Din cauza acestei poze a fost interzisă Silvia Dumitrescu de comunişti

Una dintre cele mai nonconformist interprete de la noi ne-a spus povestea coperţii primului ei album, “Cred în tine”, care trebuia să fie lansat în 1989. A fost însă interzis. Silvia Dumitrescu ne-a explicat care au fost motivele care au dus la această decizie.

În 1989, chiar înainte de Revoluţie, Silvia Dumitrescu (58 de ani) trebuia să îşi lanseze primul album, care se numea “Cred în tine”, cu piese compuse de regretatul Adrian Enescu. Interpreta unor piese precum “Cred în tine” sau “Dansul e normal la vârsta mea” i-a oripilat însă pe producători cu fotografia de pe coperta discului de vinil.

„E o poveste inedită, care s-a petrecut înainte de 1989. Se ştia că acele coafuri mai fistichii nu erau premise, mai ales pe coperta unui disc. Nu erau posibile, nu erau admise şi nu s-ar fi riscat şefii de la Electrecord să apară cu aşa ceva pe piaţă. Trebuia să lansez primul meu album, <Cred în tine>, semnat de Adrian Enescu, şi am realizat poza de copertă, pentru care am făcut o şedinta foto specială. Era o poză în care aveam părul scurt, purtam un cercel cu cruce în urechea stângă, iar buzele, părul şi ochii erau colorate. Purtam o camaşă puţin ruptă, sub care se vedea şi un pic forma sânului, nimic vulgar. Dar ei au fost oripilaţi, cum mi-am permis eu să aduc o aşa poză şi chiar m-au ameninţat că nu mai vor să lanseze albumul dacă nu schimbăm coperta. Nu am vrut, nu concepeam să fie refăcută după ce muncisem atâta la ea. Apoi a venit Revoluţia şi abia peste un an am lansat albumul. Poza a fost făcută de un fotograf care lucrează şi acum la TVR, au plăcut-o toţi, chiar şi lui Adrian Enescu i-a plăcut mult aceea poză. Albumul a apărut pe piaţă cu acea fotografie abia la un an după Revoluţia din 1989, adică în 1990. După atâta amar de ani a fost reeditat discul, la un an după dispariţia lui Adrian Enescu (n.r. compozitorul s-a stins în august 2016)”, ne-a povestit Silvia Dumitrescu, solista nonconformistă care a încercat mai multe culori de păr, iar acum este roz şi seamănă cu solista Pink.

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1