Dramă pentru Cristian Mungiu! Mama regizorului a murit

castigatori_cannes_2016_cristian_mungiu.jpg

castigatori cannes 2016 cristian mungiu
Câștigători Cannes 2016: Cristian Mungiu a luat premiul pentru Cel mai bun regizor
foto: Getty

Familia Mungiu este în doliu. Mama regizorului Cristian Mungiu şi a politologului Alina Mungiu-Pippidi a încetat din viaţă.

Fost profesor de Limba şi literatura română la Colegiul Naţional „Garabet Ibrăileanu“, Maria Elena Mungiu a călăuzit numeroase generaţii de elevi ieşeni. A fost căsătorită cu medicul şi profesorul universitar Ostin Mungiu. Potrivit ziaruldeiasi.ro, înmormântarea va avea loc luni, 16 iulie, la Cimitirul Eternitatea din Iaşi. Cristian Mungiu și sora sa, Alina Mungiu-Pippidi, au crescut într-o zona linistita a Iasiului, in apropiere de Copou. 

Ce a spus mama lui Cristian Mungiu despre fimul care i-a adus regizorului premiul Palm d'Or

Despre perioada comunistă, care îl obsedează pe Cristian Mungiu în filmele sale și în care el însuși s-a format, mama sa își amintea un singur cadru.

"Copiii știau amândoi ce se întâmplă în comunism. Nimeni nu vorbea, nu trebuia să vorbească nimeni. Doar tăcere. Îmi aduc aminte că se zvonise prin școală că Kiki (n.r. așa era alintat Cristi Mungiu) ar fi scris ceva pe un panou al lui Ceaușescu. Dimitrie Terzici a început o anchetă, însă nu a descoperit nimic", spunea în urmă cu ceva timp mama regizorului. 

Dar, in legatura cu filmul care i-a adus Trofeul Palme d'Or, "4 luni, 3 saptamini si 2 zile", care trateaza problema prohibitiei avorturilor, Maria Mungiu un lucru vrea sa precizeze: fiul ei nu a fost un "decretel", ci un copil dorit, scria ziaruldeiasi.ro.

loading...
Loading...

Citește și