De două zile, Cătălin Scărlătescu găteşte zeci de kilograme de scoici

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Chef Scărlătescu este, în aceste zile, la cea de-a doua ediţie a Festivalului Scoicilor organizat la Laguna Verde din Baloteşti (lângă Bucureşti). De vineri şi până acum, bucătarul a gătit zeci de kilograme de midii după o reţetă proprie. Şi totul nu s-a terminat încă. Dacă sunteţi curioşi, puteţi gusta şi azi din preparatele lui.

„Îi aştept pe toţi cei care au planuri de vacanţă să vină la festival. Avem aici un decor special, aer curat şi relaxare. Dacă anul trecut am gătit midii la ceaun, anul acesta fac şi rapane şi stridii. Iar pentru cei cărora nu le plac fructele de mare, pun pe masă şi cârnaţi delicioşi, pregătiţi după reţeta mea”, spune Cătălin, care este, de altfel, un mare iubitor al navigatului şi pescuitului.

Reţeta lui secretă

Ingrediente: scoici cu carapace, vin alb, pătrunjel proaspăt, ulei de măsline, usturoi verde şi uscat, ardei iute, sare. Se căleşte în ulei usturoiul zdrobit împreună cu ardeiul iute, după care se adaugă usturoiul verde. Apoi se pun în cratiţă scoicile şi vinul şi se lasă să fiarbă sub capac (atenţie, e important să le lăsăm tot timpul acoperite). Se adaugă apoi pătrunjelul şi se pune iar capacul, lăsându-se pe foc până sunt gata scoicile. Timpul perfect de fierbere pentru acest preparat e de 9 minute şi 16 secunde. Se sărează după gust.

 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

  • Catalin scarlatescu diana dumitrescu

    Cătălin Scărlătescu (43 de ani) a fost descusut de secrete la Click! Celebrul jurat de la „Hell’s Kitchen – Iadul bucătarilor” (Antena 1) a povestit cum a ajuns pe micul ecran. Povestea este și mai frumoasă, având în vedere că are legătură cu o femeie râvnită de mulți bărbați, Diana Dumitrescu (33 de ani).

  • catalin scarlatescu hells kitchen burlac

    Cătălin Scărlătescu (43 de ani) este, fără doar și poate, un burlac convins, deși colegii săi de la „Hell’s Kitchen – Iadul bucătarilor” sunt familiști până în măduva oaselor. Durul jurat a explicat, pentru Click!, de ce nu s-a căsătorit încă. Cătălin Scărlătescu explică și ce calitate de preț ar trebui să aibă o femeie ca să-l convingă să o ducă la altar.

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5