Cornel Palade și fiica lui fac echipă și în bucătărie: «Ne completăm perfect»

p111-buc-2.-2col-decembrie-2018.jpg

Cornel Palade e maestru bucătar, fiica lui, Ada, e ajutor de nădejde

Au preferinţe culinare complet diferite, dar gătesc deseori împreună, reuşind să împace ambele gusturi. Cornel Palade şi fiica lui, Ada, fac echipă bună în bucătărie, căci fiecare are sarcinile bine stabilite. Tatăl e un adevărat maestru culinar, fiica învaţă, ajută şi pune la punct detaliile. Rezultatul: un deliciu.

Cornel Palade se poate mândri cu faptul că ştie să gătească extraordinar de bine, fapt confirmat de familie şi prieteni. 

„Absolut tot îmi iese extraordinar de bun. Orice grătar, orice fel de mâncare. Dacă mănânci coastă de vită la tavă în sos de bere neagră făcută de mine, mă visezi! Ţi se topeşte în gură”, râde Cornel. Petrece în bucătărie 2-3 ore, iar când are musafiri chiar mai mult. 

„Îmi place să gătesc tacticos. Bucătăria mă transformă, trăiesc emoţia, mă relaxează, îmi place mult. După mine, bucătarul are cea mai tare meserie din lume, abia apoi vine doctorul. Pentru că bucătarul e doctor pentru cei cărora le găteşte, căci îi vindecă prin ceea ce le dă de mâncare. Asta dacă ştie într-adevăr să gătească”, mărturiseşte Cornel Palade, pe care îl puteţi vedea alături de fiica lui, Ada, în postura de concurent la „Te cunosc de undeva!” (Antena 1). 

Fac echipă bună atât pe scenă, cât şi acasă, în bucătărie. „Împreună stăm şi la grătar, şi la aragaz. Ei îi place cum fac ciorba de perişoare de raţă a la grec, care se drege cu smântână, gălbenuş de ou şi mărar, acrită cu zeamă de lămâie. Iese o nebunie! Sau ciorba de coadă de vită. Ada adoră să stea cu mine în bucătărie şi să îmi dea o mână de ajutor”, spune actorul. „Ne completăm perfect: tata face, eu pun detaliile la punct şi mama face curăţenie după noi”, râde Ada Palade. 

p211-buc-1.-3col-.jpg

Fiica lui Cornel Palade a compus o poezie în timp ce gătea alături de tatăl ei: “Când tata este acasă/Pastrama e pe masă! /Nu-i slabă, dar nici prea grasă;/Moară papila mea de nu-i delicioasă”

Ea nu gătea cu ani în urmă, spune că avea treburi mult mai importante, cum ar fi să mănânce şi atât. Dar alături de tatăl ei, lucrurile capătă sens şi farmec. 

„Ne uneşte. Pentru noi, gătitul e cel mai important moment al zilei, este o nevoie ce ne relaxează şi ne place pentru că e o ocazie să facem lucruri împreună”.

Asta chiar dacă au preferinţe culinare complet diferite. Tatăl găteşte cu carne, mâncăruri româneşti, cu gust, ea evită carnea şi preferă mâncarea mai uşoară, mai deosebită, din bucătăria internaţională. 

„Amândoi avem un stil alimentar organizat, cu trei mese principale şi două gustări pe zi, doar că diferă meniul cam de la cer la pământ. Eu caut să mănânc sănătos, chiar şi colegii de la «Te cunosc de undeva!» observă că mereu vin cu pacheţel de acasă. Mama e cea care ne hrăneşte, zi de zi, şi are grijă de mesele în familie. E regina surprizelor culinare”, spune cu mândrie Ada.

Ada a dat jos 40 kg în trei ani

Cu toate că şi acum se gândeşte cu nostalgie la crema cu zahăr ars pe care tatăl ei o făcea cu ani în urmă, Ada a scos dulciurile din meniu. A decis să-şi schimbe stilul alimentar în urmă cu mai bine de 3 ani. De atunci, a slăbit nu mai puţin de 40 kg.

p311-buc-3.-1col-la-caseta-iunie-2016.jpg

În iunie 2016 începuse deja dieta

“Starea sănătăţii şi calitatea vieţii pe care o duceam m-au determinat să fac ceva în acest sens. Greutatea corporală excesivă te schimbă în alt om şi nu neapărat în unul mai bun. Nu eram fericită, eram nemulţumită de mine. Am reuşit să spun nu şi asta m-a salvat”, mărturiseşte aceasta. A început să slăbească după ce s-a întors de la Londra, unde a locuit o bună bucată de timp. Şi spune că nu îi este deloc greu să se menţină. 

p411-buc-4.-1col-la-caseta-2017.jpg

Îi place mâncarea din bucătăria internaţională

“Menţinerea e destul de uşoară, atât timp cât îţi iubeşti corpul mai mult decât gustul mâncării. Ţin cont tot timpul de ce am mâncat cu o zi în urmă şi mă gândesc constant la meniul zilei. Cel mai greu îmi este să mă abţin de la cartofii copţi sau prăjiţi”, adaugă Ada.

Loading...