Doru Octavian Dumitru e ca un titirez şi la 63 de ani!

14_doru.jpg

Doru Octavian Dumitru susţine că i-a fost dor de publicul din România, care îi savurează fiecare glumă
Citeste tot despre: 

Vă era dor de simpaticul Doru Octavian Dumitru, comediantul care umplea sălile în anii’90? Stabilit în Canada şi tată a doi copii, artistul revine vineri pe micul ecran, la Antena 1, cu un show de zile mari. Recunoaşte că i-a fost dor de plaiurile natale: ”Doresc ca nimeni şi nimic să nu poată şterge vreodată râsul poporului român”, spune el.

Doru Octavian Dumitru sau DOD, pe numele de scenă, este, de departe, cel mai bun actor de comedie din România. Deşi se afla pe culmile gloriei, în 1991 el a decis să se stabilească în Canada, la Toronto, spre surprinderea fanilor care făceau coadă la casa de bilete pentru a-l vedea pe scenă. Actorul a povestit, într-un interviu pentru adevarul. ro, despre acest pas: ”Am plecat pentru că aici nu aveam cu cine să mă «bat» în meserie. Nu aveam competitor, iar eu voiam să învăţ mai mult. Am luat cursuri de comedie. În Canada am aflat ce înseamnă stand-up comedy şi mi-am dat seama că asta mi se potriveşte. Sunt membru al sindicatului actorilor canadieni ACTRA, am legitimaţie de profesionist, T4”.

14_4.jpg

Mihai Bendeac, Delia şi Cheloo, juraţii concursului iUmor, l-au aplaudat minute în şir

Doru are doi copii, o fiică, în vârstă de 32 de ani, şi un fiu, în vârstă de 15 ani, cu care recunoaşte că se vede destul de rar, fiind mai mereu plecat în turnee, inclusiv în Italia şi în Franţa. După un periplu prin toată lumea, iată că vineri DOD revine şi pe micul nostru ecran, mai exact la Antena 1, de la orele 20.00, la emisiunea ”iUmor”. Actorul a împlinit recent 63 de ani, dar timpul a fost blând cu el, având aceeaşi energie şi acelaşi zâmbet ştrengăresc. N-ai cum să nu-l iubeşti.

La filmările realizate cu puţin timp în urmă, juraţii Delia, Mihai Bendeac şi Cheloo l-au aplaudat în picioare, savurându-i fiecare vorbă: „Este efectiv o legendã! Am crescut cu el, îmi aduc aminte că vedeam casetele video de nu ştiu câte ori, le ştiam pe de rost!”, a mărturisit Mihai Bendeac. Iar Delia a completat: „Întotdeauna omul ăsta mi s-a părut un fenomen!”.

Dar şi Cheloo a fost impresionat: „Pentru mine, Doru Octavian Dumitru este unul dintre cei mai importanţi comedianţi din România. Era pe scenă exact în momentul în care eu începusem sã apreciez glumele”. Doru a menţionat, la sfârşitul prestaţiei de cinci stele: „Eu cred în comedie şi cred cã râsul este cel care trebuie promovat mereu, pentru cã râsul e cel care ne ţine pe toţi în echilibru!”. 

Loading...