Secretul unui trup de invidiat. Ce dietă a ajutat-o pe Deea Maxer să revină la formele de dinaintea sarcinii

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

În urmă cu două luni, soţia lui Dinu Maxer, Deea, a adus pe lume o fetiţă pe nume Maysa, al doilea copil al cuplului. S-a îngrăşat 9 kg în perioada alăptării, dar acum, la început de an, e hotărâtă să le dea jos. După îndelungi documentări, a ales o dietă care, cel puţin până acum, pare să dea roade.

„Sarcina aceasta a fost mult mai uşoară decât prima. Înainte am luat 18 kg, acum doar 8 kg, pe care le-am dat jos imediat, dar apoi le-am pus la loc pe toate, chiar şi 1 kg în plus. Alăptarea fiind epuizantă, am simţit un refugiu în mâncare. M-am îngrăşat şi din cauză că am rămas cu alimentaţia bogată, păstrată din timpul sarcinii, când mâncam orice, oricât, la orice oră”, explică Deea. A înţărcat-o pe micuţa Maysa în urmă cu o lună, dar, cum venea perioada Sărbătorilor, nu a vrut să renunţe la sarmale şi la cozonaci. De cum a trecut Revelionul, chiar de la 1 ianuarie, a început dieta. Avea 69 kg, trebuie să ajungă la 60. 

La recomandarea unor prietene şi după ce a citit numeroase recenzii pe internet, a decis să aleagă dieta Rina. „E una în care nu mă înfometez, dar mănânc mult mai ordonat şi nu mai asociez greşit alimentele. În prima zi mănânc doar proteine (carne, ouă, lactate, dar nu asociate la aceeaşi masă), în a doua doar amidon (mămăligă, cartofi, năut, orez etc.), în a treia zi carbohidraţi (pizza făcută în casă cu legume sau paste integrale, chiar şi puţină ciocolată neagră, dacă vreau). Cea de-a patra zi este dedicată vitaminelor, când mănânc doar fructe şi legume crude, gătite sau sub formă de suc. După cele 4 zile, o iau de la capăt până în ziua 28, când beau doar apă”, explică Deea Maxer. 

Singura excepţie este micul dejun, când în absolut fiecare zi mănâncă doar fructe, trei la număr. După care continuă cu ce are în ziua respectivă. Nu e uşor, căci pentru ea, micul dejun era cea mai importantă masă a zilei. „Mâncam unt de arahide pe pâine cu gem, ouă, clătite, diverse sendvişuri. Acum am ajuns să mănânc doar trei fructe, fie banană cu pară şi cu portocală, fie kaki şi afine, ananas etc. Dinu a făcut azi omletă şi mirosea în toată casa. Îmi era poftă, dar m-am abţinut. Să vedem cum va fi mai departe, trebuie să am voinţă”, îşi spune artista. Cel mai mult a motivat-o „urarea” de Revelion a unei femei din Craiova. „Am prezentat acolo un eveniment şi am cântat cu Dinu. O doamnă care a venit să facă poze cu noi mi-a urat «naştere uşoară». M-am simţit penibil, dar am mulţumit şi
mi-am spus în gând că trebuie neapărat să iau măsuri”.

Nu e prima dată când ţine diete. A încercat şi altele de-a lungul timpului, destul de restrictive şi chinuitoare. Au dat rezultat pe moment, dar cu riscul unor stări de rău, de vomă, dureri de cap, oboseală şi iritabilitate. „Acum nu mai sunt în stare să ţin o astfel de dietă cât timp trebuie să am grijă de copii”, explică ea.

Ce a mâncat în ziua destinată amidonului

Dimineaţa, ca de obicei, a mâncat trei fructe. Prânzul, în ziua destinată amidonului, a constat în cartofi la cuptor cu ierburi, usturoi şi salată tabouleh. Pentru această salată, a amestecat câteva roşii cherry, ceapă roşie, pătrunjel proaspăt, zeamă de lămâie, sare şi piper. La cină, a mâncat tot o astfel de salată, alături de hummus.

Se consideră o femeie împlinită

11-bucatarie-3.-1col-la-caseta2.jpg

Are o familie minunată

Pe 15 februarie, Deea Maxer va împlini 30 de ani şi este mândră că până la această vârstă şi-a împlinit visurile. „Încă din copilărie îmi doream ca până la 30 de ani să fiu căsătorită şi cu doi copii, un băiat şi o fetiţă. Am reuşit acest lucru, simt că acum sunt completă cu adevărat. După ce l-am avut pe Andreas (8 ani), mi-am dorit mult şi o fetiţă, însă din cauza unor probleme medicale, am crezut că n-o să se mai întâmple. Dar minunea s-a produs. La al doilea copil e mult mai uşor, tratez cu mai multă maturitate creşterea fetiţei, sunt mai răbdătoare, împart cu Dinu sarcinile casei, iar Maysa e o bebeluşă foarte cuminte care nu se trezeşte noaptea şi ne lasă să ne odihnim”, spune, fericită, Deea Maxer.

 

 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

  • Deși unele mămici aleg să apeleze la ajutorul persoanelor specializate atunci când vine vorba de creșterea micuților lor, se pare că Deei Maxer nu prea îi surâde această idee. Chiar dacă a trecut prin clipe grele la nașterea celui de-al doilea copil al său, o fetiță pe nume Maysa, și ar fi avut toate motivele să ceară ajutorul unei bone, spre exemplu, având în vedere că avea nevoie să se recupereze după operația complicată de cezariană prin care a trecut, se pare că Deea reușește să se descurce singură atunci când vine vorba de sarcinile sale de mămică.

  • deea maxer

    La 18 octombrie, Deea (29 de ani) și Dinu Maxer (45 de ani) au devenit și părinți de fetiță, după ce artista a adus-o pe lume pe micuța Maysa Maria. Azi, 22 octombrie, tânăra mămică a pus pe Instagram primele poze cu bebelușa, dar și imagini din camera ei, special amenajată în culoarea mov.

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5