Dolăneştii se ceartă pe cărămizile din vila de lux

12-13-vedete-casa-caimatei.jpg

Casa de 685.000 de euro din strada Caimatei, în care a locuit până la sfârşitul vieţii Ion Dolănescu, este marele motiv de dispută între Ionuţ şi Dragoş

Procesul pe moştenirea de un milion de euro a fraţilor Dolănescu a intrat în prelungiri. La termenul de ieri, judecătorii au decis schimbarea evaluatorilor, astfel că alţi experţi o vor lua de la capăt cu estimarea proprietăţilor pentru care Ionuţ şi Dragoş se războiesc de şapte de ani.

Dragoş Dolănescu (40 de ani), stabilit în Costa Rica, a luat foc, miercuri, când a aflat că cei şapte ani de termene vor fi şterşi cu buretele, în condiţiile în care a cheltuit în jur de 40.000 de euro pe avocaţi, evaluări şi drumuri: ”M-am săturat de procese, de ani de zile o ţin aşa cu frate-miu Ionuţ.  Instanţa a decis ieri ca noii evaluatori să o ia de la capăt cu munca şi să estimeze iar casa din strada Caimatei, cea din Sinaia, dar şi celelalte proprietăţi şi terenuri, următorul termen fiind stabilit pe 23 martie. Toate problemele au început de la casa din Caimatei, care are o valoare a zonei de 685.000 de euro, dar al cărei preţ Ionuţ vrea să-l reducă la mai puţin de jumătate”, ne-a spus mezinul familiei Dolănescu.

Zoom
Dragoş a cheltuit peste 40.000 de euro în cei şapte ani de procese cu fratele său, Ionuţ

Dragoş îi bate obrazul fratelui său, care se tot plânge pe la colţuri că locuieşte într-o cocioabă: ”Ionuţ a spus că această vilă din Caimatei este o dărăpănătură şi că la primul strănut ori la primul cutremur o să-i cadă în cap. Păi, dacă el se teme atât de mult, atunci de ce mai stă acolo cu soţia şi cu cei trei copii, în condiţiile în care mama lui, Maria Ciobanu, i-a dăruit o altă vilă, nouă, lângă Parcul Carol din Capitală? Să se mute la casa lui, e simplu”. 

Dragoş Dolănescu ţine mult la casa părintească în care a locuit tatăl său, până pe 19 martie 2009, când inima lui a încetat să mai bată. “Îl contrazic pe Ionuţ, tata n-ar fi stat într-o cocioabă, dimpotrivă, la cutremurul din 1977, de 7,2 grade pe scara Richter, nu a căzut nici varul de pe pereţi. Casa este veche, are în jur de 130 de ani, a fost construită de scriitorul Barbu Ştefănescu Delavrancea, apoi a locuit în ea şi fiica lui, Cella. Au trecut pragul acestui imobil scriitori celebri ai acelor vremuri, Mihai Eminescu şi Ion Luca Caragiale. Tata a cumpărat-o în 1975, şi a primit la chefurile lui multă lume bună, printre care Nichita Stănescu şi Nadia Comăneci. Ba chiar s-a făcut un film aici, în anii ‘80, o comedie cu regretatul actor Puiu Călinescu. Deci e o casă cu iz istoric, deşi Ionuţ susţine că nu valorează mare brânză”.

 

Se războiesc de şapte ani pe moştenirea de 1.000.000 €

Zoom
Ionuţ vrea să scadă drastic preţul casei părinteşti, încercând să-şi convingă fratele că este o dărăpănătură

 

Cei doi fii ai interpretului, Ionuț și Dragoș, nu s-au înțeles să împartă frăţește averea lăsată de tatăl lor, astfel că au cerut ajutor în instanță. Ei au de împărțit două case și mai multe terenuri: o vilă cu teren situată în str. Caimatei (cea în care a locuit până la moarte Ion Dolănescu), evaluată de experți la 685.000 €, apoi casa și terenul din str. Hagi Dina, în valoare de 6.000 €, casa și terenul de la Sinaia, evaluată la 180.000 €, casă cu teren la Butimanu evaluate la 5.500 €, terenuri (2.000 mp) în Tunari - 61.000 € și drepturile de autor, estimate și ele la 70.000 de euro. 

Trag de imensa avere pentru copiii lor 

De parcă ar fi într-o permanentă competiție Ionuț (44 de ani și Dragoș (...)  au acelaşi număr de moștenitori. Ionuț și soția lui, Doinița (33 de ani), au trei copii: pe Vlăduț Ion ( 7 ani și 4 luni), Ioana Maria (5 ani și 9 luni) și pe Iancu Marian Nicolae (1 an și 4 luni). Și Dragoș are o fiică, pe Maria de Jesus (16 ani și jumătate), și doi băieți - Ion ( 10 ani și 3 luni) și Darius ( 5 ani și 3 luni). În timp ce Ionuț și familia lui locuiesc ba în SUA, ba în România, Dragoș e stabilit în Costa Rica. 

 

loading...
Loading...

Citește și