crea un tandem armonios. Atât arhitectura, cât şi bucătăria sunt arte, care au în spate o muncă imensă. Cred că poate fi comparată construcţia unei case cu crearea unei farfurii de stele Michelin. În spatele ambelor rezultate stă multă muncă, pasiune, dăruire şi o echipă puternică. Chiar lucrez la un proiect care va vedea lumina zilei cât de curând, unde arhitectura şi bucătăria vor impresiona în tandem”.

Click! spune

Concursul culinar MasterChef, ajuns la cel de-al 7-lea sezon, a avut anul acesta juriu nou: Chef Samuel Le Torriellec, Chef Răzvan Exarhu și Liviu Popescu. Cei trei i-au înlocuit pe Adrian Hădean, pe chef Foa și pe Patrizia Paglieri. Show-ul a debutat în România pe 20 martie 2012.

 

 

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1