«După ce l-am jucat pe recepționerul Sache, lumea mă oprea pe stradă»

14-foto-1-6-col-malaimare.jpg

Mihai Mălaimare a filmat în chiloţi pentru spumoasa comedie

Din distribuţia de aur a comediei de top „Nea Mărin Miliardar” a făcut parte şi Mihai Mălaimare. Deşi se afla la debutul în cinematografie, el l-a interpretat impecabil pe recepţionerul Sache, prieten cu Gogu, jucat de Sebastian Papaiani. Mihai susţine că regizorul Sergiu Nicolaescu l-a învăţat, în cele două zile de filmare, ce înseamnă punctualitatea şi profesionalismul.

Fanii peliculei regizate de Sergiu Nicolaescu îşi aduc aminte, cu siguranţă, de Sache, recepţionerul care îi dă lui Marin Juvete camera milionarului Mr. Marlon Juvett.

Rolul i-a fost oferit lui Mihai Mălaimare, acum în vârstă de 67 de ani. El şi-a amintit cu nostalgie de această peliculă care l-a scos din anonimat. „Spre surprinderea mea, doar rolul din «Nea Mărin» a rămas în atenţia fanilor după o carieră colosală şi mai multe filme. Eram tânăr, am filmat vreo 2-3 zile, la Neptun, m-au adus la mare din vacanţă. Îmi aduc aminte că era o echipă imensă de actori, însă eu am filmat puţin cu Sebastian Papaiani şi cu Amza Pellea şi apoi am plecat, pentru că nu-şi permiteau să mă ţină mult pe cazare şi masă mai multe zile”.

El are amintiri frumoase şi legate de regizorul peliculei: ”Trebuie să vă spun că Sergiu Nicolaescu era teribil de bun organizator şi doar la el şi la Ana Maria Beligan am întâlnit aşa punctualitate. La Sergiu se dădea «Motor» la ora la care se spunea că se încep filmările. Eu eram la vârsta la care voiam totul repede şi nu aveam răbdare. Nicolaescu mi-a spus exact ce am de făcut, cum să fac şi aşa mi-am filmat secvenţele pe care le-am avut. Şi m-au trimis acasă. Am avut puţin de filmat şi pot spune că am lucrat cu profesionişti la un film care a făcut istorie”.

Mihai Mălaimare a fost copleşit, la acea vreme, de popularitatea câştigată: ”După premiera filmului, oamenii mă opreau pe stradă ca să mă felicite, să dau autografe. Un drum de 5 minute, de la Teatrul Naţional şi până acasă, îl făceam atunci într-o oră”, ne-a mai dezvăluit Mihai Mălaimare.
Citiţi joi povestea cameristei sexy, Adina Popescu, acum o distinsă doamnă în vârstă de 70 de ani.

Loading...