Stela Enache a împlinit 70 de ani. Ce a scos definitiv din meniu ca să se mențină la 58 kg

stela-enache-mediafax.jpg

stela enache
Stela Enache a primit un tricou cu refrenul adolescenței noastre
foto: Mediafax

Cine nu a fredonat măcar o dată piesa “Ani de liceu”?! Stela Enache, interpreta acestei melodii, care a rămas împământenită ca imn al liceenilor, a trăit o dragoste de poveste alături de compozitorul Florin Bogardo. Cei doi muzicieni au fost împreună vreme de 39 de ani, iar începutul relației lor a fost unul cel puțin atipic. Stela Enache a împlinit 70 de ani pe 24 ianuarie, iar Click! îți spune trucurile de frumusețe ale distinsei soliste, dar și scenariul după care s-a consumat superba ei poveste de dragoste.

“Nu m-a cerut de soție, mi-a scris. Verigheta era pregătită pentru altă persoană, dar cu destinul și cu Dumnezeu nu te poți juca. El (Florin Bogardo) a venit la festival (de la Mamaia n.r.), eu eram la festival, debutam atunci în 1971, el era la secția compoziție, eu eram la interpretare. Ne-am cunoscut datorită maestrului George Grigoriu și a fost dragoste la prima vedere din partea lui. Eu îl iubeam de multă vreme. Îmi plăcea de el, eram îndrăgostită de el și de muzica lui. Colegele mele știau. În momentul în care m-am întors la facultate, venind din vacanță, ca doamna Bogardo, nimeni nu a vrut să creadă. Norocul meu a fost că am avut o colegă de cameră care a fost martoră la această întâlnire și iubire”, povestea Stela Enache pentru „Star Matinal” de la Antena Stars.

stela_florin_bogardo.jpg

stela enache florin bogardo
Stela Enache și Florin Bogardo au fost împreună 39 de ani
Foto: arhivă personală

Florin Bogardo ar fi trebuit să se însoare cu o femeie din Anglia și chiar avea și verighetele pregătite, dar s-a îndrăgostit nebunește de Stela Enache și a uitat instantaneu de femeia cu care ar fi trebuit să se căsătorească. I-a oferit solistei inelul promis altei femei și mai târziu și piesa care a făcut-o cunoscută, “Ani de liceu”, compusă în 1986.

“Doamna (femeia pe care compozitorul ar fi trebuit să o ia de soție n.r.) ajunsese la București, el plecase la Mamaia, unde trebuia să particpe la festival. Eu veneam de la Reșița, ne-am întâlnit la mare. Era ziua de naștere a poetei Ioana Diaconescu, iar el m-a invitat să-l însoțesc la petrecere. Inima îmi spunea da, iar conștiința nu, pentru că aveam festivalul, dar a învins inima”, a mai spus cântăreața despre momentele în care și-a cunoscut marea iubire.

A cerut-o în căsătorie cu un bilețel

Cererea în căsătorie nu a fost una clasică. Florin Bogardo nu s-a așezat în genunchi și nici nu a pus la cale vreun moment romantic, ci a scris marea întrebare pe un bilețel pe care i l-a lăsat alesei sale în camera de hotel. “Mi se părea că visez. Era persoana pe care eu am plăcut-o, am iubit-o, am respectat-o”, a declarat Stela Enache despre emoțiile simțite în momentul în care a văzut surpriza pregătită de compozitor.

În 2009, Florin Bogardo a murit, iar Stela Enache sau Steriana Aurelia Bogardo, pe numele din buletin, a rămas cu cei doi copii, care, însă, se află departe de ea. Fiica ei, Laura Maria, este stabilită în Italia, şi lucrează ca designer, iar fiul ei, Anton Marin Bogardo, locuieşte în Germania, fiind specialist în managementul turismului şi în economie. 

Stela Enache, secretele siluetei: «Nu mănânc deloc dulce»

la 70 de ani, Stela Enache are o siluetă ca trasă prin inel, 58 de kilograme, și în continuare se menţine în formă. Stela Enache, sau “doamna eleganţei muzicale”, aşa cum este cunoscută, ne-a mărturisit recent secretul frumuseţii ei, dar şi care sunt criteriile de care ţine cont atunci când vine vorba de haine, pentru a nu da greş niciodată. „Nu fac sport, dar am noroc cu o genă bună şi mi-am format, de-a lungul anilor, un stil alimentar sănătos. Nu mănânc deloc dulce, ar putea să nu existe, din punctul meu de vedere. Iar pâine şi făinoase doar la zile mari”, a declarat Stela Enache pentru Click!.

stela-enache_2.jpg

stela enache eleganta
Stela Enache este una dintre cele mai elegante soliste din România
foto: Click!

În afară de menţinerea siluetei, artista are grijă să fie mereu elegantă, aranjată, machiată şi coafată. "Mie îmi plac hainele clasice, care nu se demodează! M-am obişnuit ca atunci când ies din casă să fiu tot timpul aranjată. Nu mă culc niciodată machiată şi să folosesc creme de bună calitate, chiar dacă sunt un pic mai scumpe. Din punctul meu de vedere, din garderoba unei doamne sau domnişoare nu trebuie să lipsească un taior şi o rochie de culoare neagră, le-aş recomanda tuturor în viaţa de zi cu zi să se îmbrace lejer, comod, dar în acelaşi timp elegant”, ne-a mai spus artista.

Stela Enache consumă mai mult pește decât carne

”Pe vremuri, dădeam iama în sarmale, dar mai nou mănânc mult peşte. Consum mult somon şi fructe de mare. Sigur, nu mă dau în lături de la un grătar. A, şi nu pot renunţa la supe sau la ciorbe”, ne-a declarat Stela Enache. Artista nu face sport, dar a găsit o altă variantă pentru a face mişcare. ”Nu merg la sală, dar, locuind în centrul Bucureştiului, nu pot pleca cu maşina, pentru că mă îmbolnăvesc de nervi. Prin urmare, parcurg drumul pe jos, câţiva kilometri pe zi. Aşa mă pot menţine în formă”, ne-a mai povestit interpreta. Stela Enache se bucură de o bogată activitate concertistică, fiind solicitată să cânte atât în discoteci, cât şi la balurile bobocilor. Începutul de an a găsit-o în Israel, la un festival organizat într-o stațiune de la Marea Moartă, unde le-a cântat românilor de acolo. 

Citește și:

Lecție de stil la vârsta a treia. Cum au ieșit în oraș Margareta Pâslaru, Marina Voica și Stela Enache

Stela Enache are o talie de viespe, la 67 de ani

Loading...

Citește și

  • Au trecut aproape 30 de ani de când Stela Enache a cântat pentru prima dată celebra melodie ”Ani de liceu”. A devenit imn şi a fost interpretată de mii de ori, însă nu i-a adus merite financiare solistei. ”Dacă mă năşteam în America, poate eram milionară”, a spus artista într-un interviu exclusiv pentru Click!, despre muzică, viaţa de văduvă şi sacrificii.

  • Stela Enache (66 de ani), solista care în Epoca de Aur a dat lovitura cu piesa ”Ani de liceu”, din pelicula de succes ”Liceenii”, este văduvă de şapte ani. După decesul soţului ei, Florin Bogardo, artista s-a aflat în pragul depresiei. Dar, de dragul celor doi copii ai ei, a revenit pe scenă.

  • stela enache

    Stela Enache (66 de ani) a colindat toată lumea în tinerețe și a făcut bani frumoși pe vasele de croazieră. ”Am înconjurat pământul de patru ori. Am fost plecată toată viața, dar nu regret acest lucru”, spune interpreta șlagărului "Ani de liceu”.

  • Stela Enache (66 de ani) a ales să-şi petreacă concediul în Italia, ţară în care în urmă cu zece ani s-a stabilit fiica sa, Laura Maria, designer de profesie. Stela Enache a vizitat mai multe oraşe, dar a ţinut să revadă Vaticanul şi celebra sculptură ”Pietà”, a lui Michelangelo.

ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1