Drama care i-a marcat viața lui Florin Piersic. «Noi am trăit cea mai mare tragedie a familiei noastre»

florin_piersic_legendele.jpg

Florin Piersic a fost invitatul lui Dan Negru, la emisiunea "Legendele"
foto: Antena 1

Fire veselă și optimistă, Florin Piersic (85 de ani) vorbește arareori despre dramele din viața lui. La emisiunea „Legende” cu Dan Negru, marele actor a povestit însă ce tragedie i-a lovit familia pe când el era doar un copil.

Seria interviurilor de colecție ”Legendele, cu Dan Negru” a continuat sâmbătă, de la 23.30, la Antena 1, când Dan Negru l-a avut ca invitat pe marele actor Florin Piersic. Maestrul și-a deschis sufletul și a povestit întâmplări care i-au marcat existența.

Florin Piersic: "Sora mea, la 15 ani, s-a înecat în Prut"

"Noi am trăit cea mai mare tragedie a familiei noastre. Când joc în piesă mă gândesc la părinții mei și la Lucica, sora mea, care la 15 ani s-a înecat în Prut, sărind să își salveze o colegă. A luat-o un vârtej. La 11 km, în Basarabia, au găsit-o niște pescari plutind. Apoi pe ai mei nu i-am mai văzut o lună de zile. Au plecat la București să facă spiritism. O lună am stat la familia Spânu. Stăteam la geam și așteptam. Într-una dintre zile, au coborât mama și tata dintr-o birjă. Mama mea mi-a spus: Florinel, Lucica nu mai vine!”, a povestit Florin Piersic. 
Ani mai târziu, când deja pornise pe drumul actoriei, Piersic a trăit o întâmplare atât de stranie încât a început să creadă cu tărie că sora lui i-a fost alături și de dincolo de moarte. “Când am fost pentru prima dată la Paris, mi-au apărut în față niște pictori. Uitându-mă la un portret, am văzut-o pe Lucica. Scria: 5 franci, pentru un tablou făcut în peniță. Pictorul m-a privit zâmbind. I-am spus: peste câteva minute mă întorc și îl cumpăr. M-am întors în 5-10 minute, dar tabloul nu mai era. Mi-a spus că a trecut cineva și l-a cumpărat. I-am povestit mamei și mi-a spus: a fost Lucica cu tine, pentru că era prima dată când plecai de acasă”, a mai spus Piersic. 

Citește și:

Viaţa secretă a lui Florin Piersic! Era urmărit de Securitate şi o înşela pe Ana Szeles cu o actriţă stabilită în Israel

Florin Piersic a împlinit 85 de ani. S-ar fi bătut cu Nicu Ceaușescu pe dragostea Annei Széles

Loading...
 
 

Citește și