Diana Bart: «Spăl fructele şi legumele cu apă şi săpun»

Ultima actualizare:

    Foto: Sever Gheorghe
Foto: Sever Gheorghe

Dacă nu i-ai vedea burtica din profil, nici n-ai zice că e însărcinată. Prezentatoarea Prima TV este neschimbată, a luat doar 3 kg în greutate, până acum, şi se simte excelent. A reuşit acest lucru printr-o alimentaţie sănătoasă, fără diete şi restricţii.

Prima lună de sarcină a fost mai grea pentru Diana Bart. Nu putea să mănânce decât fructe, legume şi iaurt. După două luni, greţurile s-au oprit brusc, iar frumoasa brunetă a revenit la stilul de viaţă obişnuit. Sănătos mânca şi înainte, iar pofte deosebite nu au apărut. Cel puţin nu neapărat mai multe decât înainte. „Dintotdeauna am avut pofte, aşa că nu le pun acum pe seama sarcinii. Am acelaşi stil alimentar sănătos, totul gătit de mine, acasă. Singurele schimbări sunt că am exclus zahărul, pâinea albă şi tot ce are gluten, că folosesc mai multe produse bio şi că am mai multă grijă la igienă. Spre exemplu, spăl toate fructele şi legume cu apă caldă şi săpun. În rest, totul e la fel, nu mă abţin de la nimic, dacă îmi e foame, mănânc. Echilibrat şi sănătos. Acesta este motivul pentru care nu m-am îngrăşat. Urăsc dietele, mi se pare că îţi agresează foarte mult organismul”, explică Diana.


    Însărcinată în luna a şasea, Diana Bart mănâncă sănătos, totul gătit de ea
Însărcinată în luna a şasea, Diana Bart mănâncă sănătos, totul gătit de ea

Mănâncă totuşi puţin mai mult. Dacă înainte consuma 1.800-1.900 de calorii pe zi, acum ajunge la 2.300, repartizate în 3 mese principale şi două gustări. Astfel, dimineaţa, pe stomacul gol, ia o linguriţă de miere cu propolis şi ghimbir ras, pentru imunitate, apoi mănâncă mămăligă cu lapte sau ouă, brânză, legume. La prânz îşi pregăteşte tot felul de supe-creme şi borşuri cu legume, iar seara salate sau peşte la cuptor cu legume. Gustările sunt pe bază de fructe, iaurturi şi oleaginoase.


    Supele sunt nelipsite  de la masa de prânzFoto: Sever Gheorghe
Supele sunt nelipsite de la masa de prânzFoto: Sever Gheorghe

„Mănânc mult avocado, salate cu fasole boabe, pâine doar de secară. Beau zilnic doi litri de apă, iar sucurile sunt doar fresh-uri făcute în casă. Niciodată nu sar peste mese, niciodată nu plec de acasă fără să mănânc micul dejun”, mai spune prezentatoarea emisiunii „Focus Magazin” de la Prima TV.


    Pregăteşte un desert  raw vegan pe bază de  avocado şi bananăFoto: Sever Gheorghe
Pregăteşte un desert raw vegan pe bază de avocado şi bananăFoto: Sever Gheorghe

Au mai rămas doar trei luni până când îşi va ţine în braţe fetiţa. O va numi Maira şi o va naşte pe cale naturală. Şi-a propus să meargă la serviciu până în ultima zi, dacă se poate, şi va reveni  pe sticlă foarte rapid.

Are acasă zeci de cărţi de bucate


    Foto: Sever Gheorghe
Foto: Sever Gheorghe

Nu degeaba a prezentat emisiunea „Click! Poftă bună” la Prima TV. Diana Bart e pasionată de gătit şi chiar se pricepe. Are acasă zeci de cărţi de bucate, se uită la emisiuni culinare, se inspiră de pe Internet. Totuşi, nu respectă întocmai reţeta. De fiecare dată schimbă ceva, improvizează, dă preparatelor o notă proprie. Gătitul e un ritual în sine, o plăcere maximă, care începe din momentul în care îşi pregăteşte ingredientele, până la decorarea farfuriilor şi savuratul bunătăţilor în sine.

Ne propune două reţete sănătoase şi gustoase

simeon stalpnicul png

Supă cremă de broccoli. Supele-creme sunt preferatele ei. Se fac extrem de rapid, sunt sănătoase şi săţioase. Când am vizitat-o noi, Diana ne-a pregătit o supă-cremă de broccoli. A avut nevoie de o ţelină, 1 kg broccoli, un cartof, o cană de lapte, puţină apă şi 50 g smântână. A pus la fiert ţelina cu puţină apă, sare şi ulei, după câteva minute a adăugat broccoli, iar când s-au înmuiat, a mixat totul în blender, cu smântâna şi laptele. La sfârşit, a adăugat sare, piper, usturoi proaspăt şi pătrunjel verde. 

simeon stalpnicul png

Desert raw vegan cu avocado. Ingredientele necesare sunt: o banană, două bucăţi avocado (bine copt), doi pumni de nucă hidratată în prealabil câteva ore, două linguri de miere, două de cacao şi un pahar mic de lapte (100 ml). Toate ingredientele se pun în blender, se mixează şi rezultă o budincă delicioasă. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
banner oana lis png
claudia patrascanu bani casa constanta webp
banner mădălina ghenea png
banner smiley Dinu Maxer png
banner saveta bogdan png
banner alex dobrescu png
banner oana moșneagu vlad gherman png
Maria Lătărețu a fost  supranumită de  arabi ”regină” și au  adulat o pentru vocea ei  jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net