După 5 ani, Adina Alberts vorbește cu dovezile pe masă despre procesul cu Vica Blochina

img_1949a.jpg

Adina Alberts, Vica Blochina, razboiul silicoanelor, defaimare, proces, executare silita
Adina Alberts

Se spune că răbdarea mută munții, iar un exemplu bun vine din parte chirurgului estetician Adina Alberts. Vreme de cinci ani, perioadă în care fosta pacientă Vica Blochina a făcut constant declarații defăimătoare la adresa ei, doctorița a tăcut și a ignorat acuzațiile. Asta pentru că se știa nevinovată și pentru că nu dorea să intre într-un vârtej mediatic. Ceea ce a determinat-o să acționeze a fost faptul că declarațiile Vicăi ajunseseră la urechile propriului copil. Judecătorii i-au dat dreptate în procesul de defăimare intentat fostei iubite a lui Victor Pițurcă, iar verdictul instanței lămurește trei aspecte importante: că doctorita nu a gresit operația, deci nu a fost vorba despre malpraxis, că pacienta nu a respectat indicațiile postoperatorii și că medicul a fost denigrat fără temei.

Puține scandaluri din showbiz s-au întins pe o perioadă atât de lungă. Cazul de față,  intitulat “războiul silicoanelor”, ale cărui protagoniste au fost Adina Alberts și Vica Blochina, a ajuns la final, dar are încă multe necunoscute pentru publicul larg, iar Click! vi le prezinta cronologic. Am contactat-o pe Adina Alberts pentru a o întreba dacă a intrat în posesia despăgubirilor materiale și morale, care se ridică la 20.000 de euro, și despre care instanța a decis că i se cuvin, și am aflat și pașii pe care i-a parcurs în acest proces anevoios. N-au fost puțini.

vica.jpg

Vica, operatie sani, silicoane
Vica Blochina

“Vreau ca lumea să înțeleagă ce s-a întâmplat. Pentru mine asta este estențial. Eu am fost atacată și lovită în tot ceea ce a însemnat cariera mea, munca mea de-o viață. A fost o nedreptate crasă, care mi s-a făcut din partea mass-mediei, care de altfel a savurat subiectul, creând audiențe record. Sunt convinsă că inițial lumea a crezut-o pe ea, însă odată cu decizia definitivă a judecătorilor, din toamna lui 2016,  percepțiile au început să se schimbe. Foarte important este că judecătorul, atunci când mi-a dat câștig de cauză, a judecat în prealabil și suspiciunea de malpraxix care plana asupra mea”, ne-a spus doctorița Alberts. „Dacă un medic face un malpraxis, orice contract ar fi semnat el cu pacientul devine nul, dacă pacientul dovedește că medicul a greșit. Pârâta nu a putut prezenta nici o dovada în sensul acesta, nici măcar o rețeta sau un consult de la un alt medic, care să fi apreciat că ar fi existat vreo minimă problemă” ne-a spus avocatul Adinei Alberts. ”De altfel, în toată perioada de aproape 2 ani de denigrări publice, doamna Blochina nu s-a adresat nici unei instituții ale statului, pentru a face vreo plângere sau reclamație”, ne-a declarat același avocat. 

idila-la-serviti-va-rog-vica-lui-piturca-si-augustin-viziru-s-au-purtat-ca-doi-porumbei_2.jpg

Adina Alberts, Vica Blochina, razboiul silicoanelor, defaimare, proces, executare silita
În august 2012, Vica a participat la show-ul "Serviți, vă rog"
foto: PRO TV

Firul evenimentelor:

- Scandalul a început în toamna lui 2012, la 6 luni după ce Adina Alberts i-a pus Vicăi implanturi, în baza unui contract tip barter
- În paralel cu contractul de promovare tip barter, clinica a mai semnat un contract și cu pacienta. „Asemenea contracte sunt standardizate”, ne-a declarat Adina Alberts. „Clauzele de confidențialitate erau aceleași. De altfel, judecatorul a decis în sentința dată, că acel contract este perfect corect și nu se poate pune problema că au fost încălcate drepturile constituționale ale vreuneia dintre părți”.
- Intervenția chirugicală a fost filmată integral, tot în baza acelui contract de barter.
- La două săptămâni după operație, Vicăi i se scot firele și se fac poze. Declară public că operație este reușită, după care pleacă în Cipru, în vacanță. Un martor de acolo, mai exact o femeie din România, care lucra la un magazin de pantofi din Limassol, ne-a semnalat în scris că a văzut-o pe Vica îmbrăcată sumar, fără să poarte însă bustiera medicinală.

vica.jpg

Adina Alberts, Vica Blochina, razboiul silicoanelor, defaimare, proces, executare silita
Pe 7 iulie 2012, cu noile silicoane, Vica avea o prezentare de modă într-un club din Mamaia
foto: Roberto Sălceanu

- “La începutul lunii octombrie 2012, fără să anunțe clinica sau pe medicul operator că ar fi avut în timpul verii vreo problemă, iese public și anunță că e nemulțumită de rezultat și că a fost mutilată de Adina Alberts”.
- Pe 24 octombrie s-a prezentat la o consultație, la clinică. “O văd, într-un final,după 3 programări anterioare la care nu s-a prezentat. Erau doar 6 luni de la operație, iar sânii erau mult mai lăsați decât ar fi trebuit, exista și o cicatrice lățită, cât două unghii, iar în partea dreaptă implantul ascensiona bizar”, ne-a spus medicul. „Atât m-a întrebat: <Adina, e grav?> Îi zic: <Nu e grav, dar te rog să vii și să facem un retuș>. Și i-am făcut programare în acest sens”, ne-a declarat Alberts. „Nu știam la vremea aceea că nu a respectat indicațiile postoperatorii. Nu s-a mai prezentat niciodată la clinică din acel moment, în schimb prezența ei în mass media pe acest subiect a fost aproape săptămânală, din octombrie 2012, până în iunie 2014”, a mai adaugat Adina.

circ.jpg

Adina Alberts, Vica Blochina, razboiul silicoanelor, defaimare, proces, executare silita
Vica, atârnată la înălțime, la "Serviți, vă rog!"

-Medicul ne mai spune că abia atunci a intrat pe Internet și s-a pus la curent cu activitățile Vicăi, activități total contraindicate postoperator: expunere la soare, efort fizic, folosirea mușchilor pectorali, lipsa bustierei medicale pe care ar fi trebuit sa o poarte două luni nonstop, etc. Mai exact, în vara lui 2012, după vacanța din Cipru, Vica participase la emisiunea “Serviți, vă rog!”, de la PRO TV, alături de Bianca Drăgușanu, Augustin Viziru, Octavian Strunilă şi Jean de la Craiova. “Nu avea voie să facă efort cu mușchii pectorali, ori ea, ignorând total indicațiile mele, era agățată, în mijlocul circului, cu mâna dreaptă atârnată de o frânghie, făcând piruete la înălțime”.

 - Pe 28 noiembrie 2012, Adina Alberts are singura intervenție publică pe aceasta temă, la emisiunea “Wowbiz”, de la Kanal D, unde arată, în premieră, pozele înainte/după intervenție și explică ce complicatii are pacienta sa, dar și motivele pentru care le are, și anume faptul că nu a respectat indicațiile postoperatorii.
 - În aceeași seară, la aceeași emisiune, află un nou reproș din partea Vicăi: este vorba despre un fir, pe care ea l-ar fi uitat acolo. “Nu avea cum să fie nici un fir la 7 luni postoperator. Orice fir se resoarbe în 3 luni. Ce fel de persoană își înfige singură un fir „de mohair” în propria-i cicatrice, cheamă o televiziune să filmeze și dă vina pe medic că i-ar fi uitat acolo acel fir?! Câtă disperare, câtă sete de expunere! Cât circ mediatic? Câtă desconsiderație pentru munca cinstită a unui om, adica a mea!”, mai declara doctorița.
 - "În aceeasi zi, este dată publicității o fotografie trucată, care reprezentă așa zisa cicatrice postoperatorie, preluată imediat de toata presa tabloidă".
 - Pe 27 august 2013,Vica își schimbă implanturile la o clinică din Turcia.

new_picture_7.jpg

Adina Alberts, Vica Blochina, razboiul silicoanelor, defaimare, proces, executare silita
Așa arată decizia publicată pe portalul instanțelor de judecată

 - Revine în țară cu noi acuzații la adresa Adinei Alberts. „Că i-am pus implanturi unul de un fel și altul de alt fel. Acest lucru nu era adevărat, implanturile folosite în cazul ei aparțineau aceleiași firme și erau identice. Dar chiar dacă i-aș fi pus implanturi diferite, acest lucru nu constituie o greșeală! Sunt atât de multe situații de asimetrii mamare, iar medicul, din dorința de a corecta cât mai bine defectul, foloseste implanturi diferite ca formă, volum, firma, etc”, precizeaza medicul. „Din nou am tăcut, nu am vrut să se agațe de mine și de familia mea, mediatic. Pentru că, de fapt, Vica numai asta își dorea. Notorietate. Și, din păcate, în societatea în care trăim, scandalul îți aduce notorietate imediată. Asta până într-o zi în care băiatul de 12 ani al soțului meu a venit acasă și mi-a zis: <Adina, am auzit că ai greșit operația>. Acela a fost momentul în care am zis stop. Mi-a dat seama că trebuie să lupt și să opresc acest oprobiu public, să lupt și să arăt tuturor că nu eu am greșit. Să lupt pe căi legale, nu la televizor, și să demasc impostura și minciuna. Mi-am luat caseta cu operația, m-am dus la Colegiul Medicilor și am cerut o expertiză. Cei de acolo mi-au spus că nu există cadru legal pentru așa ceva, întrucât nu există nici o plângere. Așa că m-am adresat instanței și am dat-o în judecată pentru defăimare”, ne-a spus doctorița Alberts. „În paralel am făcut plângere penală pentru cele două acte de impostură: poza trucată și firul <uitat>. Organele de cercetare au decis că faptele există, ele au fost săvârșite și am fost îndrumată să mă adresez instanțelor civile pentru soluționare. Deci, am reușit să dovedesc tuturor că Blochina este o impostoare”, incheie Alberts.
 - În toamna lui 2016, Adina Alberts câștigă definitiv procesul cu Vica Blochina. Aceasta este obligată la plata unor daune materiale și morale,  plus cheltuieli de judecată, în total 20.000 de euro, bani pe care însă  Blochina nu îi plătește decât în urma unei executari silite.

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1