În doar 75 de minute, 5 mari politicieni au dat ochii cu oamenii legii

6-act-1-ponta.jpg

Victor Ponta a fost cel mai matinal

Victor Ponta, Sebastian Ghiţă, Valeriu Zgonea, Crin Antonescu, Mădălin Voicu. Nu este vorba de vre-o sindrofie politică, ci de VIP-urile care au trecut vineri (13 mai) pragul DNA sau al tribunalelor, acuzate de corupţie, evaziune fiscală sau spălare de bani.

Măcar la tribunal să fie primul, dacă la altele nu se mai poate. Aşa a gândit probabil fostul prim-ministru Victor Ponta, care s-a prezentat la ora 9.31 la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde se judecă dosarul ”Turceni-Rovinari”, în care este acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor.

 

La jumătate de oră distanţă, la câţiva kilometri, la sediul central al DNA se prezenta conştiincios la audieri Mădălin Voicu, menestrelul-parlamentar, întâiul rom din PSD. Grăbit să intre la audieri şi-a aşteptat galant soţia, cu care împarte acuzaţiile şi care parcase maşina. Deputatul este urmărit penal pentru deturnarea unor fonduri europene luate de Partida Romilor, pentru trafic de influenţă, fals în declaraţii şi spălare de bani.

Tot la DNA, dar de data aceasta la sediul din Ploieşti, s-au prezentat la interval de 10 minute două VIP-uri. Întâi a intrat încruntat la întâlnirea cu procurorii fostul lider PNL şi preşedinte al Senatului, Crin Antonescu. El a fost audiat în legătură cu un denunţ făcut la adresa sa şi a soţiei, de fosta noră a lui Virgil Măgureanu, Alina Petre. Aceasta a povestit anchetatorilor cum Antonescu şi consoarta au achiziţionat un apartament de lux la jumătate din preţul său de piaţă, diferenţa fiind achitată de compania Romprest.

După el a venit Sebastian Ghiţă, care avea chef de glume. ”Am văzut că toată lumea vine la DNA Ploieşti şi m-am gândit să vin şi eu”, s-a amuzat şmechereşte parlamentarul. El este urmărit penal pentru şapte infracţiuni, printre care dare de mită, şantaj, cumpărare de influenţă şi chiar conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

A încheiat ziua aproape de ora 11.00, ”Zoro”, pardon preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea. Acesta a fost citat de procurori în dosarul în care primarul Craiovei şi vicepreşedinte al PSD, Lia Olguţa Vasilescu, este acuzată de luare de mită şi folosire a influenţei pentru a obţine sponsorizări de la oameni de afaceri. ”Duşmanii îmi poartă pică” e refrenul pe care l-au ”cântat” toţi când au ieşit de la tribunal sau din sediile DNA. Cei cinci au ieşit mai cocoşaţi decât au intrat, au spus că sunt nevinovaţi şi că acuzaţiile sunt absurde. Rămâne să vedem ce va zice justiţia...

Loading...
 
 

Citește și

 • Crin Antonescu va trebui să explice dacă apartamentul a fost rezultatul unui favor adus firmei Romprest

  Senatorul PNL Crin Antonescu a fost citat vineri la DNA Ploiești pentru a da declarații într-un dosar, în calitate de martor. Politicianul a fost turnat la DNA de fosta noră a lui Virgil Măgureanu, Alina Petre, pentru că și-ar fi cumpărat un apartament de lux la un preț mult mai mic decât cel al pieței.

 • victor ponta dosar dna

  Fostul premier Victor Ponta s-a prezentat vineri dimineață la Înalta Curte de Casație și Justiție pentru noi audieri în dosarul „Turceni-Rovinari”. Ponta e acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală și spălarea banilor.

 • sebastian ghita, deputatul sebastian ghita, cautiune sebastian ghita, dna coruptie

  Deputatul Sebastian Ghiță ar putea ajunge după gratii săptămâna aceasta din cauză că nu a achitat cauțiunea solicitată de DNA. Procurorii spun că bunurile pe care acesta le-a depus în garanție, pentru a fi cercetat sub control judiciar, nu acoperă valoarea cauțiunii (13 milioane de euro).

 • rit funerar, tigan, Madalin Voicu

  ”Țiganii știu să râdă sau să plângă frumos. O pot face uneori însă și în mod extravagant și asta le atrage de cele mai multe ori o serie de vorbe sau de comentarii deloc binevoitoare!”

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1