Drama regizorului de la Antena 1: soția actriță i-a murit de cancer la doar 48 de ani

8_11.jpg

Regizorul Răzvan Săvescu îi dă indicaţii preţioase lui Ştefan Bănică Jr, pe platourile de filmare

Ştefan Bănică Jr, Jojo şi Marius Florea Vizante sunt cei trei aşi de pică pe care regizorul Răzvan Săvescu a mizat în comedia ”Liber ca pasărea cerului”, a cărei premieră va avea loc duminică, 21 aprilie, de la orele 20.00, la Antena 1. Puţini ştiu însă că celebrul regizor, care mai are în palmares un alt serial de succes, ”La bloc” (PRO TV), are o poveste de viaţă cutremurătoare.

Serialul de comedie “Liber ca pasărea cerului”, care va avea premiera duminică, de la orele 20.00, la Antena 1, cu Ştefan Bănică jr şi Marius Florea Vizante, în rolurile principale, este regizat de Răzvan Săvescu (46 de ani). Acesta s-a ocupat şi de primul sitcom românesc de succes, “La Bloc”, de la Pro TV, dar şi de serialele de comedie “Gaşca” (Kanal D) şi “Nimeni nu-i perfect” (Prima TV).

8_9-doar-dreapta.jpg

Oana Ioachim, soţia lui Răzvan, a încetat din viaţă pe 11 septembrie 2015

A debutat în cinema în 2014, cu comedia “America, venim!”, produsă de Libra Film, şi este membru fondator al companiei independente de teatru WonderTheatre. “Răzvan e un creator deosebit şi un om cu atât de multe valenţe, încât pot sta să îl ascult ore în şir vorbind despre orice, cu atât mai mult despre film şi personaje. M-am bucurat să descopăr în Răzvan, dincolo de creator, un om cu o poftă şi bucurie de viaţă imense. Şi un regizor care îşi vede personajele atât de limpede de parcă ar bea cu ele o cafea atunci, în momentul în care noi vorbeam. E un om şi un prieten pe care te poţi baza şi un bărbat care chiar înţelege femeile, de aceea şi ştie să le contureze atât de bine”, spune Jojo – Cătălina Grama, interpreta rolului Stela, în serialul de comedie. 

Puţini ştiu că, în 2015, el şi-a pierdut soţia, pe frumoasa şi talentata actriţă de teatru şi de film Oana Ioachim, fiica dramaturgului Paul Ioachim. Actriţa avea doar 48 de ani şi suferea de cancer la sân, boală pe care iniţial o ţinuse în frâu, dar care mai apoi a recidivat în formă agresivă. La vremea respectivă, actorul Ştefan Bănica Jr. a scris pe contul lui de Facebook un mesaj emoţionant. “E un moment greu, foarte dureros pentru mine, pentru că trebuie să vorbesc la trecut despre Oana Ioachim (Oachi, aşa cum o alintam), care a plecat dintre noi mult prea devreme. A fost o bună prietenă, o parteneră de scenă extraordinară. Am jucat împreună peste 20 de ani, am fost colegi de grupă la facultatea de teatru şi ne cunoşteam încă din copilărie, de la vârsta de 10 ani. Am trecut prin multe împreună. Un om deosebit, un om puternic, o mamă devotată şi o actriţă talentată şi inteligentă. Cu toate astea, acum cuvintele par goale în faţa unei astfel de pierderi premature. Dumnezeu să te odihnească, draga mea Oana!”. După acest episod dramatic, Răzvan Săvescu nu a mai regizat decât piese de teatru, iar acest serial este revenirea lui pe micile ecrane.

Serialul «La bloc», al lui Răzvan, se difuzează şi după 17 ani!

8_la-bloc.jpg

Actorii din serialul ”La bloc”

S-a lansat în 2002, iar în 2007, după 10 sezoane, serialul a luat sfârşit, urmând ca în 2013 să se facă și un film de televiziune „La Bloc: după 10 ani”. Din formula iniţială au rămas doar Mihai Coadă, Dana Rogoz, Laura Cosoi şi Tily Niculae. Dragoş Moştenescu, Emil Mitrache şi Tudorel Filimon au plecat la Kanal D şi apoi la Prima TV, unde au făcut alt serial. Pentru serialul ”La Bloc” au lucrat şi Radu Dragomir sau Daniel Sandu („Un pas în urma serafimilor”), dar și vedete cu ștaif, printre care Anca Ţurcaşiu, Alina Chivulescu, Crina Matei, Oana Zăvoranu, Ionuţ Iftimoaie, Adrian Nartea („Vlad”) și Vasile Muraru. În prezent se difuzează pe postul tv PRO Cinema.

Loading...