Duelul ”Caramitru – Mălăele, câte-n lună şi în stele” revine pe scenă

caramitru-malaele-29-sept.jpg

Duelul ”Caramitru – Mălăele, căte-n lună şi în stele” revine pe scena Teatrului Naţional Bucureşti
Duelul ”Caramitru – Mălăele, căte-n lună şi în stele” revine pe scena Teatrului Naţional Bucureşti
Citeste tot despre: 

In seria celor mai aplaudate producţii teatrale ale momentului, spectacolul “Caramitru-Mălăele, câte-n lună şi în stele” revine la Teatrul Naţional din Bucureşti, în data de 29 septembrie, cu o nouă reprezentaţie. Duel de vorbe de duh, versuri alese, umor fin şi o muzică desăvârşită, pe strunele violoncelistului Adrian Naidin, întâlnirile “Caramitru-Mălăele” de la Naţional au devenit un reper fix pe agenda iubitorilor de teatru din Capitală.

Legende ale scenei româneşti, actorul Horaţiu Mălăele şi prietenul său de-o viaţă, Ion Caramitru, urcă pe scena Studio a Teatrului Naţional din Bucureşti pentru o primă ediţie de gală, din cadrul noii stagiuni, a spectacolului de succes: “Caramitru-Mălăele, câte-n lună şi în stele”. Spectacolul este o excelentă provocare pentru doi maeştri rostitori de versuri, eleganţi şi inteligenţi, care explorează cu umor subtilităţi ale minţii şi colţuri secrete ale sufletului. Caramitru recită răscolitor, imaginând răspunsuri pe măsura unui Horaţiu Mălăele vulcanic, irezistibil şi plin de umor - demonstraţii de virtuozitate într-un duel de vorbe, ai cărui martori sunt adesea Shakespeare, Topârceanu sau Nichita.

Horaţiu Mălăele rămâne un geniu comic care a demonstrat din plin că are la îndemână toate subtilităţile minţii şi ale sufletului, pe care le atinge folosind toate mijloacele artei. Probabil cel mai bun produs al teatrului românesc din ultimii 20 de ani, aşa cum îl descrie Ion Caramitru, neobositul Mălăele e într-o perpetuă căutare şi de aceea niciuna dintre apariţiile sale pe scenă nu e similară cu precedenta.

Violoncelistul Adrian Naidin este cel care a acceptat invitaţia de a da ritm acestui spectacol neconvenţional de cuvinte. “Rostit, sunetul ar putea deveni cuvânt”, spune Adrian Naidin. “Sunt întâlniri între cuvânt şi sunet. Ambele au aceeaşi origine: spiritul. Ambele vin din suflet”, spune el.

Ajuns la cel de-al cincilea sezon, spectacolul începe noua stagiune cu seria reprezentaţiilor de gală. Vă invitam să-i reîntâlniti pe cei trei artişti, luni, 29 septembrie la Sala Studio a Teatrului Naţional Bucureşti, pentru ca  apoi, aşa cum spune Horaţiu Mălăele, “In continuarea vieţii dumneavoastăa să râdeţi, pentru că râsul este muzica sufletului. Să vă jucaţi – este secretul tineretii şi să iubiţi – este raţiunea de trăi”…

Biletele au fost puse în vânzare şi sunt disponibile la casa de bilete a TNB sau on-line pe www.bilet.ro, în reţeaua agenţiilor EUROLINES & TUI TRAVELCENTER, preţurile acestora fiind de 80 ron sau 100 ron, în funcţie de categoria de loc.

 

Loading...

Citește și